Слънцето се завръща, градусите леко нагоре

По морето градусите са 12, а на водата близо 20
12 окт 2015 13:00,
3
Слънцето се завръща, градусите леко нагоре
Снимка: Reuters

През нощта над Южна България облачността ще продължи да се разкъсва и утре през деня ще преобладава слънчево време. На места в сутрешните часове видимостта ще е намалена, съобщиха синоптиците от БАН.

Предимно облачно ще е над северните райони, а в крайните североизточни все още ще има валежи от дъжд, които по-късно през деня ще спрат и облачността ще се разкъса. В по-голямата част от страната ще е почти тихо. В Източна България ще остане ветровито с умерен северен вятър.

Минималните температури ще са между 4 и 9 градуса. Максималните - ще са между 12 и 17 градуса, в Североизточна България - по-ниски - между 7 и 10 градуса.

Над Черноморието ще е предимно облачно, преди обяд все още с валежи по северното крайбрежие. Ще духа умерен временно до силен северен вятър. Максималните температури ще са 9-12 градуса. Температурата на морската вода е 18-19 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините ще е предимно слънчево. Ще духа умерен северозападен вятър, по високите части - от югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 10 градуса, на 2000 метра - около 6 градуса.

В сряда облачността ще е разкъсана, в отделни райони временно и до незначителна. Минималните температури ще се понижат още - ще са между 3 и 8 градуса и в отделни райони, защитени от вятъра, е възможно да се образува слана.

Дневните температурите ще са предимно между 15 и 20 градуса, на места в низините, където ще се задържи с ниска облачност или преди обяд, ще има мъгла, ще остават по-ниски - около 12 градуса.

И в четвъртък ще има разкъсана облачност, на места намаляваща до слънчево. Вятърът ще е слаб, предимно от изток. Затоплянето ще продължи и максималните температури на места ще надхвърлят 20 градуса, а сутрешните ще са предимно между 8 и 14 градуса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо не започвате изреченията с:"може би"?Аз съм от Бургас и нищо от прогнозата ви не е вярно. Вълнението на морето няма и бал,вали,като из ведро,а уж сме южното черноморие,по което нямаше да вали,и да, хората с лодки много се интересуват от прогнозите,защото сега е сезона на рибата,а вие,ще ги издавите с нескопосаните си предсказания.