Падат цените на кувертите за Нова година

Свалили ги кървавите атентати в Париж
Обновена: 20 ное 2015 08:01 | 20 ное 2015 07:18, Веселина Йорданова
7
Падат цените на кувертите за Нова година
Снимка: архив, Ройтерс

Цените на новогодишните куверти в утвърдени европейски дестинации намаляват всеки ден, твърдят експерти от туристическия бранш.

Те дават за пример Турция, където вече са свалили цените с 40%, съобщава "Монитор".

Причината е очакваният и вече регистриран отказ на европейците да пътуват около празниците заради опасността от атентати и проблемите с авиокомпаниите.

В Русия вече обявиха, че запитванията за новогодишни и коледни пътувания са намалели с 30% в сравнение с миналата година.

Във Франция тримесечното извънредно положение, което се очаква да гласуват депутатите от националното събрание, също ще ограничи броя на желаещите да посетят Париж и френските курортни центрове.

Египет вече обяви, че очаква загуби от милиарди евро след прекратените полети до неговите курорти от Русия и повечето европейски държави.

В Германия и Белгия очакваният спад за празниците в края на декември върви към 40%. След заканата на терористите, че може да атакуват Рим, там потокът от туристи също се очаква да намалее и то с около 35%.

В България също вече започна намаляване на обявените предварително цени за зимните ни курорти, показва справка в руски сайтове.

Така например почивка в Боровец за пет дни, с всичко включено, заедно с полета от Москва до София и трансфера до курорта, е под 500 евро. Само преди месец цената бе 650 евро за същия период.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
кой самоубиец кара нова година в турция
4
0
 
2
 
! Отговори
... преди 8 години
До Анонимен 4И аз така прочетох, ама уви, няма намаление там...
3
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стойте си в къщи край елхата за Нова Година . Тази година е откачена. Да си намаляват цените колкото си искат , турци , гърци пълни с джихадисти !
2
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това значи, че цените са безбожно надути! Хора, не купувайте!
1
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Значи да запазваме през руски сайтове,за по евтино.