Ученички по спешност в болница след цигара с дрога

Момичетата били приети в безпомощно състояние
25 ное 2015 22:41,
32
Ученички по спешност в болница след цигара с дрога
Снимка: архив Булфото

Две 14-годишни момичета са приети в безпомощно състояние в болница, след като пушили цигара с дрога.

Осмокласничките от езиковата гимназия в Стара Загора са пушили синтетични наркотици в центъра на града извън района на училището и в неучебно време, съобщи ”Нова телевизия”.

Децата взели дрогата от друг ученик в 9-ти клас. След фаталната цигара обаче момичетата загубили съзнание. 24 часа по-късно вече са по-добре.

„Скоро, преди няколко дни, имаше два подобни случая, така че може би има някакъв проблем, който се разпространява сред учениците. Дрогата, която използват е новият тип дрога, която се дава в сашета от чай", обясни д-р Живко Желязков.

Най-вероятно чай са пушили и двете пострадали момичета.

Новата дизайнерска дрога струва пет лева цигарата и е достатъчна за няколко души.

„Може да се каже, че това е най-евтината дрога и може би към настоящия момент е и най-масовата, като измества марихуаната и другите известни до момента наркотици", обясни Георги Банков от Криминална полиция - Стара Загора.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много ми е интересно защо дилъра да е единствения виновен? Сигурно насила ги е карал да си купят! 100% Като народ ще се изгубим точно защото родителите не могат да възпитават децата си, а очакват това да го направят институциите.
18
2
 
12
 
! Отговори
Светъл преди 8 години
Началото на 90-те беше вълната с хероина. Колко много измряха, колко съсипани животи. След 2000 г. , ерата на синтетиката - амфетамини, екстази и т.н. , изперкали хора, недобре с нервите, сърдечни удари и инфаркти на по 25 год. ...... Пиша всичко това, защото както тогава, така и сега не само, че на никой не му пука, а точно обратното......изкарват пари всички от това! Политици, министри, прокурори, полицаи, всички! Дилърите си знаят, хванат ли ги, ще си платят и ще ги пуснат......!
17
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"евро-атлантически ценности"
16
2
 
2
 
! Отговори
65 преди 8 години
ДнеБг събудете се !!Как може да допускате простотията на номер 16?? Или си търсите майстора и вие.
15
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
След зачестилите случай според медиите/ а иначе традиция в областните градове / не е ли време плъховете / министри на образование и здравеопазване пък и др / да изпълзят от бърлогите си и да кажат на глас пука ли им за децата на България или точно обратното- заповедта от САЩ е нацията да изчезва. Единствените хора,които на глас и с риск за близките си говорят за мащабното продаване на дрога в България са ПАТРИОТИТЕ ОТ АТАКА. Вместо Дългия Сл. Трифонов да прави акции за референдум да гони дрогата
14
3
 
4
 
! Отговори
Неа преди 8 години
Дано да спрат да пушат ...
13
3
 
23
 
! Отговори
СТАМИНА+ преди 8 години
Стара Загора, града на дрогата и пр.оститутките .По улиците джипове и спортни коли на безработни 25 годишни младежи.Кмета затвори улиците със знаци забранено спиране и паркирана, само утайката на града да има къде да спира с луксозните коли.Всички знаем кой внася и кои пласират.Само полиция и прокуратура не знаят нищо, България- блато с крокодили.Ще почнат да мрът децата ни от тая отрова дето се продава, а ние търпим тея бок.луци.Трябва ЧИСТКА ....
12
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сидеров им го каза, затова го арестувахаНаркомански мършi скапанiЯвно повечето от депутатите са свързани мнооого здраво с наркокартелите
11
12
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ето закакво плювате Волен! Всеки втори коментар технично защитава марихуанката милата безвредната. Хаха сами си казвате, че сте фенове на марихуаната, а и на други наркотици, но да не задълбаваме! Да не съм ви чул да плювате повече по Волен, наркоманчета сккапани хахаха
10
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Благоевград в гимназиите и дискотеките си е дрогерия!! Полицията разбира се всячески се мъчи да си прави пас!! Преди време бях свидетел как докараха в бърза помощ две ученички обърнали очите, работещите там коментираха, чи са им били сипали в питиетата дрога в дискотеката и почти ги бяха пратили на оня свят. В тоя град има много *** тровещи най-нагло децата!!
9
2
 
19
 
! Отговори
Ангел преди 8 години
Салвията и Бонзая са много опасни "билки" ако ще се пушат.Безвредната тревица е забранена а тези изключително застрашаващи живота на човек чайове които можете да намерите във всяка билкова аптека се продават напълно свободно.Позаинтересувайте се и прочетете колко хора са измряли от тях!
8
6
 
3
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
na tiq godini trqbva da ne si go vadqt ot... te s kvo se zanimavat
7
11
 
32
 
! Отговори
Kika преди 8 години
до номер 12 Гневен българин,Прочетете статията, не става дума за трева/марихуана, а за синтетична изкуствена дрога/наркотици - т.е. химически правени, с една дума - болкук. Марихуаната е естествен материал/разстение, няма как да навреди толкова много една цигара. Марихуаната може да бъде опасна само смесена с други наркотици като алкохол, гъби, кокаин, и т.н. А за милата жена с множествена склероза е ставало дума за медицинска марихуана обработена по съвсем друг начин и превърната в лек.
6
3
 
24
 
! Отговори
Me преди 8 години
А "Криминална полиция" освен да констатират факти, друго могат ли да правят, например да си свършат работата (разкриване на каналите, залавяне на разпространителите)?!?!О, извинете, ама разбира се, че е по-сладко да се намаже покрай това. Защо да си режат клона, на който седят?!?
5
8
 
10
 
! Отговори
Живко Марков преди 8 години
Изборът е техен.Не може да им се помогне.Сметта в кофата за ***.Всички свестни главите горе и напред да пребъде Велика България.
4
9
 
27
 
! Отговори
Патриот преди 8 години
Долу синтетиката ,пушете само органична родна билка!
3
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
АМИ КАКВО ДА СЕ ПРАВИ? НАЛИ СМЕ СВОБОДНИ И ДЕМОКРАТИЧНИ!!!! СВОБОДНИ ДА УМИРАТ ДЕЦАТА ОТ ОТРОВАТА НА МУТРИТЕ. ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ КОИТО СКАЧАХА И РИПАХА НА СИНИЯТ ЧЛЕН НА ЕДИН ДЕТО СЕГА СИ ЖИВЕЕ С МИЛИОНИТЕ ОТКРАДНАТИ ОТ ВАС В ДРАГАЛЕВЦИ. ОЩЕ ВЕДНЪЖ ЧЕСТИТО!!!!
2
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Цацаров, ареста на Сидеров за 10 часа ще ти тежи много на съвестта!
1
4
 
19
 
! Отговори
?! преди 8 години
Каква младеж ще спасяваш, като се напушат и изпаднат в безпомощно състояние пристига някой с телефон и започва да снима докато приятелите му се опитват да им помогнат