В четвъртък силен дъжд, вятър и… тук-там сняг

От АПИ съветват шофьорите да пътуват само със зимни гуми
25 ное 2015 19:05,
2
В четвъртък силен дъжд, вятър и… тук-там сняг
Снимка: архив Булфото

В четвъртък в цялата страна ще има интензивни валежи от дъжд, а на някои места и от сняг. Ще духа и силен вятър. Заради очакваното лошо време синоптиците обявиха жълт код за опасност.

По-интензивни ще са валежите в Западна, Централна и Източна България - между 20 и 30 л/кв.м. На Изток и Североизток ще духа и силен вятър.

Заради очакванията за силен дъжд и сняг жълт код е обявен в три области - Видин, Монтана и Враца. През нощта на 25 срещу 26 ноември и рано сутринта на 26 ноември в планинските райони на областта (Западен Предбалкан) дъждът ще премине в сняг.

 През деня в Дунавската равнина валежите от дъжд ще са значителни по количество, между 15 и 25 л/кв.м.

Заради очакваното влошаване на времето в Северозападна България Агенция „Пътна инфраструктура“ препоръчва на шофьорите на тежкотоварни моторни превозни средства и на леки автомобили да тръгват на път само с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на контролните органи.
 
Блокирането на движението от превозни средства, които не са подготвени за движение, затруднява достъпа на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори, предупредиха от АПИ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: снягвятърдъжджълт код
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
5
 
1
 
! Отговори
Разума преди 8 години
Съветвам всички българи които карат до 30 хил. км. годишно, кола до 200 к.с. и живеят до 700 м. надморска височина и не са заклети скиори да ползват ВСЕСЕЗОННИ ГУМИ на реномирани производители и да ги сменят след износване на грайфера до индикатора. Който разбал - разбрал тия дето знаят че "всесезонна гума няма" са по-простички и ще го осъзнаят след още десетина години.
1
1
 
7
 
! Отговори
Вида спорт преди 8 години
Заври си зимната гума отзад!