Зимата идва от утре, Видинско със сняг от днес

Синоптиците обявиха "жълт код" заради интензивен дъжд
26 ное 2015 08:35, Петя Славова
4
Зимата идва от утре, Видинско със сняг от днес
Снимка: архив, Булфото

Зимата ще ни връхлети с пълна сила от утре, а сняг ще се сипе над Северозападна България. Синоптиците обявиха жълт код за 26 ноември в цялата страна заради интензивни валежи от дъжд, на места от сняг, както и заради силен вятър.

Тази сутрин падна и първият сняг в областите Видин, Монтана и Враца, макар и малка, снежната покривка е около 1-2 см.

Утре дъждът ще се излива с 20 -30 литра на квадратен метър в Западна, Централна и Източна България. Вятърът ще бушува пък в Източна и Североизточна България. За 3 области-Видинска, Врачанска и Монтанска е обявен жълт код заради обилни валежи, като по високите места те ще преминат в сняг.

Живакът ще продължи да пада и в северозападните райони той ще показва 2 градуса. Малко по-топло ще бъде на юг, където температурите ще се движат между 10 и 17 градуса.

Над планините ще е облачно, по билата мъгливо. Максималната температура на височина 1200 метра ще е 4 градуса, на 2000 метра те ще са под нулата. По Черноморието ще бъде предимно облачно. Ще има валежи от дъжд, по-значителни ще са количествата по северното крайбрежие.

Над Черноморието ще бъде предимно облачно. Ще има валежи от дъжд, по-значителни ще са количествата по северното крайбрежие. Временни разкъсвания на облачността ще има над южните райони. Вятърът преди обяд ще бъде умерен и силен от изток-североизток, в следобедните часове ще отслабне. Максимална температура на въздуха – от 13° до 16°, тази на морската вода е 13-14°, вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: снягвремето
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
7
 
! Отговори
Празник Минчеков преди 8 години
Те па те буквално се oляхa с тез кодове ! Шаш ,шаш и пак шаш !
1
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А вчера пуснахте новина че няма да има сняг тука стана тука има тука няма