БСП остана без група в Общинския съвет в Силистра

Тримата от петима напуснаха, сформираха нова
6
БСП остана без група в Общинския съвет в Силистра
Снимка: Булфото, архив

БСП в Силистра остана без самостоятелна група в местния общински съвет. Трима от петимата съветници, избрани с листата на социалистите напуснаха групата и сформираха нова с представителите на Социалдемократическата партия.

В новата група социалисти и демократи  влязоха  двама съветници, избрани с листата на Социалдемократическата партия и тримата отцепили се от БСП.

Боян Димов и Надежда Бобчева разказаха пред БНР, че ръководството на партията им оказвало натиск да напуснат общинския съвет в полза на неуспелия кандидат за кмет на левицата Станислав Стойков и това провокирало разрива.

"Създадоха се вътрешно-партийни интриги и това на нас не ни харесва, защото ние сме легитимно избрани общински съветници и никой, по никакъв начин, не може да ни натиска да си освобождаваме местата“, обясни Димов.

Освен това ги заставили да даряват на партията 80 на сто от възнагражденията си като съветници.

"40% от нашите възнаграждения да отиват в някакво имагинерно СНЦ, което да помага на децата в Силистра, а другите 40 процента са за издръжка на партията и никой не ни е питал дали сме съгласни затова нещо, поставят ни пред свършен факт", обобщи Димов.

Председателят на БСП Георги Кирилов отрича твърденията.

"Натиск върху никой не е имало. Ще анализирам всичко, което се случи. Ще свикам новото бюро, за да вземем някакво решение, след което на нашия  друг форум - общинският съвет ще вземе решение какво да направи", отсече той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
РОСЕН преди 8 години
До Анонимен: ТЕ ГО НАПУСНАХА ОЩЕ ПРЕЗ 1989 ГОДИНА ОТ СТРАХ ДА НЕ ГИ УБИЯТ ТАКА НАРЕЧЕНИТЕ ДЕМОКРАТИ -ЛИКВИДАТОРИ НА БЪЛГАРИЯ ! СЕГА ,/ СЛЕД ЧЛЕНСТВОТО СИ В СДС /ВСИЧКИ СЕ ПРИСЛАМЧИХА КЪМ ГЕРБ И ВЕЧЕ НЯМАТ СТИГАНЕ ПО ИНТРИГИ ,КРАЖБИ И ДЕМАГОГИЯ !
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всички напускат потъващия кораб БКП.Пенсионерите - основният им електорат до 10 години няма да ги има, ромите се присламчиха към ДПС...браво.Още няколко години и БСП ще умре.Тогава има шанс България да свежне.
2
0
 
4
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 8 години
.....НЕ ПОМОГНАХА ДОРИ И ...РУСКИТЕ ХАКЕРИ ПО ВРЕМЕ НА ИЗБОРИТЕ ..ХА,ХА,ХАААААААААААТЮЮЮХ...ТОЛКОВА ПАРИ ОТ ПОЗИТАНО -20....ПАК НА ВЯТЪРА......!ДА ГИ БЯХА ДАЛИ НА НАРОДА ---ПОВЕЧЕ ЕФЕКТ ЩЕШЕ ДА ИМА...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Обичам женичките, обичам ги всичкитеее :)