Няма чистка на училищни директори, увери Кастрева

Прекратените договори били заради пенсиониране
15
Няма чистка на училищни директори, увери Кастрева
Снимка: БТА, архив

Заместник-министърът на образованието Ваня Кастрева нарече "изключително манипулативна" информацията в някои медии, че ведомството "тихомълком" е започнало да уволнява директори на училища.

Още по темата

От първи септември досега от 309 държавни училища по предложение на началниците на инспекторатите по образование по места, министърът е прекратил трудовите правоотношения само на 12 директори, обясни тя пред БНР.

Трима са напуснали по собствено желание, а на останалите девет - във връзка с пенсионирането им.

В София няма нито един директор на държавно или общинско училище, който да е освободен. От справката, която изисках от инспектората в София-град, 33-ма директори са придобили право на пенсиониране, каза още Кастрева.

По думите й началникът на инспектората в София-град Евгения Вълкова е провела политика на прозрачност, като е събрала всички директори, подготвяйки ги за пенсионирането им, като желанието й било да подготви техни заместници.

Вероятно това е предизвикало публикацията. "За мен е важно решенията да се вземат в дух на предвидимост и прозрачност. За мене е важно да не се пречи на учебната година, трябва да се подхожда индивидуално към всеки случай", убедена е Кастрева.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
3
 
! Отговори
Койчо преди 8 години
Подлежащите за пенсия, дъртаци и бабички час по-скоро да си ходят. Ако имат сили и кадърност ей ти частен сектор или празни ниви за изява. Да се даде път на младите. Стига са слугували на запада. Образованието е сфера за развитие младите и мобилната техника. С уважение към възрастните даскали, ама те са далеч от тая техника, затова - грамофона, пенсийката и почивка. Такъв е живота.
13
0
 
5
 
! Отговори
Шаран_БГ преди 8 години
Кастрева ще Ви окастри хубавичко, като не носите рушвета директно у София !!! Покрай нея в МОН има такива експерти, такива експерти --- ум да ти зайде !!
12
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
миналата година ни назначиха млада директорка ,с трудов стаж почти 4 години,невъзпитана и всичките както тя се изразява че сме мушмули,на които ще им дойде времето!Тя е велика,знаеща всичко, а ние сме прости.А ако се огледаме в огледалото то ще се нагърчи от простотията ни!И това е всеки ден,крясъци и унижения,но е спечелира конкурса и е легитимна!
11
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За младите работа няма, а пенсионерите не искат да се пенсионират. Особено пък тези, дето са началници и подначалници...Те не са уморени и имат още много сили,за да стоят на столовете и да измислят начини да плашат подчинените си,че предстоят съкращения...но не за тях, разбира се. Не се наядоха на големи заплати и заемат постовете само за да увеличат пенсиите си. Пенсионираните учители кретат с унизителните пенсии,а те господарстват с двойно и тройно повече пари. На какво отгоре. Видовден де го?
10
1
 
9
 
! Отговори
55 преди 8 години
Мандатност,мандатност,мандатност....!
9
0
 
7
 
! Отговори
66 преди 8 години
Че те само съкратените в област Стара Загора са толкова!
8
2
 
4
 
! Отговори
активист на БСП преди 8 години
87 % от работещите в образованието са жени !!! Това е причината образованието да е на това дередже !!!
7
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо не направят директорската длъжност мандатна.Има директори ,които от години са на тези постове и се обграждат с роднини и "удобни" учители.Назначени са едва ли не посмъртно,а когато дойде време за пенсиониране,на тяхно място застават децата или роднините им.Така се създават условия за злоупотреби и корупционни практики при назначавена на нови учители и помощен персонал.
6
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като не върви образованието наникъде,и всички да се махнат все тая.
5
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Егати и невестулката герберска е тая
4
0
 
17
 
! Отговори
Иво преди 8 години
А пом. директори в пенсионна възраст?...Всички управници взаимно се подкрепят и се натискат до последно. Ненаситни на пари и плашене на редовите учители, че средства няма и предстоят съкращения. За тях /управленците/ възраст няма.
3
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво топло излъчване-повдига ми се от това лицемерие.
2
3
 
18
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 8 години
Защо ли не и вярваме на тази лейка ?!?! Една друга лейка вчера ни обясняваше като как нямало опасност да ни спрат газта ! В същото време официално премиера вече бе заявил ,че налягането в тръбите вече е паднало .Никога такива без0хаберни шматки не са участвали вд управлението на страната.
1
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За директори не знам ама за общински служители по общините -бедна ви е фантазията