Около Коледа и ЧНГ: Сняг и минус 10 градуса

Тази седмица максималните температури ще стигнат 16°C
30 ное 2015 10:14,
9
Около Коледа и ЧНГ: Сняг и минус 10 градуса
Снимка: архив Булфото

В последните 10 дни на годината ще вали сняг, а температурите ще паднат до минус 10 градуса. Това става ясно от прогнозата за декември.

В последната десетдневка на месеца ще има повече динамика в атмосферните процеси, обясни дежурният синоптик в НИМХ Анастасия Стойчева пред Нова тв. Тя обаче обясни, че все още е рано да се прогнозира дали снегът ще падне точно на Коледа.

В планините вече има сериозна снежна покривка. На връх Ботев тя е 28 сантиметра, а на Черни връх - 18 сантиметра. До средата на месеца обаче не се очаква да навали още сняг в планините и да се образува снежна покривка в равнината част на страната.

"Най-ниските температури, които очакваме през декември са между -10 и -5 градуса, а най-високите температури ще са между 11 и 16 градуса. Най-високите температури ще са през тази седмица, а най-ниските температури се очакват в края на месеца", съобщи още Анастасия Стойчева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 2 и 7! Първо дърва 80лв на кубик трябва да си яко закъсал! Дърва се купуват лятото на 45-50лв! Въглища също! А ако искате да ви е топло и да не смърди около вас на гадно - пелети! Тия с газа скоро като спрат руския газ (отново) ще си мръзнат ^_^
6
1
 
9
 
! Отговори
Един Българин преди 8 години
До Анонимен 2Добре че сте на дърва, че от въглищарите ни може да се диша, ни може да се суши пране. За отопление има и по-евтини варианти като консумативи, но изискват първоначална инвестиция. За сметка на това не се занимаваш изобщо ни да палиш, ни да внасяш дърва, нищо. За мен ако има възможност човек трябва да обърне внимание на тези фактори, които реално доста оскъпяват отоплението на дърва и въглища.
5
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е добре по-студено - по-високи сметки и после всчки знаят какво следва!
4
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма значение от прогнозата. Зимата пак ще ни изненада
3
2
 
32
 
! Отговори
rsys преди 8 години
От кога има празник "естита Нова Година" ? :))Аз все си мислех, че това е поздрав
2
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И да е по топло,че 80 лева за кубик на никой не му се дават.Дървената мафия газ пикаят
1
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Идеално, дано ни се размине снегът през останалото време, колкото за настроение става, по планините също , но в градовете само пречи.