Прибирайте саксиите, затваряйте прозорците – буря идва!

Жълт код за силен вятър е обявен в 18 области
Обновена: 12 яну 2016 09:12 | 12 яну 2016 08:30,
5
Прибирайте саксиите, затваряйте прозорците – буря идва!
Снимка: Reuters. архив

Жълт код за силен вятър е обявен в 18 области на страната за 12 януари. Това сочи справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българската академия на науките (БАН).

Кодът е в сила за областите Монтана, Враца, София-област, София- град, Перник, Кюстендил, Благоевград, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Търговище, Шумен, Добрич, Варна, Бургас, Ямбол, Хасково и Кърджали.

Вятърът ще бъде със скорост от 15 до 20 м/ сек., като са възможни пулсации и над 20 метра в секунда. В областите Монтана, Враца, Ловеч, Габрово, Велико Търново и Търговище, София и София- област през нощта и преди обяд ще духа силен вятър. Силен югозападен вятър ще духа в областите Шумен, Кърджали, Хасково, Ямбол, Бургас, Варна, Добрич, Перник, Кюстендил и Благоевград. По Черноморието е в сила и код за силно вълнение на морето.

Във връзка с очаквания силен вятър Столичната община напомня на гражданите да бъдат внимателни. От "Московска 33" съветват да се отстранят от прозорците и балконите недобре закрепени предмети, а собствениците на строителни фирми да проверят състоянието на строителните обекти, на оградите и строителните скелета, както и да предприемат действия по обезопасяването им. От общината напомнят на гражданите да са внимателни при предвижването си на открито.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
0
 
! Отговори
кръстоносец преди 8 години
Ами нали е зима.
2
2
 
0
 
! Отговори
ДДД преди 8 години
ПрЕдвижване ??Правопис, моля !!!
1
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
градушка ще има ли, че таман опънаха колата от предишната?