"Посадиха" соларните дървета в Бургас

Бургазлии ще могат да зареждат до 12 мобилни устройства едновременно
6 фев 2016 16:43,
19
"Посадиха" соларните дървета в Бургас
Снимка: Булфото

Основната част от атрактивната инсталация "Соларни дървета" бе монтирана на площад "Тройката", в близост до Съдебната палата в Бургас, предаде Булфото.

Това е пилотен проект на Община Бургас, която се старае да внася едновременно модерни и полезни нови елементи в градската си среда. Поради сложната си форма инсталацията най-много наподобява дървесна растителност, но сякаш пренесена от друга планета. 

Още по темата

Соларните дървета ще предоставят места за сядане, работна площ и ефектно осветление през тъмната част на денонощието. Осигурява се възможност за едновременно зареждане на 2 инвалидни колички и до 12 мобилни устройства посредством USB портове.

През деня фотоволтаичните панели ще преобразуват слънчевата енергия и ще я използват за зареждане на свързаните устройства. Неизразходената част няма да се губи, а ще се съхранява в акумулаторен блок.

Инсталацията се изгражда по проект "ФИЕСТА - Интелигентни решения за пестене на енергия в домакинствата", финансиран от програма "Интелигентна енергия – Европа". 

"Посадиха" соларните дървета в Бургас

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още по темата: бургассоларни дървета
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За 161. Колко струва това еко-безумие и колко колко колички за инвалиди (примерно) биха могли да се закупят?2. Кой "дойчо" спечели поръчката и кой е посредникът?3. Всичката ли вече втасахте в Община Бургас, та само това ви остана. Между другото вече прочетох някъде, че ЕС замразява всякакви проекти с възобновяеми източници поради финансови съображения
13
3
 
1
 
! Отговори
До: 16 преди 8 години
Как какво, да им посвири комшийката!
12
7
 
17
 
! Отговори
карина преди 8 години
Интересно ми е като чета коментарите по-долу какво всъщност би зарадвало и удовлетворило вечно мрънкащия и по природа нещастен и озлобен българин ?
11
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бургас (ГЕРБ на Бойко) усвоява яко европари. Парите се наливат в некачествени и ненужни проекти, като 20% от парите са самоучастие. Но понеже налични пари за самоучастие няма, се теглят заеми които един трябва да се връщат. Точно след 10 години, Бургас ще бъде там където бе по времето на Йоан. Всичко ще е за основен ремонт а пари няма да има. И до като бургазлии ръкопляскат на Митито, той и компания кашират яко. Най-добрият град за живеене е само мит! Бургазлии, събудете се!
10
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А бе, да не са обзавели по някой проект психиатрите в България с компютри?Щото гледам основно пациенти коментират.
9
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега клошарите с айфони ще живнат.
8
11
 
15
 
! Отговори
цък преди 8 години
И за това ли Тиквата ни натресе 20 милиарда евро дълг????????
7
10
 
10
 
! Отговори
РЕАЛИСТ преди 8 години
*** народ слаба държава
6
16
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нещо като фонтан в селски клозет - подчертава л... пръснати навсякъде
5
10
 
14
 
! Отговори
до 6 преди 8 години
Какви 3 месеца те гонян, бе, yшко? Бургас никога не е бил курортен град. Що се отнася до усвояването, де да можеха и в другите градове така да усвояват...
4
15
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Простотия, след простотия. Колкото да кажем, че усвояваме и харчим едни пари за глупости. Бургас е най-скъпия град след София, с ниски заплати и безработица, изцяло зависим от три месеца в годината. Със соларни дървета, паркове и градинки само оставащите пенсионери можеш да впечатлиш...
3
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добра идея, но откъм дизайн е много зле. Никакво естетическо чувство.
2
17
 
20
 
! Отговори
Дървар преди 8 години
До ЗападноевропеецТъкмо ще има от къде да си зареди телефона като му свърши батерията от постоянните разговори с Путин :D
1
46
 
25
 
! Отговори
Западноевропеец преди 8 години
Интересно, каво ли е усещането да обесиш русофил на соларно дърво?