Редки китари ще се продават на търг в Ню Йорк

Сред тях са инструменти на Елвис Пресли, Ерик Клептън и Еди Ван Хален
Обновена: 8 фев 2016 14:35 | 7 фев 2016 22:45, Анисия Иванова
2
Редки китари ще се продават на търг в Ню Йорк
Китарата на Еди Ван Хален. Снимка: БТА

Около триста редки китари, сред които инструменти на музикални величия като Елвис Пресли, Ерик Клептън и Еди Ван Хален, ще бъдат предложени на търг в Ню Йорк, предаде Асошиейтед прес.

Аукционът, организиран от тръжна къща "Гърнсис", ще се състои на 27 февруари.

Сред инструментите, за които участниците ще могат да наддават, са четири китари на Ерик Клептън, две от които подписани, китара с автограф на Елвис Пресли, както и няколко други принадлежности на покойния Крал на рока, инструменти на китариста, певец и автор на песни Джордж Бенсън, съобщава БТА.

Сред топ лотовете е китара "Гибсън" от 1952 г., направена по поръчка за покойния студиен музикант Тони Мотола, който е работил със звезди от ранга на Франк Синатра, Пери Комо, Джони Матис и Розмари Клуни. От аукционна къща "Гърнсис" очакват инструментът да бъде продаден за сума до 100 000 долара.

Желаещите ще могат да наддават и за две китари, свързани с филма "Хладнокръвно" по едноименния роман на Труман Капоти. Едната китара е използвана от актьора Робърт Блейк в ролята на убиеца Пери Едуард Смит, а другата е собственост на самия Смит. Двата инструмента се предлагат като един лот с оценка между 150 000 и 200 000 долара.

Китара "Charvel" в жълто и черно, направена по поръчка за Еди Ван Хален през 80-те години на миналия век, се очаква да бъде продадена за сума между 60 000 и 80 000 долара.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Osobeno riadka e kitarata na Putin- onazi deto i wikat "glawa".
1
2
 
5
 
! Отговори
-*- преди 8 години
Няма китарист с име "Хале",г-жо Анисия Иванова...