BG шофьори пробиха блокадата на "Кулата" с мръсна газ

Българите минали през бариерите, имало и изпочупени коли
Обновена: 9 фев 2016 11:14 | 9 фев 2016 11:07,
67
BG шофьори пробиха блокадата на "Кулата" с мръсна газ
Снимка: БТА

Напрежението на граничен пункт "Кулата" ескалира. Границата ни за пореден ден е затворена от протестиращи гръцки фермери.

Чакащите с дни български шофьори направиха контраблокада, съобщава bTV.

След организация с колегите си, чакащи от гръцката страна, десетки тираджии затвориха границата и не пропускат нито една гръцка лека кола. Има информация за изпочупени коли, както и за ранени.

Още по темата

По информация на Нова тв четирима шофьори на камиони с българска регистрация, явно изнервени до краен предел от дългото чакане, преминали от гръцка на българска територия, след като потеглили рязко и минали през защитните бариери.

С мръсна газ водачите изминали около 2 км от мястото, където бяха паркирали, до самия граничен пункт.

Това опитал на направи и още един шофьор, но бил спрян своевременно от гръцката полиция.

Протестиращите земеделци обясниха пред гръцки медии, че тежкотоварните превозни средства потеглили с опасно висока скорост.

На косъм се разминал сериозен инцидент.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
3
 
37
 
! Отговори
здрасти преди 8 години
със същия успех ние можем да излезем на протест искайки 10 000 евро минимална заплата.. колкото ние ще постигнем успех с това искане.. толкова и мързеливия грък ще получи каквото иска.. държавата им фалирала, а те протестират срещу нея.. ***
50
1
 
28
 
! Отговори
55 преди 8 години
До Анонимен 51Кои танкове? Ние вече нямаме нищо.
49
0
 
35
 
! Отговори
до вадете танковете преди 8 години
ами ние не подарихме ли и 5те танка на мънкедонците?
48
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мързеливи, работливи - факт е, че доста българи предпочитат там на море, факт е и че гърците знаят какво искат и протестират за него... А ние?
47
4
 
70
 
! Отговори
xax преди 8 години
Така се прави, давайте повече и по-агресивно. Какви са тея блокади защото няма да взимат тройно по-големи субсидии от нашите фермери. Всички в атака!
46
3
 
69
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
гърците са мързеливци свикнали да им дават пари без труд! факт!
45
5
 
45
 
! Отговори
До 49 преди 8 години
Амчи я за по-напряко, съседите от т.н. "еуропейски съюз", където имало т.н "свободно" движение на стоки, коли и хора, да минават през Северния полюс!!!!!!!!!!!!!ТАМ Е СВОБОООООООООООООООДНОООООООООО...........***! Е, сега се опитвайте да излезете от този скапан "съюз", ама нема мърдане....От турците освобождението, и то е взело по-малко жертви....Сега странате е без 3 милиона млади, работни и умни хора и напълно съсипана икономика!!!! Е, честито! Ум царува....ние сме от патките...
44
3
 
70
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Докога подлите византийци ще тероризират българските шофьори, а и не само тях?!!! Защо спи нашето правителство и нищо не прави? Външно, вътрешно, евродепутати, АЛООООО!!!
43
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименNqmame tankove..podarixme gi na makedoncite...
42
11
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Kriti4ko А заемите на Тиквата кой ще ги връща . То не е 1 милиард а 21 милиарда . Кой ще връща 21 милиарда на ГЕРБ - Че и още 6 милиарда ще вземат . И после ще говорят за българите -ядоха и пиха ракия със салата. Поне имат смелост да протестират ,а тук поругаха гробовете на дедите ни избити по време на ,,съжитерството ,,изплюха си на ,,Историа..,,та ни . А ние мълчим като... . И злобеем ,че Гърците протестират . Мекотели .
41
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
вадете танковете
40
3
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е начина. Дано има поне 10 камиона със здрави ролбари!
39
6
 
28
 
! Отговори
(-_-) преди 8 години
Малко ще се удължи пътя, но вместо да кибичат може да минат през Македония.
38
9
 
39
 
! Отговори
Бари преди 8 години
До Анонимен 10Като блокираш лятото границата ще направиш мръсно само на сънародниците си - ще изгорят отпуски и предварително платени вече пари за нощувки. Има разлика между блокада и блокада, но ние масово не знаем как да го правим и така ще стане, че пак ние ще сме прецаканите. Пука му на гърка, че аз няма да мога да ида да му нощувам 10 вечери. Нали сайта за резервации вече ми е дръпнал парите от картата и Василис ще си ги получи. Даже така му е по-изгодно - пари за нищо ще вземе.
37
4
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тея маляки живяха на чужда гръб толкова години. Научиха се на готово и сега, когато дойде ден за плащане реват!Всичко е официална политика на Гърция!И протести и блокади!Няма ли да им светне камбаната но ония в Брюксел за какъв народ става въпрос!
36
5
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да го пушат Гърците. Няма кои да им помогне, вече не са изгодни на ЕС и сега ще трябва сами да се оправят. Да пропадат ***. Ама и българите са бастуни, лятото ходат си изсипат парите там, а сега тия блокират та да не може да идват по зимните ни курорти. Ходете пак в Гърция на море, при тия дето винаги са ни Ш...ли.
35
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не пътувайте в Гърция.За 24 часа затварят Темби.Преди малко един шофьор каза по тв, че е изминал пътя Солун-Атина за 17 часа. Отложете си пътуванията,ако не са спешни.
34
4
 
29
 
! Отговори
ТОМА ТОМОВ преди 8 години
ЗАЩО СИ МИСЛИТЕ, ЧЕ БЛОКАДАТА Е САМО НА ГРАНИЧНАТА БАРИЕРА ???АБЕ *** -- ИМА ГРАЖДАНСКА ВОИНА В ГЪРЦИЯ...ПРЕЗ 5 КМ ИМА БЛОКАДИ !!!---НА АВТОСТРАТИ = МАГИСТРАЛЕ...КАКТО И НА МЕЖДУГРАДСКИ ШОСЕТА !!И ТОВА Е ПО ЦЯЛА ГЪРЦИЯ + ОСТРОВНИТЕ ПЪТНИ АРТЕРИИ----ТЯ ПО ПЛОЩ НЕ Е ТОЛКОВА ГОЛЯМА КАТО ТУРЦИЯ НАПРИМЕР...НО ГЪРЦИЯ Е СИЛНО РАЗЧЛЕНЕНА ГЕО-ТЕРРИТОРИА...И ЗАТОВА РАЗСТОЯНИЯТА ИЗГЛЕЖДАТ МНОГО ПО-ГОЛЕМИ...И ВСЕКИ ГО УСЕЩА НА КИЛОМЕТРАЖА НА КОЛАТА СИ.
33
0
 
35
 
! Отговори
ММ преди 8 години
Пристанището на Солун си работи както и митническите служби и магазините. Започнали са да спират камионите още на магистралите. Междо другото нашите катаджии спират камионите в посока Гърция още при Перник и навсякъде където има разширение на пътя за да не изглежда опашката толкова голяма. Всчера тя подмина и Сандански което е над 20км.
32
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен39Това само показва коко малко ти е акъла