Превозвачи заплашват да затворят границата ни с Турция

Настояват за увеличено работно време на митница Свиленград
11 фев 2016 20:14,
10
Превозвачи заплашват да затворят границата ни с Турция
Снимка: Булфото

Превозвачи заплашват, че ще затворят границата с Турция от 15 февруари, ако не бъде увеличено работното време на митническото бюро в Свиленград. Това съобщават от Съюза на международните превозвачи в позиция изпратена до "Фокус".

"Както обществеността вече е запозната, българският транспортен бранш за пореден път е изправен до стената", пишат превозвачите.

"Скорошните загуби за милиони Евро, който транспортните фирми са принудени да търпят заради блокадата на гръцките фермери, както непрестанното увеличаване на административните тежести, така и усложняване на бюрократичните процедури за упражняване на транспортната дейност, са на път да доведат до нова вълна от напрежение", се казва още в съобщението.

Според тях след удара от страна на стачкуващите в Гърция, на българските транспортни фирми се налага да поемат и тежестта на неуредиците, настъпили във връзка с последните структурни промени в системата на митниците.

И въпреки техните настоявания за повишаване на пропускателната способност на ГКПП Капитан Андреево, чрез преминаване на митническо бюро Свиленград към 24-часов режим на работа 7 дни в седмицата, е предприет вариант за работа в режим от 08:00 часа до 20:00 часа 7 дни в седмицата.

"Фактът, че ГКПП Капитан Андреево работи на 24-часов режим на работа 7 дни в седмицата, а МБ Свиленград не работи на денонощен режим, сам по себе си е предпоставка за натрупването на опашки и удължаване времето на изчакване за обработка на документите.", пишат от Съюза на международните превозвачи.

По думите им при този режим на работа не могат да бъдат обработени повече от 100 превозни средства.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ТОВА Е ВЯРНО! Още ли има ***, които,, не са разбрали ,,че ,,Лукойл ,,е собственост на ,,Ротшилд груп,,Справки ,Антон Тодоров . От преди да мине, на другата страна на ,,окопите ,,
5
0
 
0
 
! Отговори
Гешо преди 8 години
Според мен могат събота и неделя също да почиват
4
1
 
4
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 8 години
ЗАТВОРЕТЕ Я ,БЕ ...НЕМА ПРОБЛЕМИ!!!СИРИЙСКИТЕ МИГРАНТИ , КАТО ТРЪГНАТ-----ШЕ Я ОТВОРЯТ МНОГО БЪРЗО....ХА,ХА,ХАААААААААААА....АЙДЕ , НА БАС....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
3
0
 
6
 
! Отговори
Ловя бас преди 8 години
,че не ви стиска да затворите турската граница. Не ви стиска . Топки нямате ,миналата година ви видяхме колко си държите на думата
2
3
 
6
 
! Отговори
ТОВА Е ВЯРНО! преди 8 години
ТРАНСПОРТНАТА МАФИЯ ---НЕ СИ ПЛАЩА ДАНЪЦИТЕ И ТАКСИТЕ!ВЗИМА ПРИМЕР ОТ РУСКАТА "ЛУКОЙЛ" --в БЪЛГАРИЯ!А, ...ние с гайдите се редиме да плащаме данъци...ха,ха,хаааааааааааааа...!!!!
1
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
BALGARSKATA TRANSPORTNA MAFIA ZAPLASHVA--NIKAKVI DANAZI NE E PLATILA V POLZA NA BALGARIA.