70 години любов! Защото е страшно без нея...

Баба Роси и дядо Любен от Разлог празнуват своя успешен брак
12 фев 2016 13:14,
74
70 години любов! Защото е страшно без нея...
Снимка: в. "Стандарт"

Любовта, уважението и компромисите са най-важните неща за съществуването на един брачен съюз. Такава е рецептата за успешно съжителство след 70 години брак според баба Росица и дядо Любен Полежанови от Разлог. Тя е на 88 години, а той на 92.

Двамата споделят пред "Стандарт", че в живота няма по-важно от любовта.

"Страшно е да се живее без любов, това е животът, съществуването", казва съпругата.

"Младите не бива да си губят времето и да си пропиляват хубавите години, а да създават семейства и да оставят следа след себе си чрез своето поколение", категорична е тя.

През целия си живот тя се е занимавала със земеделие и е работила на полето. Помни годините, когато не е имало толкова злоба и завист у хората. Обичала да пее. Партийни величия от града й предлагали голяма кариера в народното творчество, но се отказала в името на любовта, съпруга и децата си.

Дядо Любен работил като данъчен служител, но застояването в затворено помещение по цял ден не била негова страст, затова решил да стане пощальон. Сражавал се е на фронта в Унгария през Втората световна война. След завръщането си от бойното поле той среща любовта на живота си.

Трите им дъщери Ани, Снежана и Марияна са гордостта им, а вече с нетърпение чакат лятото, когато ще дойдат от Чикаго двете правнучки - 3-годишните близначки Натали и Марая.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
0
 
! Отговори
Джон преди 8 години
До ЖенаТова което предположи, че аз и човека който пише по псевдонима "знайко" сме един и същ човек ако беше вярно щеше да е истинска лудница. Един човек да пише с и срещу себе си с няколко псевдонима. Много си подозрителна!
60
0
 
0
 
! Отговори
Жена преди 8 години
добре.
59
0
 
0
 
! Отговори
Джон преди 8 години
До ЖенаИзпадаш в параноя, аз не пиша под псевдонима "знайко" ако това твърдиш! Но-тата са съвпадение, нищо повече. Имай предвид, че ако някой пише с два псевдонима в една статия *** му изтриват постовете.
58
0
 
0
 
! Отговори
Жена преди 8 години
"Джон", мога ли да попитам защо пишеш като "знайко" или е просто някакво съвпадение, че и двамата пишете и започвате изречение с главна буква с "Но"? Хайде сега да ми отговориш умно, ако може... 53 и 58 коментар.
57
0
 
0
 
! Отговори
Жена преди 8 години
Знаеш ли как реагират тези? Скриват се послушно и покорно в ***...з. Дали е под полата на пар-цал или в себе си, сипейки още повече обиди ---разлика в тълкуването на поведението им за мен няма. То е ясно.
56
0
 
0
 
! Отговори
Жена преди 8 години
Не давам шансове. Искам да разбера какъв му е проблема с мен!? Естествено отвъд думите не ми пука изобщо за хора, които се опитват да се правят на важни на мой гръб. Такива винаги са били натиквани в ***... з, да ходят и да си търсят щастието там, откъдето са излезли. От дома на майка си, която са наричали от любов "***", до хралупата на всичките им жени, които нямат търпение да се отнасят с тях като пълни пар-цали, а те срещнали два пар-цала си мислят, че са станали мъже!
55
0
 
1
 
! Отговори
Джон преди 8 години
До ЖенаИзвини ме, но има нещо което не разбирам. Как можеш да даваш "шансове" на простаци и хора които те нагрубяват? Още повече, че си пострадала именно от подобен тип хора? Това шега ли е или стокхолмски синдром?
54
0
 
0
 
! Отговори
Жена преди 8 години
Коментираш "таковането" ми, споменаваш ме под постове на акули, които са забременели без мъжки... КАКЪВ ти е проблемът?! Или се дръж като мъж или се разкарай и ме забрави! *** викай на жена си!!!! Объркал си се нещо! Просто нямам никаква толерантност към пр-остаци като теб, които ме били цитирам "проверявали"! Какво ми проверяваш?! Освен да си начешеш егото интернетно, кво проверяваш!!!! Познаваме ли се или не се познаваме! Писна ми от и-диоти като теб! Не СИ интересен! НЕ СИ!
53
0
 
0
 
! Отговори
Жена преди 8 години
"знайко", хайде да обобщим ситуацията. Вярно ли е това?- написа ми, че си мечтаеш, цитирам "да ми хванеш оная работа и да не я пуснеш, докато не ти кажа"- няколко дни по-късно ти написах,че тогава ще бъде единствения ти шанс. Питах те дали имаш жена, която да има нещо против, ако правиш секс с яка кака. - последва твой коментар, в който обясняваш, че се пускам на всеки тук, само и само да имало секс- написах ти, да не ми пишеш на "***", защото ми носи кофти спомени. Продължаваш.Кво искаш?!
52
0
 
1
 
! Отговори
Джон преди 8 години
До знайкоПомолиха ме да не разговарям с Вас и мисля да уважа тази молба. Лека вечер.
51
0
 
1
 
! Отговори
Джон преди 8 години
До ЖенаДобре тогава, нека гледаме в бъдещето тогава. Аз за това и Ви питах за очакванията и истинските Ви послания. Но щом не Ви се говори повече, пожелавам Ви и аз лека вечер.
50
0
 
1
 
! Отговори
Жена преди 8 години
55, Джон, писна ми да се връщам в миналото и да се обяснявам за хора, които не заслужават нито грам спомен. Мисля, че ще разберете мъдростта ми да гледам напред. Стига толкова сме отдавали чест на празни хора, които даже вече не са в реалността ни. Смятам, ще се съгласите с мен. Не ме интересува миналото. Просто там няма какво да намеря, да ровя и да връщам. Не ми се носят мъртъвци. Били са. Била съм. Вече сме други. Хубава вечер желая!
49
0
 
1
 
! Отговори
Джони преди 8 години
До ЖенаДа Уважаема виждам, че Вие отново се криете зад маската на грубите отговори и проявявате неувереността за която критикувахте не дотам искрените мъже? Желая ви всичко хубаво и спорен ден тогава от мен.
48
0
 
0
 
! Отговори
Жена преди 8 години
51, Джон, не се обяснявайте на хора, които имат някакъв интерес към личното ми "таковане", все едно, че ще им даде обяснение за всичко, което пиша и ще намали количеството на собствените им тип зелено Еугленни и амебоподобни въпроси. И без това питанките им за таковането ми ги натоварват. Спестете им го, моля.
47
0
 
0
 
! Отговори
Жена преди 8 години
Жони, умили ме Вашия интерес към моите любовни трепкащи дефибрилации и отклонения от сърдечната ми синусоида и събрах облаците вън, за да завали и да отмие тази разплискала се чувствителност върху този бял фон с 288 оставащи символа.... Петък е, трябва да мина в реалния свят, за да го огрея с моита светлина! Разрешете да напусна, с разкъсано от лъст, от жажда и неутолена, изцедена от очите ми очакваща вашта нежна реч, душичка Жонииии.... О! Мадре мия!
46
0
 
1
 
! Отговори
Джон преди 8 години
До знайкоУважаеми знайко не знам за кого говорите, но аз виждам една жена която иска да бъде обичана но не иска да си го признае защото е била наранена душевно и емоционално от хора използвачи. За което и съчуствам и аз съм бил нараняван.
45
0
 
1
 
! Отговори
Джон преди 8 години
До Жена 47Нима драга ми Жена и защо да не можете да споделите личната истина в интернет сайт при който Вашата самоличност е неизвестна? Не е ли това предпоставка за лични откровения? Мисля, че когато е време за откровение и за разкриване на истината Вие бягате? Ето аз ви питам за истинските неща замаскирани под суровите думи които използвате, но Вие предпочитате да избегнете отговора. Ако тук не вие удобно да идем във форума на някой сайт за любовни проблеми и терзания по Ваш избор.
44
0
 
1
 
! Отговори
Джон преди 8 години
До Жена 46Добре прекрасно, Ето че стигаме донякъде! Всички тези неща биха могли да се изяснят между двама честни хора макар, че се съмнявам да стане веднага, подобни самопризнания се правят едва когато между двамата има изградено доверие и взаимно разбиране. Обикновено при запознанство с представител на другия пол с цел връзка хората се стремят да изтъкнат положителните си качества а не отрицателните.Освен това има много хора които не са честни а използвачи така че при тях не би имало искреност
43
0
 
0
 
! Отговори
Жена преди 8 години
44, Джон, моля Ви, не изпадайте сега в излишни емоции! Каква лична истина търсите в диалог в интернет сайт? Приемете думите тук повече като общуване със самия себе си! Затова ви написах да не разпознавате негативизъм уж в моите думи, а всъщност той е някъде във Вас. Щом сте си го познали, значи нещо от думите ми го е предизвикало. Оставям Ви, че имам важни петъчни дела.
42
0
 
0
 
! Отговори
Жена преди 8 години
Пример- нямам пари, затова не мога да бъда с теб, да те изведа на среща, да ти купя цвете- нямам сексуален опит, притеснявам се, че нещата може да не се получат- имам си жена и дете, но ми харесваш и искам да правим секс, но не ти обещавам нищо повече от това- предната ми приятелка ме заряза заради друг и даже не ми се обади- наркоман съм, алкохолик съм, бия жени- хазартен тип съм, най-дългата ми връзка е 2 дни- хъркам много- сексаме се, ама търся друга за брак.търси и ти.Такива.