Бойлер гръмна в Девин, разруши цял апартамент

В жилището имало и мъж, по чудо не пострадал
12 фев 2016 11:13,
12
Бойлер гръмна в Девин, разруши цял апартамент
Снимка: Bulphoto, архив

Електрически бойлер разруши апартамент в Девин на ул. "Цветан Зангов", съобщава 24 часа.

Жилището е на 68-годишен мъж, който се е намирал вътре по време на експлозията, но не е пострадал, тъй като е бил в отдалечена точка от взрива. Причина за възникване на произшествието е техническа неизправност в електрическия уред.

Унищожени са 55 кв.м от апартамента. Падащите тухли са повредили обзавеждането. Пред апартамента имало паркиран лек автомобил, който също е разбит от падналите отломки.

Екип на РСПБЗН-Девин оказал съдействие на собственика, като разчистил и обезопасил искрящите електрически проводници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: апартаментбойлерДевин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дежурната всекидневна лъжа( новина). Кой ли вярва?
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До СтА не е ли по-просто да има дневален по бойлер?
10
1
 
4
 
! Отговори
engineer преди 8 години
До Engineer"Къде се натиска? Моят клапан седи от 10 години ненатиснат..." Намери го, всеки клапан има лостче, кранче, върток някакъв. Или си купи бронежилетка и каска спи с тях...
9
0
 
1
 
! Отговори
Ст преди 8 години
Баща ми го приложи вкъщи преди години, слек като болерът не съседите гръмна и почти изкърти стената на банята , входната врата и няколко от капачките от комините изхвърчаха и напълниха апартамента ни със сажди!!!Добре , че между баните на двата апартамента имаше еднометров отдушник!!Апартаментът на съседите беше просто като след война, добре , че са спали и се размина без смъртен случай!!!
8
4
 
1
 
! Отговори
Ст преди 8 години
Има много ефикасен метод при който няма как да гръмне бойлерът дори да не изключат всички защити!Просто поставяте кран на входящата тръба към болера и един от крановета за топлата вода на някоя от мивките винаги стои отворен.Когато искате да ползвате топлата вода я пускате от крана на входящата тръба на бойлера, като винаги може да си я оставите и отворена , но тогава трябва да си затваряте и крана за горещата вода!
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Една млада колежка преди години беше изхвърлена през стената от 2 ет. от взривен бойлер, докато се къпела. Всички бяха изумени че изощо е оцеляла, макар, че години изкара по болници и май си остана с патерици и много трайни поражения.Иначе всеки бойлер има поне 2 защити , ноооо.Лично аз никога не го оставям сам да се изключи и следя винаги термометъра, но все пак бойлера ни е само за аварийни нужди.Профилактика ....А проточните не стават за нищо друго освен да си измиеш ръцете с хладка вода.
6
0
 
2
 
! Отговори
Engineer преди 8 години
Къде се натиска? Моят клапан седи от 10 години ненатиснат...
5
0
 
9
 
! Отговори
ingeneer преди 8 години
Бойлера има предпазен калпан за налягане. Той ТРЯБВА да се продухва веднъж годишно! Натиска се докасто изтече мътилката наслоена от водата и текне бистра вода. Тогава ще сработи когато налягането се вдигне над допустимото, при положение, че ел датчика не изключи по някаква причина. ПРОЧЕТЕТЕ И СПАЗВАЙТЕ! Ще помогне на мнозина.
4
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НИКОГА НЕ СИ КУПУВАЙТЕ БОЙЛЕРИ КОИТО СА БОМБИ СЪС ЗАКЪСНИТЕЛ. ОЩЕ ОТ 80 те ГОДИНИ ПОЛЗВАМ ПРОТОЧЕН БОЙЛЕР. ТОГАВА НЯМАШЕ ФАБРИЧНИ БЯХ СИ ГО НАПРАВИЛ САМ. В МОМЕНТА СЪЩО СЪМ С ПРОТОЧЕН БОЙЛЕР КОЙТО Е ХЕМ ИКОНОМИЧЕН ХЕМ НИКОГА НЯМА ДА ГРЪМНЕ. ПРОТОЧНИЯТ БОЙЛЕР РАБОТИ САМО ДОКАТО СТЕ ПОД ДУША. НЯМА ДА ИМАТЕ ПРИТЕСНЕНИЕ ЧЕ ЩЕ ГРЪМНЕ ИЛИ ЧЕ ЩЕ СВЪРШИ ТОПЛАТА ВОДА. ИМА ЛИ ВОДА И ТОК МОЖЕ ДА СЕ КЪПЕТЕ ЦЯЛ ДЕН. ИКОНОМИЯТА НА ТОК Е НАД 50 ЛВ. НА МЕСЕЦ.
3
1
 
15
 
! Отговори
Иконата преди 8 години
Баш си е помогната иконата да ти кажа.Неслучайно е написано,че мъжа като по чудо не е пострадал.Да пази Господ
2
7
 
3
 
! Отговори
Въх преди 8 години
Страшно е! И иконата в банята не е помогнала.
1
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази новина е актуална за отказалите се от парно и топла вода!