Горивата при Марешки падат с още 30 стотинки. А другаде?

"Картелът прави всичко възможно да бъде убит моят бизнес"
20 фев 2016 13:00,
192
Горивата при Марешки падат с още 30 стотинки. А другаде?
Снимка: Reuters

Газовата асоциация твърди, че цените на горивата ще паднат с 2 – 3 стотинки, "аз ще ги опровергая – в най-близко време ще има още бензиностанции в страната и не с 2 – 3 стотинки, а с 20 – 30 стотинки ще паднат горивата".

Това коментира пред bTV бизнесменът Веселин Марешки, който добави, че скоро ще има бензиностанции и в София.

"Най-късно до края на годината ситуацията с цените в голяма част от държавата ще бъде нормализирана", зарече се той.

Още по темата

"Картелът прави всичко възможно да бъде убит моят бизнес и по този начин да се попречи на интереса на варненци", каза още той.

Бизнесменът категорично отрече слуховете, че прави манипулации на бензиностанциите си.

"Аз съм тръгнал да се боря срещу тези измами, за да може да влиза повече ДДС, повече акциз в държавата, хората да живеят по-добре, а не да ставам поредния крадец", настоя той.

За последните двайсетина дни цените на масовия бензин А-95 е паднала с десетина стотинки до 1,84 лв. за литър, сочат данни на сайта fuelo.net.

В четвъртък горивото се предлагаше по бензиностанциите в страната от 1,77 лв. до 1,91 лв./л. Само в 3 от веригите обаче цената му бе под 1,80 лв. Малко по-евтино - от 1,70 лв. до 1,85 лв. за литър се предлагаше дизелът.

Повечето търговци го продаваха под 18,0 лв./л, като само при две от веригите цените бяха над тази граница. Бензинът А-98 в четвъртък вървеше средно по 2,04 лв./л, като цените се движеха в широки граници от 1,92 лв. до 2,14 лв./л.

Средната цена на пропан-бутана за автомобили в четвъртък бе 83 ст. за литър, сочи още статистиката на сайта. Най-ниската бе 0,75 лв., а най-високата - 0,88 лв./л. Под 80 стотинки автогазта можеше да се намери в 3 от веригите. Метанът се продаваше от 1,28 лв. до 1,49 лв. за килограм.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


192
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари