Полицията погна демонстративната лична охрана

Проверяваха барове и дистокети, намериха и наркотици
27 фев 2016 14:25, Мария Нестерова
36
Полицията погна демонстративната лична охрана
Снимка: Dnes.bg

Мащабна полицейска операция се проведе тази нощ на територията на цялата страна тази нощ. Тя беше насочена срещу личната охрана и кортежите на вип личности. Проверяваха се още непълнолетни, издирвани лица, както и заведения. Бяха правени обиски за оръжие.

В Пловдив в мащабна полицейска акция взеха участие над 600 полицаи. Те едновременно спряха музиката във всички нощни клубове и дискотеки под тепетата. "Проверяват охраната и бодигардовете на вип гостите ни", разказа пред Dnes.bg един от собствениците на нощен клуб в Пловдив.

По-късно от полицията обясниха, че поводът за проверките са зачестилите случаи на опасно и рисково поведение на водачи на моторни превозни средства, застрашаващи останалите участници в движението, както и присъствието на лица, ползващи демонстративно охрана и ескортиращи автомобили.В рамките на два часа бяха проверени 15 заведения, 125 автомобила и 916 лица.

"Установени са два случая на посетители в нощните клубове, ползващи лична охрана според регламента на Закона за частната охранителна дейност", съобщиха от МВР-Пловдив.

В обектите са засечени петима непълнолетни без придружители. Констатирани са 16 нарушения на Закона за движение по пътищата. Съставени са 15 акта, а с фишове са глобени 24 души. Двама са били задържани срок до 24 часа за притежание на наркотици, а по случаите са образувани досъдебни производства.

В същото време в Раковски се проведе мащабна акция за присъствие на малолетни и непълнолетни в баровете и за сервирането на алкохол на лица под 18 години. Бяха констатирани десетки нарушения. В района има и най-много смъртни случаи на загинали при катастрофи след запой.

"Има много зачестили случаи на непълнолетни, които управляват МПС-та, тази година в Белозем едно младо момче почина и затова смятам, че трябва да бъде осъществен контрол", заяви пред Dnes.bg зам.-кметът на Раковски Йовко Романов.

Първата подобна акция в Раковски се проведе съвместно с Трафик Секюрити, които изпълняват функциите на общинска охрана. Беше оказано съдействие и от полицията.

Самоличността на децата беше установявана, след което бяха викани техните родители.


36
Напиши коментар Коментари
0
 
0
 
Отговори
Анонимен преди 2 месеца
АМ НИЙ ГЛЕАХМЕ ПО ТИВИТУ ЗА СЕКУНДИ ЕДИН БАШ, БАШ ЗАОБИКУЛЕН ОТ ГАЙВАЗИ, КАК СЕ МУШНА В ЕДНА СГРАДА, ВИДЯХМЕ МУ САМО ТЕМЕТУ- НЕГУ ПРОВЕРИХТЕ ЛИ ГУ, А!
0
 
9
 
Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Нищо не става с такива акции. ТРЯБВА ЗАКОННОСТ И ОПАЗВАНЕ НА РЕДА ЕЖЕДНЕВНО!
0
 
16
 
Отговори
Гордиън преди 2 месеца
Аз знам, че полицията може да се размърда и да ликвидира престъпността ако иска, обикновено обаче не прави достатъчно. Блокирайте почти всеки ден местата за н@ркоразпространение и местата където се събират престъпни типове, почти всеки ден проверки и обиски докато почнат да търпят толкова големи загуби, че да не могат да въртят престъпния си бизнес. Защо не го правите? Защо чакате нещо да стане и тогава правите еднократни проверки? Защо не се ликвидира престъпността?
1
 
13
 
Отговори
me преди 2 месеца
За 16 нарушения са успяли да издадат 39 акта и фиша? Брей че ефективност.
Освен това, не ми е ясно по въпроса с охраната как точно е реглемнтирана и за какво ги проверяват. Дали са от фирма или са на свободна практика или?И незаконно ли е да имаш охрана на свободна практика. Виж за оръжия определено могат да ги проверят дали имат разрешителни. Обаче за самата охрана, не знам.Изобщо не ги защитавам, но ако е само показна акция няма много смисъл.Връщат се времената на мутрите, а това е много лошо!
0
 
18
 
Отговори
Гост преди 2 месеца
Стига се занимавайте с проверки и глупости.Вие ги знаете много добре.Обирате ги една нощ на един стадион събличате им униформите прибирате им оръжието и на сутринта премръзнали по долни гащи ги пускате да си вървят.Няма да помислят повече да се правят на бабаити тия боклуци.Но заедно с тях и шефовете им.
0
 
30
 
Отговори
Хе хе хе ! преди 2 месеца
Само 2 случая на охрана на бандюги! Ами че нали още вчера големите полицаи са предупредили всички бандщги за тази проверка! Що не се гръмнат продажните полицаяци!
1
 
27
 
Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ще ги погне в София и евентуално Пловдив и Варна.
Провинциалните мутри и биячи как ще ги погнете като дори и полицаите се страхуват от тях???
1
 
30
 
Отговори
Ченге преди 2 месеца
Акция "След дъжда качулка"...
1
 
21
 
Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Младост 2 на последната спирка на 306 чалгата оглася квартала цяла нощ, но явно там са от правилните мутри и никой не ги закача.
1
 
27
 
Отговори
Анонимен преди 2 месеца
МУХАХА!ПОЛИЦИЯТА НАМЕРИЛА НАРКОТИЦИ В МУТРИТЕ!ОТКРИХА ТОПЛАТА ВОДА И КОЛЕЛОТО ЕДНОВРЕМЕННО!ЕПОХАЛНО ОТКРИТИЕ!
2
 
19
 
Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Защото иска да намали дупитатите от 240 на 120 това лошо ли е? Лошо ли е да взимат субсидия 1лв вместо 11лв?
6
 
27
 
Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Защо Слави Трифонов ходи с охрана ?!
1
 
21
 
Отговори
Анонимен преди 2 месеца
То това е в цяла България и никому не е тайна...
1
 
19
 
Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тия които са на мин. Водичка цяла вечер са друсани яко
1
 
25
 
Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Кока в кила се употребява от петък до неделя в софииските клубове, барове и дискотеки, а какво да кажем за техно партитата там едно екстази ти е 10-15лв и навсякъде миеише на трева, амфетамините и те са без пари
9
1
 
2
 
Отговори
Анонимен преди 2 месеца
това се нарича охрана, не като нашите тук
https://youtube/watch?v=yWfetF1jCO4
8
3
 
35
 
Отговори
0.0000000000 преди 2 месеца
Резултат - НУЛА ! 1000 проверени - 99.9999999999999999999999% хлапета. На селските тарикати с охрана са им пожелали успешно донапиване и са си тръгнали като ....
За да има резултат, трябваше да има затворени заведения, 200-300 арестуване боклука, 5-10 тариката пребити, заради "оказване на съпротива" и така. Ама в България УПРАВЛЯВА МАФИЯТА и няма да се случи скоро.
7
1
 
29
 
Отговори
Анонимен преди 2 месеца
И кво - над 1000 проверки - 2-ма задъжани (най-вероятно наркомачета). Баси праха в очите. Тия които го правят това - първо да ходят да поциклят малко паркет и дюшаме, за да видят как се прави прах в очите.
6
3
 
30
 
Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Частните охранителни и застрахователни фирми са форма на законен въоръжен бандитизъм от действащи МВР барети, следователи и пожарникари.
5
11
 
20
 
Отговори
Анонимен преди 2 месеца
На червената и куха тиква винаги Борисов му е виновен. Като си спомня неговия идол Станишев ме напушва смях . Човек без нито един ден трудов стаж стана Премиер , и сега червения трол ръси мозък и морал . Боже господи прибери си вересиите .