МВР умува как Коджейков се сдобил с два пистолета

Полицията обезпокоена за криминогенната среда в Ботевград
28 мар 2016 10:22,
18
МВР умува как Коджейков се сдобил с два пистолета
Главният секретар Георги Костов при акцията в столичния квартал "Стрелбище". Снимка: Булфото

В полицията все още няма яснота как барикадиралия се в събота в апартамента си в София Петър Коджейков се е сдобил с два пистолета незаконно. Това заявиха главният секретар на МВР Георги Костов и началника на столичната полиция Младен Маринов на брифинг днес.

В жилището на Коджейков са намерени два пистолета, единият от които по-стар модел и с който той е стрелял срещу униформените.

Още по темата

Маринов и Костов припомниха, че всичко е започнало около 14:00 часа в събота, когато дъщерята на бившия полицай подала сигнал, че той стреля, след което последвало и неговото барикадиране.

Денонощие по-късно полицията успя да изведе от апартамента трудно подвижната съпруга на Коджейков. Когато вчера следобед полицаите нахлуха в апартамента в столичния квартал "Стрелбище" и опитаха да обезвредят бившия полицай, той стреля по тях, но екипите на Специализирания отряд за борба с тероризма бяха с противокуршумни щитове и това спаси живота им, коментира още главният секретар на МВР.

Георги Костов поясни, че бившият полицай бил силно превъзбуден.

В момента Коджейков е в болница, като предстоят експертизи, които трябва да установят дали той осъзнава действията си и може ли да отговаря за тях.

Георги Костов коментира и убийствата в Ботевград от петък вечер. "Определено има изострена криминогенна среда в Ботевград. Това най-малкото е обезпокоително", заяви той.

По думите му става въпрос за криминално проявено лице, което криминално лице има присъда потвърдена на втора инстанция.

"В днешния ден ще има инициатива за промяна на мярката му за неотклонение. Към настоящия момент лицето е задържано за 72 часа. Колегите работят по случая. При повече настъпили промени в това ще разберете своевременно", каза още той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
Щирлиц преди 8 години
Аз съм обезпокоен от идиотит.е на всякакви държавни длъжности.
13
0
 
2
 
! Отговори
ха-ха преди 8 години
Ама какъв компетентен и ефективен главсек на МВР си имаме! Как хубаво обяснява за "обезпокоителното най-малко нарастване на криминогенността" в Ботевград! И потличен психолог - Коджейков, психично-болният бил превъзбуден! Има си хас да е бил спокоен и стрелящ! А за болния човек какво можем да кажем ние? Не е хубаво да го виним! Но ония медици на ръководни постове, които унищожиха цял сектор за лечение и хоспитализация на психично болни и ги изоставиха и пуснаха без надзор и помощ-те са виновни!
12
1
 
3
 
! Отговори
БЕЗМОЗЪЧНИ ЧЕРВЕНИ преди 8 години
БЕЗМОЗЪЧНИ ЧЕРВЕНИ МИЛИЦИОНЕРИ = МУТРИ
11
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Що за глупост е от къде се е сдобил с два пистолета....?Само по себе си оръжието не е заплаха!В нормалните страни всеки имая оръжие.Нима с една отверка не можеш да убиеш човек, дори по-безшумно...С тази забрана за оръжия ПРОСТО ВЛАСТА ИСКА ДА ДЪРЖИ ХОРАТА В ПОЛОЖЕНИЕ НА ПЕРМАНЕНТНА ВИНОВНОСТ И СТРАХ!Що се отнася до милиционера-всеки може да изперка, няма гаранции за никого.
10
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много па умуват.И Боце и той "умува".
9
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами стрелял е защото е от квартал Стрелбище.Какво толкова е станало.
8
1
 
11
 
! Отговори
психолатор преди 8 години
Умува?Не е възможно.
7
0
 
7
 
! Отговори
ченге от миналото преди 8 години
До Ха- ха- хаОще повече такова ченге, със солиден стаж. При бай Тошо, когато се изземваше оръжие, никое ченге не си правеше труда да издава каквито и да било протоколи, защото никой нямаше да посмее да си поиска екземпляр. Това е първи вариант, а втория (по-лесния) в смутните времена в началото на 90-те не беше никакъв проблем да се сдобиеш с пистолет. Чисто нов "Макаров" руснаците го продаваха без пазарлък за 20 щ.д.
6
0
 
24
 
! Отговори
Ха- ха- ха преди 8 години
Какво ще умуват. Всяко ченге, което не ги мързи може да се сдобие безплатно с нерегистрирани оръжие. Умували!
5
0
 
21
 
! Отговори
zeus преди 8 години
НСО ген. Тодор Коджейков бил племенник на Петър ;)
4
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Щом "умуват" за два пистолета какво правят за експлозиви и гранатомети?
3
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всички убийства и стрелби в България са с незаконно оръжие.
2
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
хаха какво има да умуванезаконното оръжие е много повече от законнотосамо с един закон и забрана за притежание нищо не се решава, умници
1
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ее..бем ти и полицията!