Да не подценяваме българските въоръжени сили!

Военните ни трябва да бъдат добре подготвени, заяви ген. Попов
Обновена: 3 май 2016 10:45 | 3 май 2016 10:44,
43
Да не подценяваме българските въоръжени сили!
Снимка: bgonair.bg

Одобреният от Министерския съвет план за инвестиционен разход за нов тип самолети, нов целеви модулен патрулен кораб и ремонт на МиГ-29 предстои да бъде внесен в Народното събрание за обсъждане през май. Това съобщи в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR началникът на отбраната ген. Константин Попов.

След като бъде представен на вниманието на народните представители, ще стартира процедура по подаване на документи и избор на новите машини.

"Държавата е длъжник на сухопътните сили. В момента представяме и трите проекта в НС на трите парламентарни групи. Опитваме се да обясним, че сме един механизъм, че работим заедно и заедно изпълняваме задачите", обясни Попов.

Той допълни, че след като бъде осигурена техниката, ще бъде изразходвано време и за учение и координация между флота, авиацията и сухопътните войски. По думите му първите самолети ще пристигнат през 2018 - 2019 г.

"Но все пак да не подценяваме българските въоръжени сили. Този, който ни подцени, най-накрая ще сгреши", добави началикът на отбраната.

Макар и ключова, само модернизацията на българската армия не е единственото условие за нейната ефективност, подчерта Попов.

"Тук е необходимо да се погледнат и хората, които трябва да бъдат добре подготвени и много важно - добре мотивирани. Разбира се, интеграцията в НАТО, както и между ведомствата и в самото министерство и въоръжени сили", посочи той.

Попов подчерта, че диалогът е необходим повече от всякога, не само заради поетите през 2014 г. ангажименти към НАТО, но и заради бързо променянащата се ситуация в региона.

"Имаме своите ангажименти към Северноатлантическия съюз, но и към България. Това е наш пръв приоритет. Географски България е разположена на едно много интересно място. Виждате проблемите в Източна Украйна и в Сирия. Хубавото е, че ние все още сме остров на стабилност", заяви той.

Що се отнася до предстоящия военен парад на Гергьовден, в него вече са заявили участие военноморските сили с многоцелевия военноморски вертолет "AS 565 MB PANTHER", пилотите 1-ви клас и транспортната авиация.

"Това е българската армия - има и такива хора, които искат да работят и в почивния си ден", заключи Попов.

Вижте цялото интервю във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
1
 
! Отговори
ОСМАН преди 7 години
Не се притеснявайте братя. Както принсръбско българската война пак сме заедно. Да не си мислят някои че щяхме да бием сърбите без турците.няма нищо султана е бил винаги велик.така че не се притеснявайте.на балканите никой не може да нападне българия .когато знаят че агата е с българия.БЪЛГАРИЯВИНАГИ Е БИЛА ГАЛЕНОТО ДЕТЕ НА ИМПЕРИЯТА...
31
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 38Я да ни светнеш какво модерно оръжие има нашата армия, че не се сещам? АК-74 ли е модерен? А може би джиповете "Мерцедес" се броят за оръжие? Или 100 годишната фрегата, купена на цената на разрушител, дето нямаше чалъм да се захранва от брега докато е на кея, та харчеше газьол на поразия...Или нещо пропускам? А да, 100-200 парашута армаган от американците, щото иначе десантчиците щяха да дадат фира със старите...Абе модерна армия, няма що...И още по-модерен министър...земеделец.
30
0
 
2
 
! Отговори
викинга преди 7 години
На този продажник му е платено да говори така,бг армия отдавна няма,има остатък,който в съвремени условия няма да успее и зъбите да си измият!!,това и среднограмотен човек може да го види!!!,интересно е защо българите спят и целуват жопу на Обонго и от това получават оргазъм !?!?!?Всеки народ си заслужава управниците !!!!!
29
1
 
4
 
! Отговори
Баба Меца преди 7 години
Армията ни не е за подценяване, но за сметка на това изобщо не е за хвалба! Каква армия, какви пет лева, драги ми господине? Та полицията е повече от армията, а това само по себе си говори на какво дередже е. С два изправни самолета, 5-6 изветрели хеликоптера, с танкове, за които не е сигурно дали ще тръгнат, 3-4 консервни кутии 2-3 ръка, именуващи преко сили "бойни кораби"- това ли е армията, която не трябва да подценяваме? А да, имаме поне 40 - 50 генерали и адмирали-особен повод за гордост...
28
1
 
6
 
! Отговори
боби преди 7 години
Да не подценяваме кое???
27
0
 
3
 
! Отговори
Инж! преди 7 години
Абе все забравяме старата и потвърдила се сто пъти приказка:"Искаш ли мир, готви се за война."
26
11
 
2
 
! Отговори
Георги преди 7 години
Тези, които ронят сълзи за българската армия от преди 1990 дали имат представа от бойната и техника? Единственото нещо което ставаше беше калашника. За да не изпадаме в полемики ще напомня само за свързките. Радио ралейна кабелна "катър" рота бягаше с макарите като през ВСВ. "Модерните" станции бяха с морз. Отделно, скоростта на придвижване на един батальон (не цял полк) не надвишаваше 10 км в час. Само това е достатъчно да се загуби всякаква война.
25
1
 
10
 
! Отговори
Калоян преди 7 години
Какви български въоръжени сили? Тоя да не е дошъл махмурлия след празниците нещо? То отдавна няма такива въоръжени сили или армия... Нещастни самовлюбени службогонци!
24
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нашите генерали, адмирали и командири в армията вече не стават за война, а само да щипят на Ненчев манекенките из министерството. Там вече за война и отбрана не се говори, а само за това коя красавица да завлекат на семинар някъде на природа и да й обърнат хастара в хотела!
23
0
 
8
 
! Отговори
Krom преди 7 години
Апропо, тези дни е студено. Да не се "заледи" PANTHER-a, че му пропадна "участието". То, такова нали нямаше "анти-обледеняване" миличкият. Алчността и скудоумието, както и безхаберието, в т.ч. и на Висшите офицери, ще затрият племето българско. Така наречените ни "военни" - всъщност, дружина за охрана на американски бази, са начело на поругаването на Армията. И "въоръженито" Ви е картелно. Няколко Хамъра, две три Пустинни котки, стига толкова. Да не си повярвате, смешковци.
22
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Имало и такива, който ще отидат на парад, а нямало да почиват...Вълко Червенков за вас!
21
0
 
18
 
! Отговори
Krom преди 7 години
Заявили са участие?!? Това да не е "България търси талант"? Трупа смешници седнали върху останките от някога мощното въоръжение. Какво НАТО бе, всичко което ползвате е Съветско. Дори не е Руско. Жалки г-ъ-з облизци. Каква Армия Ви е подгонила Генерале? Тази в която Висшите военни нямат и капка чест? Смешни сте.
20
0
 
21
 
! Отговори
Смех голем! преди 7 години
От кога се заявява участие в парад, а не се изпълнява заповед за участие. И това за заявката са думи на най-висшия военен командир. От Българската Армия, нищо не е останало! Обърнете внимание! На първо място е Северноатлантическия съюз и след това, някак между другото, България! Не е армия, това са някакви осколки.
19
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Но все пак да не подценяваме българските въоръжени сили. Този, който ни подцени, най-накрая ще сгреши". Това е така , но се отнасяше за едно по старо време до към 1990 г. г-н генерал и Вие сигурно добре го знаете, ако не прочетете до 1989 г. какво само сме имали като личен състав и въоръжение и какво се сега, а какво ще остане не се знае.
18
0
 
24
 
! Отговори
boc преди 7 години
Голям *** е този т.н. "началник"на т.н. "българска армия"Абе господине,окупационния корпус на САЩ е по-голям от нашата армия!За каква армия говориш - армия от няколкохиляди дебело**зи войници, армия без танкове, армия без самолети, армия без кораби!!!И всичко това благодарение на двадесет и пет годишното демократично унищожение на всичко българско.
17
0
 
15
 
! Отговори
Sando преди 7 години
Според мен, някой може да ни надцени, а не да ни подцени. Много стара техника и стари разбирания за войната от по-голямата част от командването. 20- ти век отдавна мина.
16
1
 
18
 
! Отговори
Ало преди 7 години
До АнонименГовори се за армията на Соломон паси човека ви я оформи само с един трабант
15
0
 
13
 
! Отговори
Ало преди 7 години
До АнонименДа се благодарите на търговеца на оръжие Соломон паси който ви вкара само с един трабант в нато а да и неговия атлантически клуб дето окрадоха всички военни имоти
14
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Прав е човека.В нашата армия се въвеждат страшни оръжия, каквито няма в никоя друга армия като например боздугани, бойни прашки стрелящи с гранитни топчета. Говори се,че завършвало проектирането на далекобойни прашки за сваляне на самолети и копия с толкова здрав връх,че могат да пробият бронята на танк. Това не е ли причина за гордост? В оборудването на войниците вече ще има бронирани памперси и партенки. Още една причина за гордост.
13
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С танкове на 40 години, нямат безпилотни самолети, пестят боеприпаси по учения, с най-евтиното възможно стрелково оръжие, с калпави униформи, с жалка и също остаряла ПВО и военна академия, в която няма интернет. България отделя един милиард лева годишно за това безполезно пушечно месо.