Народът заложил на BG по Великден, преоткрива я

Фолклорните традиции и кулинарията се възраждали из страната
4 май 2016 09:44,
9
Народът заложил на BG по Великден, преоткрива я
Снимка: архив Булфото

По-голяма част от българите останаха в страната за великденските празници. Сънародниците ни са отдъхвали както по планинските, така и по морските ни курорти. Това обяви директорът на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов пред "Фокус".

Той обясни, че заради интереса на българите към България дори се наложило 25 хотела по Черноморието допълнително да отворят врати, за да поемат всички туристи.

Още по темата

Според Драганов българите преоткриват забележителностите в страната ни и вътрешният туризъм се засилва.

"Голяма част от културните и исторически паметници предизвикаха интерес, въпреки възникнали спорове за реконструкциите и реставрациите на някои от тях", каза още туристическият шеф. Той обясни, че има нововъзникнали туристически атракции като намерените мощи на Св. Йоан Кръстител, които генерирали много голям туристически поток към Созопол.

Развитието на селския туризъм, етнографските сбирки, фолклорни традиции, кулинарията, младежкият и екстремният туризъм са се възобновили на много места в страната.

Румен Драганов обясни и че за абитуриентските балове младежите търсят почивки както в страната, така и в чужбина. Той допълни, че сред чуждестранните дестинации най-предпочитани са съседните държави като Гърция, както и други страни от Европа като Италия например.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
31
 
! Отговори
Петър преди 7 години
Защо БГ е на латиница? Защото авторът на статията е на 18 години
4
0
 
32
 
! Отговори
Пирински джадай преди 7 години
Това е от Сандански ама троловете от днес.бг не са го написали
3
1
 
34
 
! Отговори
Пейо преди 7 години
Е кво пък толкова съм написал, не е ли вярно че ЦУМ го разкопаха и налепиха долу теракот да гледат чузденците и да цъкат езика за някой друг лев и тая е такава базилика явно не знам къде сте го снимали сигурно и то е у софето ама е резил да взимате пари за счупени плочки от банята
2
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не знам за бг народа но румънския такъв се беше докарал в огромни количества... Ако на някого му се е налагало да пътува на 2 ри между Варна и Дуранкулак е видял колоната от коли в посока Румъния.
1
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бг народа масово се изнесе в чужбина, бг хотелиерите пак лъжат.