Раднево под блокада, отцепиха ромската махала

Напрежението в града расте след побоя над младежите
Обновена: 4 май 2016 20:23 | 4 май 2016 19:26, Александър Попов
181
Раднево под блокада, отцепиха ромската махала
Снимка: Facebook

Ромският квартал в Раднево е отцепен със заграждения, блокирани са и улици в града. Целта е да се избегнат сблъсъци, като този от изминалата нощ.

Напрежението в града се покачи заради пребитите преди два дни младежи.

Полицейски сили и жандармерия пристигнаха днес следобед и се разположиха на различни точки, като главната част се намират в подходите около гетото и между къщите в ромската махала, за да пазят имуществото, съобщава bTV.

Тази вечер, в 20:00 часа, се организира протест срещу агресията и безнаказаността, след като в началото на седмицата група роми пребиха жестоко трима млади мъже заради отнето предимство на пътя.

В него ще се включат и рокери от цялата страна.

Страхът е навсякъде след снощния протест и преди днешния, и в ромската махала са притеснени.

Инцидентът от понеделник е четвърти за последните два месеца, призна кметът на Раднево.

Задържаните за побоя в Раднево са обвинени в опит за убийство До размяната на юмруци се стигна заради отнето предимство на пътя.

За основен виновник е сочен един от четиримата задържани за последния конфликт - 39-годишен криминално проявен, по прякор Сурай, собственик на 2 магазина.

"Ще бъдат предприети мерки по Закона за устройство на територията и ако бъде доказано, че двата търговски обекта са незаконни, ще бъдат премахнати", съобщи кметът на Раднево Теньо Тенев, цитиран от телевизията.

Граждани са започнали и подписка за премахване на незаконните къщи в ромското гето.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


181
Още по темата: ромиРаднево
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
0
 
53
 
! Отговори
ODESSA преди 7 години
И между другото полицията навсякъде е една и съща слугата на властта. Във Германия биха немци протестиращи срещу безобразията на навлеците поканени от ангела меркел. Българската армия беше унищожена защото все на някой генерал щеше да му писне от престъпленията срещу народа. Някой като генерал Чочоолу.
81
0
 
50
 
! Отговори
ODESSA преди 7 години
Нито са Индианци нито Римляни. Дравиди са. Най низшата индийска каста дори от там изгонени заради безобразията си.
80
1
 
67
 
! Отговори
Странно преди 7 години
Странна работа.Полицията вместо да набие ромулите-бие протестиращите.Полицията вместо да защитава почтените хора-защитава биячи, мутри, престъпници.Полицията вместо да пази реда-бездейства! И после полицията иска 20 работни заплати,ранно пенсиониране и какво ли не.Защо ни е такава полиция, която не върши работата ,за която й се плаща,тоест да има ред,сигурност,законност в страната ни? Вместо да насмете за 10 години напред ромулите-тя застанала да ги пази,че са крали,били,строили незаконно.
79
0
 
32
 
! Отговори
аБХК преди 7 години
ш-ш-ш-т!!!
78
3
 
50
 
! Отговори
Болди преди 7 години
Интересно ми е, дали дори една българска медия писа за зверското изнасилване на 7 годишно момиченце етническо германче от група варвари- арабски мюсулмани, позиращи за бежанци в западния хамбургски квартал Баренфелд, миналия вторник? Потърсете в Гугъл и ще се натъкнете на потресаващата истина, която бива прикривана от ислямофaшисткaта тoлеpacтка преса и медии! Позор!
77
0
 
37
 
! Отговори
й преди 7 години
Там полицията отдавна е изтървала пусолата-в Раднево! Смяна на шефовете и равенство пред закона
76
0
 
47
 
! Отговори
Дедо Йоцо преди 7 години
Аз съм за Бой Джордж ама много Бой Джордж да има за да има после меки глави. После да вкараме ев.рог.е.йците и сите *** в кауша. А ще вкараме и Цветанов и Цацаров и Красимир Кънев шеф на неБългарски Хелзински Комитет та да може да се жалват едни на други. Наближава време разделно и който е против народа български ще бъде пометен, запален, изгорен и заклеймен от народа като предател. Войни на Тангра
75
0
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Индианците станаха заплаха след като индустрията и селското стопанство бяха унищожени. Осъзнавайки последствията за ромите от това, запада създаде у нас специални организации, защитаващи ги от заслужените наказания, за да не се преселят у тях. Така ни наказаха не двойно, а десеторно - няма индустрия, няма селско стопанство, няма работа, некачествени вносни храни, притиснати от ромската престъпност, без право да се защитим - отнеха ни го "защитниците на човешките права". Иначе са ни приятели ;))
74
1
 
56
 
! Отговори
monito преди 7 години
Това,че индианците са най-голямата заплаха за националната сигурност е ясно отдавна.Какви турци,сороси,путинци и т.н?Тук става въпрос за огромен проблем,който се случва всеки ден.И на тия,дето ми обясняват,че не са расисти,ще им кажа едно-индианците ви мразят вас!Ще ви кажа,че *** мразят белите и обратно.Че мюсолманите мразят християните и обратно.И т.н,но всеки е расист.И утре,когато дано ви се случи да се срещнете с ***,очи в очи,му кажете,че не сте расистКажете му го бе,да ви видя!
73
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Зад тези бетонни огради да си намерят пари за лекари и линейки, за болници и училища, за градски транспорт, за електропреносна и водопреносна системи, за канализация, за всичко. Да видим дали ще рушат автобусите и влаковете и дали ще бият лекарите тогава.
72
12
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво да направи полицията , да остави хората да се саморазправят ли? Звучи добре особено за интернет мишки, ама няма как полицията да остави хората да се бият безразборно. А, да не говорим ,кой е организирал побоя, а после и агитките. Голямата бензиностанция е бясна, че търсим петрол.
71
1
 
45
 
! Отговори
ODESSA преди 7 години
Когато *** са изгонени от индия още не е съществувал Рим.
70
7
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Бг всичко е та-шак.Като започнеш от марода и свършиш с премиера........За нищо не ставате плебсааа, за нищо.
69
2
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Време е за българска пролет.
68
0
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пак познатата история -агитки с маски и кърпи на лицата ,провокации ,замеряне на полицаи -после що полицията ни бие и пази онези от махалата ....ми щото ако ви остави ще се изколите ! виновни са кмета и местните власти които от години са знаели за този ромски дерибей ,но чак като едва не убиха трима души -се сетиха да му правят проверки на магазините ....кметееее явно и ти на такива гласове си разчитал и си ги пазил и прикривал престъпниците - за да не си изгубиш гласоподавателите !!!!!!
67
8
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не защитавам никого още по малко извършителите които както е известно са в затвора , но е напълно излишно да се нагнетява напрежение и да се хвърля вината върху полицията която си върши работата ! Разберете ,че колективна вина няма и не може да се допускат разни младежи с маски на лицата ,да влизат в гетата и да се саморазправят ! Все едно ако имате съсед престъпник -трябва ли да ви подпалят блока в който живеете заради него и трябва ли полицията да ви пази от тълпа ,която иска да го запали ??
66
20
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Расизъмът се преследва от закона !
65
2
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Народе сега е моментаМишките са се скрили и треперят.
64
4
 
32
 
! Отговори
бг преди 7 години
До HHimlerИскаш да гориш сънародниците си българи??? Вервам ти, има много такива типове. Уж са чисти българи,а се нахвърлят да колят и бесят своите.А между другото. какво значи това ЦИГ Хайл, което си написал? Щото както си го написал майн райсфюрер от СС, се чете ЦИГ Хайл, а не ЗИГ хайл. Може ли да ми дадеш няколко урока по немски, хер Химлер?
63
3
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Голямо затъмнение от демократичните ни медии,нареждане от горе,тихо да не събудите София,Пловдив и Варна,че жандармерията няма да стигне.КЪДЕ СА ОСНОВНИТЕ НИ ЕВРО ЦЕННОСТИ СВОБОДА НА СЛОВОТО,А?