Без сблъсъци приключи третият ден на протести в Раднево

Над 1000 души се събраха, но до напрежение не се стигна
Обновена: 6 май 2016 07:15 | 5 май 2016 22:35, Екип на Bulgaria On Air
46
Без сблъсъци приключи третият ден на протести в Раднево
Снимка: БТА, архив

И тази вечер над 1000 души се събраха в Раднево на протест срещу насилието. Голяма част от тях издигнаха искания за изселване на ромите, както и да бъдат съборени незаконните им къщи, съобщи Bulgaria ON AIR.

Още по темата

Сред исканията на недоволните са ромите да плащат данъци и да работят, както и да престанат да живеят от социални осигуровки.

Протестът пред ромския квартал в града премина при изключителни мерки за сигурност без насилие и без агресия, каквито имаше на снощния митинг, предизвикани главно от агитки.

Тази вечер агитки не бяха допуснати, тъй като на входа на Раднево имаше полицейски патрули, които проверяваха всяка влизащите коли.

Въпреки това имаше вербална агресия, насочена срещу жандармерията - с викове: "Българи-юнаци", "Мафия" и "Пазите престъпници" събралото се множество се обърна към полицаите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още по темата: Радневопротести
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
Марко Тотев преди 7 години
Има ли юристи тука? Може ли някой да ми обясни с думи прости: 1. След като 12 *** организирано, умишлено и въоръжени са тръгнали да убиват, защо родната полиция е арестувала само 4-***? 2. Ако също 12 въоръжени *** също като в Раднево ОРГАНИЗИРАНО и УМИШЛЕНО нападнат 3ма от антиБългарския хелзинкски комитет, и им причинят това което е причинено на българчетата в Раднево, това расизъм ли ще е? 3. аБХК заведе ли вече дело в Страсбург, че на биячите са им нарушени правата?
21
0
 
0
 
! Отговори
Марко Тотев преди 7 години
Идват избори. На ГЕРБ ще им трябват гласове. Изпратили са полицията за да им пази "правилните избиратели".
20
0
 
0
 
! Отговори
Марко Тотев преди 7 години
Срам и позор за пагона! Полицията (хранена и обличана от работещи българи) пази *** (също на пълна издръжка на гърба на работещи българи). Кметът на Раднево вместо да изпрати в маалата 2 багера, и да кара наред, ни баламасва с някакви "проверки" на 2 магазина в тази маала. А бе, г-н кмете, защо закриляш незаконното строителство в "твоята" община? Има ли там поне една законна *** постройка? Пфу! Проверки! След 4-5 дни Раднево няма да е тема в нито едни новини.
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
сега работещите издържат пенсионерите, ромите,държавния апарат, и трите се увеличават непрекъснато а работещите намаляват.Ако някой от тези трите малко помисли,ще види скоро край на всичко това.Тежестта върху работещите си има граници,не може един да издържа трима а след година шестима и т.н.,колкото и да не им се иска това ще свърши или ще трябва да се редуцира справедливо,и само който заслужава на него да се дава
18
6
 
3
 
! Отговори
Сунай Паша преди 7 години
ГЕРБ!!!ПОБЕДА!!
17
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Протеста трябва да бъде пред народното събрание, там е заровено кучето. Къде са смелите Бойко,Валери, Краси,едни чутовни юнаци, борци срещу българите в чужбина. Но щом става въпрос за джипсита мълчат и се крият. Това са страхливци и срещу тях трябва да е протеста.
16
0
 
11
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 7 години
До РККАКраварското правораздаване е позволено само в техния обор! За васалите и окупираните държави има НПО-та и фондации, които се занимават и насаждат добри практики на терен с цел ошашавяне на туземния матрял!С други думи, Което е позволено на Юпитер, не е позволено на Бика!
15
0
 
21
 
! Отговори
РККА преди 7 години
проблема е в правосъдната система,ако краварските васали имат смелост да въведат американската правораздавателна система може и да остане някой българин в тази държава
14
42
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това не е просто протест срещу насилието,а расистки протест срещу ромите с цел противозаконна и нарушаваща правата им саморазправа заради хулиганско сбиване между няколко роми и българи,което е несправедлви,което е все едно зардаи няколкото подобни сбивания на пътя между българи при което умряха хора,да се преседва целия бг народ само затова че също са българи като извършителите, а тогава дори не бяха задържани убийците,а сега за сбиване им с българи искат да ги съдят роми като убийци,като не са
13
1
 
36
 
! Отговори
пффффф преди 7 години
кога,тази бяла птица-министърката,ще прати жандармерията и в село Мечка и околията????????до кога ще пазим ферментиралия "електорат" от народната "любов"??????до кога съдийки и разни там прокурорчета,ще се бъзикат с българите в България?????????всичко започва да прилича на някакъв зъл сценарии с гаден край за някой "народни" чиновници.
12
0
 
40
 
! Отговори
Гого преди 7 години
Хайде МВР-то да пуска тримата роми побойници от ареста, че имат работа да вършат, всеки ден в ареста е загуба от непродадена дрога, шефовете в полицията чакат на тези пари, аман от протести!
11
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Според мене трябва да не се протестира когато има масирано присъствие на полиция Никои да не отиде ,но да отидат там където има престъпления срещу стари хора и няма кьорав полицай
10
1
 
24
 
! Отговори
Айше преди 7 години
Ако някои някъде предава нашето отечество нашата полиция ни пази
9
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много по-засилено полицейското присъствие в Раднево днес спрямо вчера - в пъти повече жандармеристи и органи на реда, както и две водни оръдияСлед такава подготовка какъв протест искате да има?!
8
1
 
40
 
! Отговори
7+ преди 7 години
без кръв няма да се измие
7
20
 
8
 
! Отговори
Фенаси Керим преди 7 години
Малко ще повикат. Ще пишат по форумите и край.Затова казах на *** да не си хаби нервите.Българи и роми са едно и също. Разлика няма.Само боята. Като американците са.И там има черни и бели но американци.
6
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АБЕ НЯМА ЛИ ТАМ НЯКОЙ ПО СМЕЛ ЧЕ ДА ЗАПАЛИ МААЛАТА ДОКАТО ТАМ НЯМА НИКОЙ И МИЛИЦИЯТА ГИ Е СКРИЛА!?ТО С ВИКОВЕ И ПРАЗНИ ЗАКАНИ НИЩО НЯМА ДА СТАНЕ!ДЕЙСТВИЕ ТРЯБВАТ!ИНАЧЧЕ ОНИЯ ЩЕ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА БИЯТ И КОЛЯТ БЪЛГАРИТЕ!ВЛАСТТА Е С ТЯХ!
5
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 2За каква държавност става дума при наличие на правителство от тип "МИТьо ПИШТОВА". Просто забрави!
4
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ердоган доволен ще остане
3
0
 
48
 
! Отговори
Гражданин преди 7 години
Не разбрахте ли, че с протести нищо не става. Държавните институции ви лъжат, че като сте българи може да постигнете нещо с протести. Дърмон му е майката и бащата. Ето *** направо бият и после бегат и се жалват в БХК и другите шоросоидни организации. А родната полиция ги пази. Събудете се от зомбирането. Държавата в момента служи само на жълтите павета в момента.