Политически и крими сюжети зад боя в Раднево

Тарторът Сурай – лихвар, дилър или изборен брокер?
36
Политически и крими сюжети зад боя в Раднево
Снимка: БТА, архив

Извършеният от група роми побой над трима българи в Раднево не е просто битова свада, смятат лидерът на Евророма Цветелин Кънчев, общинският съветник от ВМРО Карлос Контрера и депутатът от ДПС Александър Методиев - Бат Сали.

Още по темата

Ден след третия голям протест срещу насилието в града, тримата дадоха различни версии за нападението и за заниманията на сочения за ромски тартор и участник в мелето Сурай, който беше и арестуван.

"Не е нормално да тръгне една тълпа от циганската махала, да мине покрай полицията, да пребият трима души почти до смърт и след това да говорим за един лек криминален инцидент", отбеляза Контрера пред bTV.

Според Цветелин Кънчев в първия си ден митингът е бил спонтанен, но на втория е бил подменен, тъй като "има 2-3 групировки с големи интереси в Раднево".

"В този сблъсък има твърда информация, че има финансови отношения за уреждане", каза още той.

И лидерът на "Евророма", а и политикът от ВМРО имат данни, че Сурай се занимава с незаконна финансова дейност като лихварство.

"Имаме един разбеснял се цигански барон, който е оставен да върши каквото си иска", посочи Контрера, а Кънчев призова полицията да влезе във всички ромски махали и да се справи с лихварите, "които пият кръвта на ромите".

Той отбеляза, че кметът Теньо Тенев дължи отговор на въпроса познава ли Сурай и дали го е ползвал по време на избори.

"Сурай, каквато информация имам, през последните години се е явявал като представител на ДПС в Раднево", заяви той.

Контрера отбеляза, че точно заради това в ромската махала тече и ислямизация.

"Какво е общото между Гърмен, Раднево и Орландовци - и на трите места циганите са гласували за ДПС", посочи Кънчев. Той каза, че според негови приятели българи от Раднево проблемите започнали, когато в махалата влязло ДПС.

Александър Методиев категорично отрече Сурай да е в редиците на движението: "ДПС не стои зад такива личности в Раднево. ДПС няма такива симпатизанти, няма такива членове".

"Защо премълчават нещата и твърдят, че този инцидент е битов? Този инцидент е криминален ! Става въпрос за разпределение на наркотици в този град", заяви депутатът.

По думите му обикновените хора си живеят мирно без значение от етноса им.

Цветелин Кънчев посочи, че депутатът "не е в темата" и намекна, че той няма реална информация какво става сред ромите.

Лидерът на "Евророма" призова "глобално" да се реши проблемът с незаконните постройки в махалите, а не на парче.

Според него в противен случай се появяват такива "дерибеи", които се използват по време на избори, а през останалото време хората страдат от действията им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
1
 
! Отговори
Офф преди 7 години
До Анонимен 6Ами че тиквуна и дебеляна са заедно в говната...
11
0
 
16
 
! Отговори
Нед преди 7 години
Нещо май аз не разбирам?Работя плащам данъци , храня полицаите , плащам сметките на ромалите и накрая полицаите защитава тези от които нищо не получават!!!Освен всичко защитават хора които крадат , убиват , строят незаконни къщи!!Абе само на мен ли ми звучи сбъркано или полицаите вършат нещо противозаконно, а иначе да реват като себеподобните си за пари и привилегии първи.Сега вече се сещам на кого приличат!!Ей скоро ще ни писне и ще ви изметем цялата ***!!
10
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Д-р Теньо Тенев (ГЕРБ) тръгва срещу електората си! Позор! Язък за предизборните обещания!
9
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 12Интересно, къде си видял "умен, честен и трудолюбив" ..."ром"?Покажи, че и аз да видя такова чудо наяве!
8
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
dobre de tova za otnetoto predimstvo,palni gluposti mai.namirisva neshto na dilarska rabota
7
35
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Долу ГЕНОЦИДА на бургарите над малцинствата....Работа,Жилища,Училища,Детски Градини,Газификация за малцинствата...малцинствата са пътииииии по умни,честни и трудолюбиви от бургарите...НЕ на ОМРАЗАТА и РАСИЗМА
6
0
 
25
 
! Отговори
ас преди 7 години
айде сега, пак ли почнаха с редовния сценарий ? че всички протестиращи са престъпници и всички патриоти - мутри ? съжалявам ги медиите ни, и просто не мога да ги приема на сериозно
5
43
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И какво сега - заради шепа озлобени националисти да пламне цяла България ли?Полицията да не спи, ами да арестува подстрекателите.
4
0
 
40
 
! Отговори
До кога? преди 7 години
Защо този е бил на свобода, след като полицията е знаела, че е убиец, крадец, наркодилър и т.н.?Българската полиция за какво е? Да пази престъпниците из гетата или да пази честните хора, които плащат заплатите на полицаите?
3
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не разбирам защо чорбаджията като е човек на ДПС пък кара хората да гласуват за ГЕРБ.
2
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кой , кой, кой изкара под строй ромите от махалата да гласуват за ГЕРБ на втория тур на изборите за кмет в Раднево миналата година? Питайте го тоя кмет, дето сега се прави на голям патриот и обещава да прави някакви проверки за незаконните магазини на тия биячи от ромската махала
1
1
 
41
 
! Отговори
аксел от детройт преди 7 години
Какъвто и да е Сурай,да видим какво следва,кой какво има да пази,хранилки ,политически статус,явно властта ще трябва да се изръси за да се запушат пробойните на кораба,така скоро всичко ще е пито и платено живота ще си продължи постарому