Катастрофата на "Тракия" - заради пороен дъжд

Състоянието на ранените майка и дете е тежко
6 май 2016 22:02,
28
Катастрофата на "Тракия" - заради пороен дъжд
Снимка: Dnes.bg

Тежко е състоянието на 34-годишната жена и 6-годишното дете, които пострадаха при катастрофата на магистрала "Тракия" в посока Пловдив. Жената се намира в шокова зала, а детето е с хематом на мозъка.

"За огромен късмет в близост до местопроизшествието е пътувал военно-медицински екип с линейка и автопатрул на служба "Военна полиция". Те оказали съдействие на полицаите, като качили пострадалите в линейката и ги транспортирали до МБАЛ-Пазарджик.”, съобщи пред Dnes.bg говорителят на МВР-Пазарджик Мирослав Стоянов.

Шофьорката загубила контрол над автомобила по време на силен дъжд, събрала 50 метра от оградата на аутобана и се преобърнала в канавката.

Още по темата
Друг тежък инцидент стана в района на 66-ти километър. Там автомобилът на четиричленно семейство занася на наводнен участък и излиза извън пътя. Леко пострадала е жената в автомобила.

Аквапланинг е причина за втората катастрофа, станала на автомагистрала "Тракия" днес. Заради поройния дъжд и висока скорост, гумите на аудито, пътуващо към София, са се плъзнали по водата и тя е изхвърчала от пътното платно, при което се е забила в канавката.

В автомобила е пътувало четиричленно семейство, като е пострадала жената. Един от пътниците е малко дете.

"Образувал се е аквапланинг и така автомобилът е излетял от пътя, завъртял се и е паднал в канавката", каза още Мирослав Стоянов. Той поясни, че е пострадала жената, която е с леки наранявания и е откарана в болница за преглед.

"Неслучайно скоростта в този участък на магистралата е 90 км/ч - именно заради конструктивни особености", допълни той.

На мястото освен екипи на полицията са пристигнали и пожарникари. Приятели на семейството също са на мястото на инцидента. Те ще откарат семейството до София.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още по темата: детемайкакатастрофа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
2
 
! Отговори
пътник преди 7 години
До: 24 (Шаран БГ)Това е една част от проблема за която съм съгласен с теб.Другата страна на проблема обаче е и задължение на шофьорите - да спазват правилника за движение по пътищата. И ограниченията. Вярно, магистралите са ни малко ориенталски, вярно че не са такива каквито би трябвало да бъдат. Ама в новината си пише: Има знаци с ограничения на които е указано че при лошо време трябва да караме например със 90km/h, а не със 140 или дори със 180.
21
1
 
7
 
! Отговори
пътник преди 7 години
До: 24 (Шаран БГ)Аз през трите работни дни между празниците пътувах от едно село в Северозападна България до град Зайчар в Сърбия.Та значи, участък от пътя го показаха по Нова ТВ в рубриката "Моята новина".Там пътят е като лунен пейзаж.В Сърбия, която е претърпяла война наскоро е обратно - не видях нито една дупка. А там винетка не се изисква.Ироничното е, че и на излизане и на връщане в България един седи в една будка и ме пита имам ли винетка. И айде обратно по лунния пейзаж! С винетка!
20
1
 
4
 
! Отговори
Шаран БГ преди 7 години
Нека отговорят "говорещите лъжи" : Защо в РБ плащаме и "винетка" и пътен данък ? По каква логика и къде отиват тези пари ??!! Необходимо ли е всички да си продадем колите на "вторични суровини ", да внесем парите от продажбата в Хазната, че да бъдат направени ПЪТИЩА? Или - meaningless - и тях ще окрадат! Пък като нямаме и коли -- защо са ни пътища ?
19
1
 
7
 
! Отговори
Жо преди 7 години
До Шаран БГОПИТНИТЕ ШОФЬОРИ се съобразяват с пътната обстановка, каквато и да е тя- неравности, дъжд, локви. Скоростта се намалява колкото е необходимо за да усещаш колата стабилна на пътя, а воланът се държи здраво с двете ръце.Неопитните шофьори разсъждават така- "Щом е магистрала, значи ще карам със 130 км/ч."
18
1
 
4
 
! Отговори
Шаран БГ преди 7 години
У Чехия и Германия вода по пътищата НЯМА !И асфалта-асфалт, и отводнителните фуги ги има, и банкета/има го/ е със сантиметър по -долу /ама по-долу/ от асфалта, и водостоците са чисти, че и канавките облицовани с камък или излети от бетон. У нас, щом по платното на аутобана тече вода като река - можете да си представите, какво чудо е по първо-,второ- и третокласните пътища!?!? КАТО ЗАВАЛИ ПО-СИЛНО- ОТБИЙ, СПРИ, ИЗЧАКАЙ МАЛКО! Намали скоростта - локвите са като капани ! Лили -винетката -200 лв!
17
1
 
4
 
! Отговори
чукча преди 7 години
Водата там, около ихтиман трудно се оттичапо-скоро си тече по асфалта по нанадолнището,като река,преди и след тунела ,при силен дъжд и по висока скорост аквапланинга ви е в кърпа вързан,същото важи и района около мотела на ихтиман,така че внимавайте ,когато видите повече вода там.
16
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
При пороен дъжд винаги гледам да отбия и да изчакам да отмине. Дори и в града да ме хване, винаги има начин да изчакам.
15
4
 
5
 
! Отговори
Американ преди 7 години
Естественият отбир действа усилено по пътищата на Bulgaристан. А в Америка си знаем като вали силно да намалим, па ако трябва и да спрем.
14
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Бакшиша 1280 (пост 17)Нямаш и грам представа за какво говориш.Каква формула-1 какви 5 лева??Колите на Ф-1 имат толкова общи със сериините колкото и каруцата с нов мерцедес.
13
2
 
4
 
! Отговори
Бакшиша 1280 преди 7 години
До Бакшиша 1280това което искам да кажа е че при особено проливни дъждове дори и най новите технологии и най добрите гуми....СЪЧЕТАНИ дори и с Най добрите състезателни качества и пак стават завъртания заради аквапланинга..Който си мисли че е голем шофьор..нека в проливен порой се спусне по БЪЛГАРИЯ от ГЕШОВ към центъра и да тръгне наляво за да се качи на Бул Витошка и веднага щом стъпи на разклона за изкачване към витошка да се пробва с 120км. да влезе в локвата в дясната лента....
12
3
 
11
 
! Отговори
Бакшиша 1280 преди 7 години
Много разбирате вие...Особено тия дето си мислят че огромните гуми Пирели 21ци на кола 2 тона и вече си безсмъртен...вижте какво е АКВАПЛАНИНГ...вижте гран при на ЯПОНИЯ 2014...беше проливен дъжд и се събираха огромни локви дори на НЕВЕРОЯТНАТА ПИСТОВА НАСТИЛКА!!Но въпреки това състезанието започна чак след 20 мин..и при няколко обиколки зад колата на сигурност за да се отмести водата..но дори и високите технологи и скъпите гуми за дъжд в F1 не спасиха пилота Жул Бианки.Завъртя се заради Аквапла
11
2
 
37
 
! Отговори
Grom преди 7 години
Егати конструктивните особености - не можем да строим магистрали, през които не текат реки и се отводняват нормално! Даже и новите са такива сгрешени - Северна скоростна тангента, Струма и всички пътища!Конструктивна особеност - некадърност!
10
28
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Неслучайно скоростта в този участък на магистралата е 90 км/ч - именно заради конструктивни особености"Неслучайно минавам от там на всеки 2 дена. Последния път минах в порой и лека мъгла, с около 130км/ч. Никакъв проблем. Истината е електронните стабилизации включени и нови хубави летни гуми клас А на мокро. Като си с Алуди на 10 години, без електронни стабилизации и гуми тип "жапанка за 40 лева парчето на DOT 2011" - караш даже не с 90, ами с 70...
9
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Германия на аутобан при дъжд никъде не задържа вода.Карам с 200 в най-външната лента без грам притеснение.В Бг и Сърбия на така наречените магистрали които са си обикновенни селски пътищане бих посмял и със 120 да карам при силен дъжд. Всичко става като река.За да краде Бойко магистралите са БЕЗУМНО НЕКАЧЕСТВЕНИ.В Сърбия е същото.Диви балканци.
8
6
 
26
 
! Отговори
До номер 3 преди 7 години
Очевидно не си карал в Германия. Да, там няма табели 90, а има електронни табели, които светват 80 при дъжд и всички си карат с 80. Ти по време на дъжд искаш да си караш със 140 ли?До "до хризантема" - ясно е, че си просто парче.
7
3
 
7
 
! Отговори
ха преди 7 години
Несъобразена скорост.
6
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бочко от Банкя, за да може да краде подобаващо, нареди да се свали нивото на великата му магистрала, в участъка между Стара Загора и Карнобат. В резултат на това между Нова Загора и Кермен, при пороен дъжд водата от полето, директно залива великият му път. Но за това няма да прочетете, защото когато това се случва, много бързо нацъкват есемесите на независимите медии. Да не говорим че тунелите за костенурки и гадинки вече са затлачени.
5
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поройна малоумщина е причината за катастофата...
4
6
 
47
 
! Отговори
Форд Ескорт преди 7 години
Въпросният автомобил ме задмина на предишния завой сякаш бях спрял. Аз карах с около 110, а по моя преценка дамата караше поне с около 140-150. Некадърност и безотговорност са основните причини за инцидента.
3
24
 
8
 
! Отговори
Хризантема преди 7 години
До 3 анонимник. Поредният глупав озлобен антигербераст - тази магистрала КОНСТРУКТИВНО е проектирана и построена при Бай Тошо. Аман от подли мрънкачи.