Протестът в Раднево бил окървавен от футболни агитки

Агресивността им провокирала размириците, смята кметът Тенев
53
Протестът в Раднево бил окървавен от футболни агитки
Полицията ще патрулира и тази вечер в Раднево. Снимка: Булфото

Протестът в Раднево е окървавен от футболни фенове, които не живеят в миньорския град. Това заяви на пресконференция днес кметът д-р Тенчо Тенев.

Агресивните им действия са провокирали размирици през третия ден от гражданските протести.

"Настояваме за справедливи наказания за това дръзко деяние на 2 май , което стана известно в цялата страна", заяви кметът на Раднево. Той подчерта, че жителите на миньорския град искат да живеят спокоен живот.

Четиримата нападатели от ромския квартал "Кантона", които жестоко пребиха трима младежи, са се познавали, защото са тренирали в една фитнес зала, но не са били приятели. Това разказаха роднини на пострадалите, които присъстваха на пресконференцията.

В Раднево днес обстановката е спокойна. Има засилено полицеско присъствие. Продължава и полицейският контрол на входните пътища на града.

Както вчера, така и днес, ще бъдат изземвани ножове, бухалки и палки, ако бъдат открити в автомобилите, които пристигат в града за протеста, насрочен за тази вечер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още по темата: РадневоТенчо Тенев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
2
 
! Отговори
ВЪПРОСА Е ---КОЙ? преди 7 години
СХЕМАТА СЪС... ШПИЦ .-КОМАНДАТА ОТ РОМИ --ПРОТИВ ФУТБОЛНИТЕ АГИТКИ , ВИНАГИ СЕ РАЗИГРАВА ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ!!И ДВЕТЕ ГРУПИ ---СА ЦЕНТРАЛНО ФИНАНСИРАНИ И НАПРАВЛЯВАНИ!ВЪПРОСА Е:---КОЙ ФИНАНСИРА , НЕЗАКОННИТЕ КРЪЧМИ В РАДНЕВО...И ШПИЦ-КОМАНДАТА ОТ РОМИ...????---КОЙ , ФИНАНСИРА ФУТБОЛНИТЕ АГИТКИ И ГИ НАСЪСКВА...!!!?????
23
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кметът се държи като ощипана мома, знаел ли, че ромът Калчо вилнее в Раднево, знаел е! Мълчал ли си е, мълчал си е! Вместо да излезе и да си признае, колко са му дали за това мълчание, той излиза и обвинява. В много население места хората почва да им писва от ромите, от съжителите и други подобни! Това че в Раднево и Гърмен хората се надигнаха срещу беззаконието е, че чашата на търпението е преляла и властта не си е свършила работата. Оставка!
22
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Явно хората трябва първо през кметството да минат, ако не и по горе ???
21
0
 
20
 
! Отговори
realist преди 7 години
като цяло некадърността на кметът и безхаберието провокират това насилие.
20
1
 
11
 
! Отговори
Боде преди 7 години
Почнахме с омаловажаването. Когато дойде в София ще е късно
19
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И сега няма да гледаме мачове, защото ромските бандюги трябва да си продават дрогата
18
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кметът трябва да подаде оставка
17
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Естествено, че е така Тези така наречени патроетари а вземат да е изрепчат примерно на Баневи или на Гергов или на Пещераска гроздова А те на но мъртво куче нов вадят
16
2
 
14
 
! Отговори
Бля49785 преди 7 години
Теньо, ветеринарния, дето жена му го направи кмеееет :) Иначе е ГЕРБаджия, ама не може дума да смени с радневци ....
15
0
 
20
 
! Отговори
1000 преди 7 години
Всичко си вървеше по сценарий, докато не пристигнаха агитките...И сега какво правим, кмете?
14
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това некадърното мякащо кметче от ГРОБ ли е ?
13
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Предизвикаха го гербавите да отвлечат вниманието от предстоящото увеличение на цените. Не само на билетчето за градския транспорт, а и на тока, водата, бензина и храните.
12
0
 
13
 
! Отговори
Все Българи виновни преди 7 години
Европеидна управленска *** са Българските упавници от всички партии. Виновен им е винаги Българинът. Това е повече от отвратително.
11
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Българите не крадат не се занимават с наркотици чисти са цвете за мириса не.....
10
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Де да бяха футболни агитки,ама не са!Белокосата баба,която е изтрещя полицая с палката в главата и тя ли ФУТБОЛЕН ФЕН е??От коя агитка е да я награди отбора за фен на достолепна възраст!Ей,каквото стане все наркомани,футболни фенове,лу.мпени...ще кажеш,че нормални хора по тези градове не протестират!!Не,ами тази провокация полицията е направи под давление страха на управляващите!!Да не би ТОВА да прерастне като едни събития през 2013!За това бой по канчетата и власт втори път така няма да падне!!
9
0
 
21
 
! Отговори
opps преди 7 години
Няма ли кой да го осъди този гербераст за неизпълнение на закона и допускане на незаконни постройки!? И е гьонсуратлък да спираш народа преди Раднево а после да казваш че са били само 1000 !?
8
0
 
16
 
! Отговори
CurvaNord преди 7 години
*** то да беше агитката на Наполи, да им повярваш на полицейските митове. Ама не е агитката на Наполи, дори на Ливурпул не е...Впроем, каква агитка е била там, та е толкова страховита за полицейските ?
7
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Политиците предадоха напълно българската кауза - сега се чудят как да опошлят и омаскарят справедливия протест на хората. Ромите като ни трепят, не ни ли провокират ? Или това не се брои? Продажници.
6
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трябва Народна Милиция. (Милиция, не милиционерищина)
5
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кметът на Раднево, като не може да защити жителите си, може само и единатвено да благодари на така наречените агитки. И да вземе някой да дефинира какбо е агитка, ако сме 50 човека привърженици на класическата музука и сме на протест за какви ще ни определят, агитка или културни дейци???