НАП с 24-часов фискален контрол на Летище "Бургас"

Туроператори ще предоставят списъци с всички кацащи пътници
19 май 2016 16:00,
5
НАП с 24-часов фискален контрол на Летище "Бургас"
Снимка: Facebook

От 1 юни Националната агенция за приходите /НАП/ в Бургас започва осъществяването на 24-часов фискален контрол в зоната на Летище "Бургас".

Всички туроператори ще трябва да представят списъци с броя на пристигащите туристи и информация за броя на нощувките и местата за настаняване. Това оповести днес в крайморския град Татяна Кънчева, директор на местната структура на НАП. По-рано тя проведе среща с туроператори, в която участва и представител на МВР.

Основната ни цел е "изсветляване" в максимална степен на приходите в туристическия сектор и облагането им с реалните данъци и осигуровки.

На практика с тези свои действия НАП ще се опита да постави и бариера срещу опериращите на Летище "Бургас" изцяло "на тъмно" хора и фирми, чиито приходи остават необлагаеми.

Събраната информация ще доведе до увеличаване на събираемостта и ще попречи на евентуални спекулации от страна на хотелиерите по отношение на процента на заетост на легловата база, заяви Кънчева.

От приходното ведомство уточниха още, че присъствието на НАП на Летище "Бургас" по никакъв начин няма да затруднява логистичните действия на туроператорите по посрещането на туристическите групи.

Представителите на туроператорските фирми декларираха пълно съдействие и подкрепа за усилията на НАП за "изсветляване" на бранша.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: НАПлетище Бургас
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Ostrov bolshevik преди 7 години
Brei, te i v podvodnicite za uzbekistan ste iskat da gledat mai?!:-):-):-):-):-)
3
0
 
0
 
! Отговори
gost преди 7 години
Интересно мие дали проверяват когото трябва но затова си имам помощници из нета ама това кои гледа че едикои си бил напред с материала на пиене
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да този път ще ги изкарат на светло! Само тези туристи дето идват неорганизирани ще останат Пез платен данък от хотелиерите
1
0
 
1
 
! Отговори
Сп??нс преди 7 години
На летище София кога?? Оказа се че ти продават цигари без бандерол по вътрешноевропейски полети , НО по 5Е кутията !?