Лято и утре, във вторник дъждът се връща

Максималните температури ще достигнат 26°С
Обновена: 23 май 2016 07:11 | 22 май 2016 20:12,
0
Лято и утре, във вторник дъждът се връща
Снимка: архив, Ройтерс

През нощта над по-голямата част от страната ще бъде предимно ясно. Утре ще бъде предимно слънчево. В часовете около обяд над Източна България облачността временно ще се увеличи и на места ще има краткотрайни валежи. Ще духа слаб южен, а в Източна България – северен вятър. Ще се затопли още малко и максималните температури ще са между 21° и 26°, в София около 23°.

Това съобщи дежурният синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН), съобщава агенция Фокус.

Над Черноморието денят ще започне със слънце, но по-късно през деня облачността ще се увеличи временно и е възможно краткотрайно да превали. Ще духа слаб север-североизточен вятър. Максималните температури ще са 21°-23°. Температурата на морската вода е около 17°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините ще е предимно слънчево. В следобедните часове ще се образува незначителна купеста облачност. Ще духа слаб запад-югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 17°, на 2000 метра – около 9°.

Във вторник от запад на изток ще премине студен фронт и на много места ще превали и прегърми. През нощта срещу сряда, с умерен и силен вятър от запад-северозапад, ще нахлува студен въздух. В сряда ще бъде ветровито и хладно. Облачността ще е по-често значителна и на места отново ще превали. В четвъртък все още ще има превалявания, но вятърът постепенно ще отслабне и температурите ще започнат да се повишават.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари