Една година по-късно: Гърмен отново на протест

Причината: Неизпълнени обещания за събаряне на незаконни сгради
23 май 2016 19:45, Красимир Ангелов
21
Една година по-късно: Гърмен отново на протест
Снимка: Dnes.bg, архив

Голяма част от жителите на Гърмен се събраха тази вечер на митинг-протест в селото. Точно една година след началото на размириците в гоцеделчевското село, жителите му са отново на улицата.

Още по темата
Недоволството им е породено от факта, че са неизпълнени обещанията да бъдат съборени незаконните сгради в ромската махала. Протестът е мирен, като след площада протестиращите се отправиха към входа на махалата.

Шествието е предвождано от деца и младежи, които развяват българското знаме. На място има и засилено полицейско присъствие.

Същевременно жителите на съседното село Марчево, което е най-близо до ромската махала в Гърмен, са внесли подписка за местен референдум. Въпросът ще бъде "Да бъде ли изграден ПУП (подробен устройствен план) в ромската махала?", като се надяват по този начин да разрешат проблемите с незаконните постройки, съобщава bTV.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още по темата: протестГърмен
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
1
 
! Отговори
Васо преди 7 години
Едно, и единствено е решението. Да станем всички роми, независимо от отенъка на кожата и цвета на зъбните венци, да заживеем като роми, да работим като роми и да спазваме закона, нормите и правилата в обществото като роми. И тогаз управниците ще се стреснат. Друго спасение няма.
13
0
 
5
 
! Отговори
Васо преди 7 години
Аз си купих селски двор за 5000лв. Платих за проект, разрешително за строеж, вкарване на ток и вода за още 1500лв и си направих къще 20-тина квадрата. Па някой построил на чужда земя незаконно къща на два ката и не му я събарят щото нямал друго жилище. И ми се казва от политици и разни еврокомитети, че имаме Държава и Конституция справедливи и равни за всички. Смях голям.
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кучето си лае кервана си върви
11
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така стоят нещата.Първо се говори,че нещо ще се прави,а после се оказва само прах в очите.Дано постигнат нещо.
10
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
браво-първите събудени българи,не заспивайте отново докато не постигнете справедливост
9
5
 
9
 
! Отговори
ДПС преди 7 години
Първо направихме ромите турци, на следващите избори ще ги направим руснаци
8
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никога ГЕРБ!Никога ДПС!Никога БСП!
7
0
 
32
 
! Отговори
Бургазлия преди 7 години
Видяхте ли как патриотичната Австрийска партия на Свободата стана най-могъща политическа сила в Австрия, без значение че всички останали заедно едва успяха да изберат "зеления" президент. Ей такава политическа национално-мислеща и действаща сила ни трябва в България, а не псевдо-патриотични разединени от ламтеж за власт партийки.
6
0
 
44
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Аз ако си направя една постройка незаконно , не само че ще я съборят и ще изям огромен акт ....ами може и нара да търкам ! М*н*а*ска държава ! Но какво се чудим ....всички "роми" гласуват за Герб и ДПС !
5
0
 
38
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
Нищо няма да стане, приятели, кучето ще си лае, а кервана ще си върви.Никой политик няма да посегне на ***, защото знае, че ще е политически труп.Всички, които са на власт, са на власт, защото са купили по един или друг начин махалите, етническите българи отдавна нямат вяра на политиците, и не гласуват. За това-задължително гласуване, изадължителен отчет накрая на мандата, как са изпълнени обещанията, а ако не са-наказателна отговорност като за измама в големи размери.
4
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Изборите са лъжа и измама та няколко бандита да се доберат до властта и уредят живота и на това му викат демокрация.
3
10
 
5
 
! Отговори
Пападокис преди 7 години
Слаба ракия са тия протестиращи сме ние гърците ама нищо ще подържат знамето па се разотидат и още 1 година ще отмине. Важното е де ни покажат по медията.
2
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Питам аз! :-) Глупавия!!Кога държавата,ще започне да прилага сибствените си закони!!А има ли държава изобщо?!?! :-) :-)
1
0
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трябва всички да протестираме с тях, защото нашите права се погазват и докато не се научим да си ги отстояваме винаги ще е така!