Биляна, която живее втори живот

Момичето пострада тежко при катастрофа в Бургас
25 май 2016 10:00,
2
Биляна, която живее втори живот
Снимка: МБАЛ Бургас

Помните ли тежката катастрофа, станала край стадион "Лазур" в Бургас преди месец, на 25 април? БМВ се заби в уличен стълб. Тежко пострадаха трима младежи, на възраст от 20 до 29 години. Шофьорът и двете му спътнички бяха приети в бургаската болница с множество травми и опасност за живота.

Благодарение на лекарите от МБАЛ Бургас историята завършва щастливо. След месец, прекаран в няколко отделения, и тримата вече могат да си отидат вкъщи.

Най-благодарна за втория си живот е 20-годишната Биляна. Върната е от оня свят. Битката за живота й е много тежка. Всичките й вътрешни органи били увредени, има множество счупвания, включително на ребра и таз.

"Лекарите направиха и невъзможното, за да живее. Прекланяме се пред тях и няма да спрем да разказваме на всички близки, познати и непознати, че те са истински вълшебници", казва майката на Биляна – Бойка Георгиева.

Тя е неотлъчно до дъщеря си от първия ден в болницата. Щастлива е, че вече всички ще си бъдат у дома и че Биляна отново ще се върне към ученето. Тя е студентка по счетоводство във Варна.

За този месец в Отделението по реанимация Биляна е станала толкова близка с лекарите и сестрите, че ги чувства като второ семейство.

"Благодарна съм им не само за професионализма, а и за човешкото и топло отношение, за вниманието – за всичко, което ми помогна да се възстановя. Имах им голямо доверие, от първия миг", допълва момичето.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
11
 
! Отговори
Да преди 7 години
Пак и пак слелтаците с БМВ!
1
0
 
13
 
! Отговори
Az преди 7 години
Bravo