Тир и автобус се удариха край Сливен, 15 души са пострадали

В автобуса са пътували 30 учители
Обновена: 25 май 2016 18:09 | 25 май 2016 17:26, Красимир Ангелов
8
Тир и автобус се удариха край Сливен, 15 души са пострадали
Снимка: Булфото, архив

Автобус с 30 учители се е сблъскал челно с камион до завоя до село Камен, близо до Сливен, съобщи bTV.

Преподавателите са празнували 24 май във Велико Търново. По първоначална информация няма жертви, пострадали са 15 души.

Днес, в 15.05 часа, на тел. 112 постъпил сигнал за катастрофа между автобус и ТИР, възникнала на около 40 м преди разклона за сливенското село Камен. Незабавно към мястото са насочени екипи на полицията и Бърза помощ.

Според първоначалните данни, автобус с бургаска регистрация, пътуващ в посока Ямбол, при изппреварване се е ударил челно в движещия се в насрещното платно товарен автомобил с чужда регистрация. При пътния инцидент са пострадали 15 души – двамата водачи и 13 пътници.

За лечение в сливенската болница са настанени двамата водачи и шестима от пасажерите, други седем души са транспортирани до болницата в Ямбол. По сериозно е състоянието но шофьора на автобуса, сред останалите няма тежко пострадали.

На мястото на катастрофата се извършва оглед. Продължава работата по изясняване на причините, довели до инцидента. Движението в района е спряно в двете посоки. Автомобилите, пътуващи към Ямбол, се пренасочват през село Гергевец, а пътуващите в посока Сливен - през селата Камен или Крушаре.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
ддд преди 7 години
На коя фирма е автобуса?
6
5
 
4
 
! Отговори
питащ преди 7 години
Съжалявам за пострадалите,но имам и един въпрос: Къде трябва да бъде един български учител на 24-ти май,ако не при учениците си????
5
2
 
5
 
! Отговори
beks1 преди 7 години
няма значение щом тира е счужда регистрация той е виновен,да не говорим пък ако е турски гражданин.
4
0
 
14
 
! Отговори
Малко инфо преди 7 години
Пътят Сливен -Ямбол е двулентов, не е автомагистрала с 2 платна. Това е път номер 53. От разклона за с. Гергевец до разклона за с. Камен е забранено изпреварването и има непрекъсната осова линия.Къде е тръгнал автобусът да изпреварва? За да се "качи" на АМ Тракия и да бърза ли?ТИР-ът е румънски.
3
4
 
12
 
! Отговори
Ауслендър преди 7 години
На тая отсечка миналата седмица загинаха младежи! Имам чувството, че в България е кара на принципа на "руска рулетка"! Жалко е , че загиват и невинни... Простащината тържествува!!!
2
2
 
9
 
! Отговори
зрител преди 7 години
Българопитеците показваме класа отново! Газ *** на дарака, покажи, че си шофьор най - голем, бг Шумахер, по -по - най, големец, останалите са под твоЙто ниво! Ти си най - големият лудак, маладец!
1
0
 
5
 
! Отговори
НИЕ, ВИЕ, ТЕ преди 7 години
TIR- ОТ ТУРЦИЯ ИЛИ РУМЪНИЯ Е..... ПОВЕЧЕ ИНФО