Змии налазиха страната, влизат по колите ни

Смоците и водните змии стряскат хората, но не са опасни
25 май 2016 08:07,
7
Змии налазиха страната, влизат по колите ни
Кадър: YouTube

Змии рязко изпълзяха на много места в страната през последните дни. Със затоплянето на времето след обилните дъждове различни видове смоци и водни змии стряскат хората в градовете и селата.

Пожарникарите все по-често се отзовават на сигнали за влечугите, които се крият в коли, дворове и къщи. Животните изпълзяват по видими места заради повишаването на температурите и влажното време, като експертите очакват популациите да стават все по-големи с настъпването на горещините.

Те предупреждават, че тези змии не нападат, но не бива да бъдат дразнени, защото това може да ги предизвика.

През почивните дни само във Великотърновско спасителните екипи са се отзовали на три повиквания заради смокове, налазили автомобили. Едната от змиите била свита в кухина под бронята, друга пък изпълзяла от бурените в двора на местната болница и се вмъкнала във возилото.

Огромен смок е бил хванат и в подлез в Полски Тръмбеж. Множество са и подадените сигнали за набези от влечуги в Плевенско и Хасковско. Местните разказват пред "Труд",че забелязват и рязко увеличение на популациите на таралежи, които често се промъкват в дворовете и ловят змиите.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: слънцезмиидъждколи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КАЧВАМ СЕ АЗ В КОЛАТА ГЛЕДАМ НА ЗАДНАТА СЕДАЛКА- СНАХАТА, КОГА Е ВЛЯЗЛА...РАЗБРАХ ЧЕ Е ТАМ КАТО ЗАПОЧНА ЗА СЪСКА.....ТА ТЪЙ ДЕ ЗМИИТЕ ПО ВСЯКО ВРЕМЕ МОГАТ ДА ТЕ ИЗНЕНАДАТ, НАПАДНАТ В ГРЪБ, И КОЙ ЗНАЕ ОЩЕ КАКВИ ПОРАЗИИ МОГАТ ДА ТИ ДОНЕСАТ.
3
1
 
6
 
! Отговори
1234 преди 7 години
До АсО:Полски Тръмбеш е град,а не село!
2
1
 
20
 
! Отговори
Бай йух преди 7 години
Оня ден и на мен ми се случи да намеря змия в колата. Качваме се с жената и поглеждам в огледалото за задно виждане и гледам: тъщата. Оказа се че сутринта пристигнала от село да я водим на лекар. Още си плюя в пазвата като те сетя
1
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Полски ТръмбеЖ се пише с Ш , ама вие от Днес.БГ-то откъде да знаете. Само знаете да триете коментарите на истинските българи.