Без камиони през прохода "Шипка", колите - по-бавно

Причина за ограничението са обилните валежи в Габровско
0
Без камиони през прохода "Шипка", колите - по-бавно
Снимка: архив, БулФото

Ограничава се движението на товарни автомобили през прохода "Шипка". Причината е пропадане на пътното платно при км 161 от пътя Шипка-Габрово вследствие на обилните валежи през изминалата нощ, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

Още по темата
Водачите на камиони могат да използват обходен маршрут през Прохода на републиката.

Шофьорите на леки автомобили да се движат с повишено внимание и съобразена скорост в участъка, като спазват стриктно изградената сигнализация и указанията на "Пътна полиция".

Пътната агенция е предприела необходимите действия за обезопасяване на отсечката и отстраняване на проблема. При необходимост пътят ще бъде затворен, а трафикът изцяло ще се пренасочи по обходни маршрути.

Обилните валежи, паднали над Габрово, нанесоха сериозни поражения на пътната инфраструктура. Повредени са мостове и настилки, както и подпорни стени. Усложнено е преминаването и към един от крайните квартали на Габрово заради свличане на пътен участък. Осем села в общината са без електричество, съобщават от общинската администрация в Габрово.

Поройните дъждове, които с различен интензитет продължиха 45 часа, са активизирали свлачища. Има дерета, които преливат, наводнени улици и домове, пътни участъци са затрупани и блокирани от земна и дървесна маса.

Нивото на реките, преминаващи през територията на Габрово, рязко се е повишило. Те остават под наблюдение, както и всички хидротехнически съоръжения, свлачищни райони и дерета. В язовир "Христо Смирненски" е наличен достатъчен свободен обем - около 7 млн. куб. м.

Аварийни екипи разчистват наносите. По отстраняване на щетите работят и служители на "Пожарна безопасност и защита на населението", които са получили над 40 сигнала заради валежите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари