"Цигарени седалки" хванаха на "Капитан Андреево"

Контрабандата била в микробус с 14 пътници
3
"Цигарени седалки" хванаха на "Капитан Андреево"
Снимка: Агенция "Митници"

Контрабандни цигари и тютюн за пушене откриха в пътнически микробус, пътуващ от Турция за България, служители от мобилна митническа група на "Капитан Андреево".

Микробусът на българска фирма, управляван от български гражданин, пристига на пункта с 14 пътници, всички български граждани, съобщиха от Агенция "Митници".

Трима от пътниците декларирали общо 66 кутии цигари. Микробусът бил селектиран за щателна проверка, при която митничарите установили, че под седалките са залепени контрабандни цигари.

Общо 2 267 кутии цигари от различни марки, всички без акцизен бандерол, както и 4750 грама нарязан тютюн за пушене са извадени от цигарените седалки, както и от личния багаж на пътниците.

За намерените недекларирани и укрити акцизни стоки са съставени 11 акта.

На петима от пътниците, които опитвали да укриват отново в личния багаж намерените цигари и прехвърляли непроверени чанти с личен багаж при вече проверените, са съставени и актове за възпрепятстване на извършваната митническа проверка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
17
 
! Отговори
Решението преди 7 години
Да смъкнат акциза ,цигарите да станат 2-2,50 , а да видим дали ще има контрабанда . Едно е сигурно .... че крайният резултат от събираемостта ще е на 100%,а като абсолютна сума ,няма да е по-малкса от до сегашната ! Другата истина е , че тогава няма да има милиони за ...мафията,облечена в ПОЛИТИЧЕСКА ВЛАСТ !!!
1
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Zakrivay