Борисов свиква съвещание във връзка с мигрантите

Засилен контрол на границата ни след нахлуването на нелегални
Обновена: 29 май 2016 09:43 | 29 май 2016 09:37, Петя Славова
60
Борисов свиква съвещание във връзка с мигрантите
Снимка: архив, Булфото

Министър-председателят Бойко Борисов свиква съвещание в областната управа в Благоевград във връзка със ситуацията на българо-гръцката граница с преминаването на нелегални мигранти, съобщиха от правителствената информационна служба. Ще участват вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова, главен комисар Антонио Ангелов, директор на Главна дирекция „Гранична полиция”, и кметове от региона. 

Съвещанието ще започне в 10.00 часа. 

Също така е засилен контролът на границата ни с Гърция, след като тази нощ и сутринта общо 87 имигранти се опитаха да влязат нелегално в страната ни.

След залавянето им, те бяха транспортирани до базата на граничното полицейско управление в Петрич. Най-малко 50 от заловените нелегални мигранти, влезли от гръцката територия, вероятно ще бъдат върнати в южната ни съседка, съобщи пред БНР главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов. Той беше категоричен, че напрежение по българо-гръцката граница няма.

Граничните полицаи заловиха две групи мигранти, опитали да влясат в страната от Гърция. Едната група от 34 души се опитала снощи да премине през зелена граница близо до стария пропускателен пункт Кулата. От задържаните 16 са сирийци, а 18 от Ирак. Тази сутрин в товарен влак, идващ от Гърция, е открита втора група от 53-има мигранти от Афганистан. От контактния център в Промахон съобщиха, че няма данни за сблъсъци между гръцката полиция и мигрантите в района.
Още по темата
 
От официалната информация на МВР става ясно, че двете групи нелегално влезли в страната ни са заловени в зоната на отговорност на Гранично полицейско управление - Петрич, без да се уточнява района. В двустранния координационен център на граничен пункт "Кулата" вървят разговори между българските и гръцки власти.
 
По непотвърдена информация вчера гръцките служби са провели операция по издирване на бежанци, които са били преместени от лагера "Идомени" към центровете във вътрешността на страната. Полицията в южната ни съседка е успяла да върне около 20 от тях. Допуска се, че опиталите се да влязат нелегално в България са от тази група.
 
От Министерството на отбраната информираха, че военнослужещи от Сухопътните войски в Благоевград и София заминават в района, за да подпомогнат работата по охрана на държавната граница.
 
Всички нелегални имигранти от двете групи, които бяха задържани снощи и днес на територията на ГПУ-Петрич са настанени и им е осигурена храна. Извършват им се рутинни медицински прегледи. На българска територия сред групите н е е имало конфликти помежду им, нито със служители на Гранична полиция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
2
 
! Отговори
Bleu преди 7 години
***, cordon jeeps...test na desnia volan...
35
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Време е на границата да се стреля на месо-да видим тогава колко ще имат смелостта да минат браздата....
34
1
 
0
 
! Отговори
toni преди 7 години
До Анонименti premier li si, ima dumata premiera
33
0
 
1
 
! Отговори
toni преди 7 години
MNOGO MI E INTERESNO KOGA TOZ PREBIT NAROD; STE SE SIBERE ZA SIVESTANIE PO VIPROSA 4akam OTGOVOR
32
3
 
4
 
! Отговори
Ханко Брат преди 7 години
О, Тиквата е суетен!? Каква снимка само!?!?! От първият "мандат" ли е? Камерън му каза в лицето, че крадци, Мутри, терористи (Тиквата е член на терористичната организация БКП), нямат място сред живите. Мутрата вече си е проблем на руснаците, Лукойл и лично на Валентин Златев........
31
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Армия трябва и но Българо-турската граница. Само в петък във влак на Капитан Андреево и в Приморско бяха заловени повече от 100 мигранти. Защо за тях не се свиква съвещание?Трябва всички влакове, които идват от Турция и Гърция да се проверяват ЩАТЕЛНО ЗА НЕЛЕГАЛНИ ХОРА , с кучета ако трябва.Защо са ни тези натрапници? Да ги храним и обгрижваме?И да ги върнем после, ще ни изпратят неграмотни кюрди, които ще ги представят за сирийци.Връщайте ги още преди да са стъпили в България, на границата!
30
1
 
10
 
! Отговори
АНАЛИЗ преди 7 години
Границата на България е Пробита от ИДИЛ ?
29
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** е мило доколкото помня холандците ни сравниха с кенеf
28
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трябва да искаме международно споразумение - ако бежанец бъде хванат в България да му се отнема настоящето гражданство и веднага му се издава български парспорт като се задължава да живее поне 5 години в България. Тогава можем да бъдем сигурни, че бежанците ще заобикалят издалеко България и юнак Динко ще остане без работа.
27
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От 47 души, които София е обявила до миналата седмица, че е готова да приеме, 36 са се отказали, щом научили къде ще бъдат настанени в ЕС. Други 7 просто не са се явили и така в крайна сметка през българската граница са били прехвърлени само четирима, съобщават представители на гръцкото правителство.
26
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 38 ако ти живееш в *** не мисли за другите а з а себе си и родителите който са ........те родили ***
25
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До МaвърНе се притеснявай, те не искат да остават в мизерната ви евроатлантическа koчинка, целта им изобщо не е България.
24
1
 
9
 
! Отговори
пенсионер преди 7 години
боко предлагам нашата армия и полицай да ги облечеш в бурки и да ги бият когато ги хванат а те след това да ги разпознават в съда и БХК.
23
0
 
8
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 7 години
Отиде цяла неделя в PR кампания... Вероятно ще се стигне и до сеенето на картофите и решаването проблема с чобаните... Чакаме мощно изказване от Сталинка и обръщане в паническо бягство на демографската криза... Евроатлантически рахат и гюзелик....
22
0
 
7
 
! Отговори
лошо преди 7 години
До 681Щом се прави съвещание не е добро положението,абе а къде е НАТО да защити съюзниците си от хуните!?
21
0
 
18
 
! Отговори
вечно губещи сме преди 7 години
До 1990 год. имахме най укрепената и сигурна граница,но продажните политици съсипаха всичко включително и страната с някакви измислени Евро ценности,а сега същите демократи в ЕС строят нови огради между страните си!?
20
1
 
11
 
! Отговори
681 преди 7 години
Какви съвещания, какви 5 лв?Нали сме еврогейци и първи дружки на Ердоган, нали нато ни пази, нали заличихме границите на нашата територия!?
19
3
 
9
 
! Отговори
То е ясно защо преди 7 години
До Шантава работаТова, което казваш е така. Ама нали това е целта - да бъдем заляти от мюcюлмански орди и затрити като народ. Нормалните държави като Унгария, Полша и Словакия взеха мерки и за тях заплаха няма. Колониите като нас са обречени. Когато начело на една страна стои гнусна, предателска шайка, резултатът е ясен - народът умира. Справка - България, Италия, Германия
18
5
 
9
 
! Отговори
амджик суратлъ преди 7 години
Галеви избягаха при ГЕРБ,малкия маргин избяга при ГЕРБ,костинбротския избяга при ГЕРБ,Брендо избяга при ГЕРБ.Мислите ли че ислямисти които идват от реални бойни действия ще се стреснат от червените прашки на боковата армия и няма да избягат навлизайки в страната ?Герб заприлича на олимпийско движение с тези бягства но не и на национално отговорна партия.Другото,много странно е ,че след посещението на пинчера във Гърция и тръгнаха орди от там
17
5
 
19
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 7 години
Пак прах в очите на простолюдието. А, в същото време държавата води УМИШЛЕНО политика на приемане на имигранти. Такава е заповедта от Вашингтон, Брюксел и Тел Авив.Бойко само вдига пушилка, а в същото време слугува на чужди антибългарски господари и интереси.Факт !