Цената на литър бензин гони 2 лева

Дизелът ще е малко по-евтин, прогнозират експерти
29 май 2016 10:51, Петя Славова
19
Цената на литър бензин гони 2 лева
Снимка: архив, Reuters

 Цената на литър бензин може да достигне 2 лева през лятото. Това прогноцират експерти, съобщава БНР. Малко по-малко ще струва дизелът. Тенденцията на увеличение в цените е вече факт. за последните два месеца средно горивата са поскъпнали с 5 на сто.

Дъното в цените на дребно, според анализаторите, е достигнато в началото на март, когато литър от масовия бензин А-95 се е продавал за 1.80. Следва плавно нарастване до цени в момента от 1.90 за бензина, малко по-малко за дизела - около 1.85 и 0.80 лв за пропан-бутана.
 
Ако цената на петрола се запази на текущите нива, около $50, вероятно ще видим около нови 4-5 процента ръст, защото летните месеци са периода, когато търсенето е по-високо. Това зависи от валутния курс.
 
Това са двата фактора - цената на петрола и валутният курс, а в момента те не подкрепят някакво по-осезаемо покачване на цената на горивата. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия на 30долара барел ще го направят 2.50. А ако стане 60 долара?5 лева "литър"?
13
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Цената на литър бензин гони 2 лева!!!!!!...."Браво Вальо, Браво Златев!А ты хороший парень, молодец так держать!!!
12
1
 
18
 
! Отговори
Бъдеще преди 7 години
само след 1-2 години. Всяка минута в света се произвежда нова кола без бензин. Венецуела и Арабските емирства са фалирали, защото никой не иска бензин. В САЩ се чудят какво да правят със запасите от нефт които никой не иска. В родна България с трепет обявяват, че Монополиста се е смилил и е намалил бензина от 3.00 лева на 2,99. Всички са щастливи и бибиткат по улицата. Бее-бее блеем ние ваклите овчици. Ура за вожда. Вечна дружба между България и Северна Корея:))
11
0
 
3
 
! Отговори
от народа недоволен преди 7 години
Царот огъта гората, за да не хванем с пушкалата гората и станем шумкаре, защото баща му на времето се беше видял в чудо от тях и даваше награда по 20 000златни лева за щумкарскот отрязана глава.
10
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да са благословенни до девето коляно, и те, и родата им, и всичко да даде бог да им се връща тройно и петорно.
9
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дизелът е с 10-15% по-евтин, отколкото в Европа.
8
0
 
18
 
! Отговори
До 2 преди 7 години
Когато всички хора станат като един, а не само да драскат по сайтовете, да се възмущават и да чакат някой друг да дойде и да оправи нещата.
7
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази година бенцина ще е 2 лева - така казаха белотаджийте. Така че, цената на петрола няма никакво значение!
6
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
нищо ново. през лятото се пътува повече - значи по-скъпо! но пък ще поевтинее парното до есента.през зимата ще се ползва,значи,тогава ще поскъпне. като агнешкото по гергьовден...и т. н.....скъпо да има,да не сме капо!
5
0
 
35
 
! Отговори
аз преди 7 години
Преди няколко месеца ни опяваха ,как ниските цени на петрола са били фючърси - тоест за след няколко месеца и как цената на петрола била само 1/3 от цената в бензиностанцията.Та реално погледнато в момента петрола ,който се доставя е на най-ниската му цена, а тъй като е само 1/3 дори и при увеличение,крайната цена в бензиностанцията би трябвало да мръдне 5 ст нагоре.Да ама за 1 месец горивата са мръднали точно с 20ст. Как става тая работа ? Ама то да не забравяме,че държавата работи за други
4
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТАСС написаха ли колко губим от високите цени на нефта ?
3
0
 
32
 
! Отговори
Паметлив преди 7 години
В момента цената на горивата е все едно че нефта е 70$!То бива алчност,ама това на нищо не прилича!Айде,Лукойл ни тормози по руска линия с българска връзка(Златев-Борисов),ами "демократичните" фирми?Явно само не яйца,ами камъни по Дондуков 1 ще решат проблема...Щото изборите са далече,пък и май не променят нищо!
2
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кога толкова бързо продадоха предишните количества?! Кога в тая смотана държава някой ще каже стила и ше изрине тия долни отпадъци!
1
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Цената на литър бензин може да достигне 2 лева през лятото. Това прогноцират експерти..."Експерти, от 3 месеца зареждам под 1.60. Моля, направете си ритуално самоубийство - вашите ПР акции за вдигане на цената вече не вървят. Свърши се ерата на печелено по 50 стотинки на литър гориво.