Откриха мъртва риба в яз. "Студен кладенец"

Взети са проби за анализ на водата
Обновена: 30 май 2016 16:05 | 30 май 2016 15:52, Анисия Иванова
5
Откриха мъртва риба в яз. "Студен кладенец"
Снимка: архив, Булфото

Откриха голям брой маломерни мъртви риби покрай брега на яз."Студен кладенец", в съседство със землищата на селата Широко поле и Седловина. Това е показала извършената проверка, съобщават от РИОСВ - Хасково.

Мъртвите екземпляри са от вида бяла риба.

В проверката са участвали и експерти от Басейнова дирекция за управление на водите в Пловдив, съвместно с Регионалната лаборатория в Хасково. Взети са проби за анализ на химико-физичния състав на водата. Резултатите ще бъдат ясни след седмица.

Ще бъдат анализирани голям брой показатели за качеството на водите, включително всички характерни показатели за отпадните води, постъпващи в язовира от по-големите промишлени предприятия в района, посочват от инспекцията.

Оттам допълват, че видът бяла риба е особено чувствителен към съдържанието на кислород във водите, поради което възможна причина за измирането е цъфтежът на водорасли в момента и изчерпването на кислорода.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
da преди 7 години
много си запознат с хонорарите да не си давал
3
0
 
1
 
! Отговори
Иван преди 7 години
Как го преместиха Хасково до Созопол ей, опасни хора....Ама той и чернокопа си е бяла риба..
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Резултат от анализа:Водата е чиста, като от планински извор, няма никакви отклонения от показателите и не съдържа отровни частици...А рибата е минала от там по случайност и понеже никога не е виждала чиста вода - взела че умряла...Дата, подпис, хонорар за лабораторията 25000лв.
1
0
 
5
 
! Отговори
1 преди 7 години
ми от га там расте чернокоп?