Три змии уловиха в Пловдив за няколко часа

Акцията факт, след като дете бе ухапано в центъра
30 май 2016 20:52,
8
Три змии уловиха в Пловдив за няколко часа
Снимка: Dnes.bg

Три змии хванаха при акция екипи на „Гражданска защита” в Пловдив. Те започнаха да проверяват зелените площи в парковете и около детските площадки за влечугите.

Още по темата
Това се случи, след като през уикенда змия ухапа 7-годишно момиченце в центъра на Пловдив. Инцидентът е станал до Природонаучния музей в града.

Детето е било откарано в болница, където са му направени необходимите изследвания и му е инжектиран противозмийски серум. Лекарите са установили, че то няма интоксикация от змийска отрова, а само локално зачервяване. Въпреки това е оставено за наблюдение.

"Детето е било ухапано от водна змия, каквито има в река Марица, но могат да се срещнат и в парковете на града, защото те се отдалечават в радиус от 5 километра от водните басейни", обясни пред Dnes.bg директорът на Природонаучния музей Огнян Тодоров.

Общо три змии бяха заловени при акцията днес. Те са от защитен вид и ще бъдат пуснати извън града. Една от тях е от вида голям стрелец. Заловена е до детска площадка в район „Източен”.

"Змията няма да ви закачи, ако вие не я настъпите или раздразните", твърди още Тодоров. Проверките за обществените места за влечуги ще продължат и в следващите дни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: Пловдивзмии
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
3
 
4
 
! Отговори
Peti den преди 7 години
Da ne si vaobraziavate che ste varhoven biologichen vid?! :-):-):-):-)Zmiite sa tolkova nujni na sveta, kolkoto i vie, komentatori, moje bi i poveche daje ot vas!?...:-):-):-):-):-)
5
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Змийте ходят там където има кльопачка А в България плъхове и мишки вече щъкат навсякъде ХЕИЙТО Е САМО ЗА ПЪРЛАМА ТАКАВА ЕПИДЕМИЯ МОЖЕ ДА ПЛЪПНЕ ЧЕ ЗМИЙ И СМОЦИ ЩЕ ВИ СЕ ВИДЯТ КАТО ЦЯР НЕБЕСЕН
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сигурно нито една от тях не си е признала, още повече за минали охапвания. Рецидивисти, какво да ги правиш.
3
2
 
5
 
! Отговори
Марин преди 7 години
Сигурен съм на 90%, че на са се занимавали да ги пускат.
2
1
 
1
 
! Отговори
турист преди 7 години
И в Хисаря видях 2 змии. Едната беше черна водна змия с дължина около 80 сантиметра, а другата бе кафява и се грееше на слънчевите лъчи в близост до крепостната стена. Първоначално я помислих за корен, но при внимателно вглеждане стана ясно, че става въпрос за змия.
1
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да ги оставят 24 часа в полицейския участък и да бъдат пуснати срещу парична гаранция.