Бира и картофки на плажа – само 10 лв., но засега

Евтинията по морето ще продължи до средата на юни
31 май 2016 07:00,
52
Бира и картофки на плажа – само 10 лв., но засега
Снимка: архив, Булфото

Цените по Черноморието все още са поносими, но за местните стандарти. Така например в Слънчев бряг пици на парче се продава за 3-4 лева, а хамбургер - за 7 лв.

Най-евтиното кафе може да се купи срещу 1 лев, но само в павилион на крак. Чаша еспресо в заведенията струва 2,50 лв., а свежа салата, сервирана от келнер с гледка към морето, е поне 7 лева, сочи проверка на "Монитор". Основните ястия като филета и пържоли струват от десетачка нагоре без гарнитурата. В заведенията тип "бързо хранене" манджата излиза доста по-евтино, но те все още не са отворили.

Предприемчиви търговци предлагат храна с разнос на поносими цени специално за работещите в курорта. За служителите голяма и сочна пица върви на преференциална цена от 5-6 лева, а кашкавал пане с гарнитура - 4 лева. Тройка кюфтета или кебапчета за работници се доставят срещу 3.80 лв., а дюнерите тръгват от 5 лева нагоре. Порция пържени картофи струва 2.40 лева, а поръсена със сирене 3.10.

Ако картофките се консумират на плажа, то цената им се качва поне с два лева отгоре. Пластмасова бутилка бира от 2.5 литра може да купи в суперите за 3.80 лв. Близо толкова струва светлото пиво, но в чаша, сервирано в заведение.

Броени дни преди старта на сезона, туристите в Слънчев бряг са повече от рехави. Едва 20-30% от хотелите имат туристи. Много от заведенията все още не са отворили. Официалният старт на сезона ще бъде даден на 1 юни, когато се откриват трите плажни ивици. Три дни по-късно ще отворят и дискотеките.

В момента цените за почивка са възможно най-ниските. Нощувка в 4-звезден хотел излиза средно между 20 и 30 лева с включена закуска. Има и малки хотели в западната зона, които са готови да посрещат гости и само срещу 10 лева на вечер. Евтинията ще продължи до средата на юни, когато се очаква комплексът да се напълни. Тогава цените ще скочат поне с 30% нагоре, а в най-атрактивните хотели дори и двойно.

Този сезон квартирите за работници вървят по 6-7 лева на легло в двойна стая в сгради тип общежития. На толкова се харчат и частните квартири за туристи, но в южните курорти като Созопол, Приморско и Царево. Там обаче все още няма туристи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
1
 
! Отговори
Девил преди 7 години
Абе номер 43 ти луд ли си или просто си болен?! Кви 500 лв за бензин те гонят?! С моята 15 годишна кола, с един резервоар (дизеляк) минавам 1000 км (засичал съм, не говоря на изуст. 1 резервоар към момента трябва да е към 120 лв. Та къде ги видя тия 500 лв не разбирам...
34
1
 
5
 
! Отговори
младен преди 7 години
"Бира и картофки на плажа само 10 лв., но засегаЕвтинията по морето ще продължи до средата на юни"Абе, вие журналистите всички ли сте ***?
33
1
 
2
 
! Отговори
чеплес преди 7 години
ок, не струват толкова, просто не си бил там и няма как да знаеш.
32
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До от СТАРИЯ НЕСЕБЪРНе са виновни ол инклузив хотелите а цените в механите ви.
31
1
 
3
 
! Отговори
Блядко преди 7 години
До макеРус ще ни превари ахахахахаха.Когато умре аз ще си пия биричката при Джани в Слънчев бряг.
30
2
 
5
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 7 години
До 4efoТрябва да питаш къде да отидеш точно, като не знаеш предварително!Хубаво е да имаш твой човек на морето.
29
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами нормално е, какво толкова. Комунистите сигурно искат като им донесат бирата и картофките под чадъра да им дадат и пари.В цял свят се плаща - който иска удоволоствия, вади парите.Изкривено БГ мислене.
28
1
 
15
 
! Отговори
4efo преди 7 години
До Стария Несебър: Ами как да са ви пълни механите, като преди три години в една такава ми искаха 17 лева за салата!?
27
0
 
9
 
! Отговори
Men преди 7 години
Т.е скъпи храни направени от продукти, които са за изхвърляне. За последните 15-20 години аз специално на плажа не съм опитвал храна, която да става за ядене...
26
1
 
7
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 7 години
Заради ол инклузив механите в градчето са почти празни!
25
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С тия цени май ше си взема надуваем басейн и ше се плацикам на село в двора. Бирата евтина, жената пържи картофи в пресна недвуседмична мазнина, а отреме навреме и цър пър може да има.
24
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Къде па намери 10 евро калмар у Гърция? Порцията пресни калмари (не замразени) е 5 евро и е истинска порция, а не 5 кръкчета наредени като знака на олимпиадата!
23
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Три пъти на ден да хапнеш картофки и биричка без никъкво месце (кучешка радост) и така 15 дена струва си цяла БГ заплата 450лева.Ако си пък даваш за чедърите и останалите "евтини" работи заплатката ни няма стигне ни за три дена. Както го викат Евтинията по морето.
22
2
 
17
 
! Отговори
Зелен бетон преди 7 години
И някой все още ходи на слънчака??????????????
21
0
 
14
 
! Отговори
Божо преди 7 години
Предпочитам да дам 10 евро за калмар и гръцка бира на беломорския плаж. И по-добре да почивам 2 дена вместо 4 , ама да знам че всичко е както трябва.
20
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако някой все пак има намерение да ходи на почивка по българското море - да ходи по гелемите градове Бургас и Варна, курортите са смрад.
19
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре, че на руснаците, са им занижени критериите! Никой нямаше да ви стъпи на ***!
18
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Значи ефтиния? Нормалната цена х5? А кое е скъпо за вас?
17
3
 
27
 
! Отговори
оня преди 7 години
На тази безобразна селяния - Н-И-К-О-Г-А
16
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не, кой луд ходи на Слънчев бряг - тоя кенефф!Южното черноморие хем е по-хубаво, хем е по-евтино.