Бутат над 2000 бараки и сергии на Слънчев бряг

Обектите падат под багерите, но след лятото, сега е забранено
31 май 2016 08:02,
13
Бутат над 2000 бараки и сергии на Слънчев бряг
Снимка: архив, Ройтерс

Над 2000 незаконни павилиона, сергии и каравани в Слънчев бряг ще паднат под багерите. Акцията по събарянето обаче ще тръгне след края на туристическия сезон.

Решението бе взето на инфарктна среща между хотелиерите в курорта и представители на Министерството на туризма, пише "Монитор". Двете страни решиха да заровят временно томахавката и да преглътнат за пореден път проблемите с мотива, че сезона вече е започнал. По време на срещата емисарите на Николина Ангелкова са обещали категорично, че на прага на следващото лято в Слънчев бряг няма да остане нито един незаконен обект.

Бараките и сергиите, които от години въртят обороти на черно, ще останат непокътнати последен сезон. По неофициални данни броят им към момента надхвърля 2 000. Събарянето им сега е немислимо, защото влизането на багери в курорта заплашва да провали туристическия сезон. Затова представителите на министерството са се разбрали с хотелиерите да не се стига до ексцесии в името на общото благо.

В замяна на обещанието, че след края на сезона ще бъде съборена и последната незаконна сергия в Слънчев бряг, хотелиерите са решили да отменят масовите протести, с които заплашваха да залеят жълтите павета в столицата.

Работата по описването на незаконните обекти  обаче стартира веднага. Още следващия месец ще бъде сформирана ведомствена комисия на Министерството на туризма, която започва работа по описването на незаконните обекти в курорта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Spad преди 7 години
Vai, 2 000 turisti bez pokriv?!:-) napravo na piasaka?!
9
2
 
1
 
! Отговори
РОССИЯ преди 7 години
а ми озаконете ги да плащат и наеми колко не са платили.простащина вие си мислите че ако ги няма тези сергии и павилиони ще е подобре точно тези сергии и павилиони правят слънчев бряг интересен ама че сте т.ъ.п.а.н.а.р.и
8
0
 
6
 
! Отговори
gazaro go6o преди 7 години
И тази година, ако се *** в курортите - game over... При тази геополитическа ситуация, в която руснаци, украинци, европейци не ходят нито в Турция, нито в Египет не направите добро впечатление сте умряли всички от глад по морето за вечни времена.. А относно сергиите ги бутате всяка година, вече не помня колко пъти съм я чел тази "топ" новина..
7
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия бараки които ги наричат незаконни, осигоряват храна ток вода за цяла година на тия хорица! Аман от Мутри!
6
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да им пикам на въшливия сезон -или има закони които се прилагат или няма -всичко друго са въртели ,отлагания и шикалкавене! За това и кьорав българин вече не стъпва в този бетонен комплекс -основно тинейджъри от Англия дошли да си реализират пуберските фантазии,престарели германци и заклети алкохолици !!
5
0
 
4
 
! Отговори
ПЕНЕВ преди 7 години
До Анонимен: ДА-А-А, А СЛЕД ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ ИДВАТ СЛЕДВАЩИТЕ. С ЕДНА ДУМА ,НЯМА ДА ИМА ЗАПОВЕД ОТ ГОСПОДА НА ГЕРБ ЗА СЪБАРЯНЕ.
4
0
 
7
 
! Отговори
САШО преди 7 години
До Мемори: АМИ ,ТО ОТ ИЗБОРИ ГЕРБАДЖИИТЕ НЕ МОГАТ ДА ПРЕДПРИЕМАТ НИКАКВИ ЧИСТКИ НА БАРАКИ. МИНЕ НЕ МИНЕ ЕДНА ГОДИНА И ОВЦЕТЕ СЕ ПОДКАРВАТ КЪМ УРНИТЕ- А ,ТАМ" НЕ СЕ ЗНАЕ" КАКВО ЩЕ СТАНЕ.
3
1
 
6
 
! Отговори
САШО преди 7 години
ЕЙ, БОЙКОВЦИ,НЕ БУТАЙТЕ НИЩО ,ЗАЩОТО ИЗБОРИТЕ ЧУКАТ НА ВРАТАТА. АМА ,ВИЕ МАЙ СТЕ СИ НАПРАВИЛИ СМЕТКАТА ПРЕДИ МОЯ КОМЕНТАР. УМНИ СТЕ , УМНИ.И.И.-КАТО НА КАЛУГЕРА Х.Я.
2
0
 
8
 
! Отговори
Мемори преди 7 години
Спомням си, когато Цв Цв беше вътрешен министър. Идваха там, описваха, заканваха се. После лилито винетката дойде, каза че няма да има никакви обекти пп плажната ивица, освен спортни. Само думи, а накрая за нас използвани гуми
1
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До следващото лято има много време!