Най-чистото море в Лозенец, кълне се кметът на Царево

Във водата нямало да се влива и капка непречистена вода
1 юни 2016 09:30,
16
Най-чистото море в Лозенец, кълне се кметът на Царево
Снимка: архив, Bulphoto

Тази година за първи път от 30 години насам в морето при Лозенец няма да се влее и една капка непречистена вода, обеща кметът на Царево Георги Лапчев.

"Най-чистото море по Южното Черноморие ще бъде тук", категоричен бе той.

Още по темата

Лапчев подчерта още, че общината има осигурено финансиране, избран бил и изпълнител, така че до началото на активния летен сезон проблемът ще бъде трайно решен.

"Общината, съвместно с държавата, успя да изгради серия от проекти, с което се локализира проблемът. Установи се, че е необходим задържателен резервоар, който да усвои всички отпадни води, които не могат да бъдат пречистени", обясни той пред Нова тв.

От Регионалната екоинспекция заявиха, че всеки месец ще се извършват проверки. Друг критичен участък по Южното Черноморие е в "Елените". И там ежемесечно се взимат проби от водата за анализи.

От Районната здравна инспекция от своя страна поясниха, че тази година всяка седмица ще има монотирониг на морската вода, а не както досега – на две седмици.

Всички тези обещания идват на фона на започващия днес туристически сезон по Южното Черноморие. От днес са в сила и нови цени за чадърите и шезлонгите.

Концесионерите в най-големия курорт на юг – "Слънчев бряг", обясняват поскъпването с краткия сезон - не повече от два месеца. В Бургас и повечето други курорти обаче цените остават непроменени. 

И тази година остава в сила разпределението платена и свободна зона на плажовете да е 50 на 50%.

Това лято по Южното Черноморие без стопани остават 54 ивици, които са неатрактивни или трудно достъпни.

За първа година ще има 24-часов данъчен контрол на летището. На прицел са неизрядните туроператори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: Лозенецплажкод кафяво
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
10
 
! Отговори
Потърпевш преди 7 години
Който е ходил в Лозенец, много добре знае колко е чиста водата.Миналата година направих грешката да отида там 2 пъти. Първият път изкарах 3дни на легло с висока температура, повръщане и стомашни проблеми. Мислех, че съм слънчасала. Вторият път пък мъжът ми се разболя и имаше същите симптоми, ни стана ясно какъв е проблемът, но беше късно.И 2 седмици по-късно затвориха плажа, защото вътре се изливали тонове л**на.
13
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Два пъти съм си водил децата на Лозенец и двата пъти едва успях да ги прибера вкъщи. Страшни чревни разстройства! Някъде към третия ден започват.
12
1
 
10
 
! Отговори
омърсен сърфист! преди 7 години
Знам къде излиза канала в лозенец, там съм виждал го*но!
11
1
 
22
 
! Отговори
Узаки с Хтаподи преди 7 години
Най-чистото море е в Гърция. На кмета мога само да му пратя картичка от Сарти или Вурвуру
10
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хаха, нали дружката му Каролев разправяше колко било "екологично" и "редно" хотелите да си изхвърлят л***йняните води в морето...
9
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Що бе, може и да е чисто, след като още няма никой по хотелите и съответно няма канализиация, която да се излива директно на плажа- ***, воняща рекичка, събираща всички г**а от хотелите, в която се плицикат дечицата на плажа.Вижте сайта на РЗИ Бургас нивата на ентерекоки и ешерихия коли- ако на 01.06. са 15 единици, през август стават около 800 единици.И това не е само Лозенец, ами цялото ла*номорие.
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Tova e vusmojhno, ako se vurnan ruskite musulmani ot kudeto sa doshli.
7
2
 
8
 
! Отговори
столичанин от класа преди 7 години
Браво, ето че водата е чиста вече.Сега остава и да се стопли, защото още не става за плаж, водата е около 17-18градуса на юг, което си е студено. За да почне сезона трябва да стане поне 21-22 градуса, че да може човек да се потопи поне за малко, а като стане 23-24 може да се плацикаме и за повече. Реално сезона трябва да почва някъде около 20 Юни, преди това водата е студена.
6
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 4какво миналата година, там морето от 10г е с особен цвят и миризма, пълно с водораслиако е толко чисто по средата на активния сезон кмета да изпие една чаша вода
5
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
- здрасти, къде почивахте?- в Лозенец- беше ли хубаво- ооо изпонасрахме се от кеф
4
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някой м.г. нарочно спретна този проблем на Лозенец.Защото пречиствателни станции няма на много места, като Созопол, примерно.Там *** директно отиват в морето.В Лозенец поне имат такава станция.Беше постановка.Не че съм пряко засегнат, де.Просто беше съшито с бели конци.
3
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ахахаахаха тоя горкия си вЕрва. Парвенютата да си ходят там и да се плацикат в г овната, аз отивам на място където няма никакъв шанс да е отровена водата...
2
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя кмет що се изхвърля като .... преди баце да се е топнал и да обяви дали е чисто?
1
3
 
22
 
! Отговори
Хейтър Тролев преди 7 години
'Най-чиста ще е до 15-20-ти юни. После ще се напълни с летуващи и посетители на палатки. Всеки като се изтропа сутрин в морето и пак ще си говорим с кмета как е водата.