Шезлонгите и чадърите ще поевтинеят, ама друг път

Ангелкова готви нови условия за концесиите на плажовете
Обновена: 1 юни 2016 10:09 | 1 юни 2016 10:07,
44
Шезлонгите и чадърите ще поевтинеят, ама друг път
Снимка: Reuters, архив

Тази година драстична промяна в цените на шезлонгите и чадърите няма да има, а за следващата ще има драстично намаление, обеща министърът на туризма Николина Ангелкова.

За да има по-ниски цени догодина, от министерството ще предложат нова концепция за групирането на плажовете и категоризирането им в четири основни групи в зависимост от това дали са близо до урбанизирана територия.

"С тази нова методика цената няма да е водещ критерий, а всички допълнителни услуги. Всеки един, който осигурява комфорт на туристите, ще бъде с предимство пред останалите. Когато цената не е водещ критерий, а предлаганата по-ниска цена за плажни принадлежности, това носи допълнителен бонус точки и тогава всеки един концесионер, който кандидатстват за даден плаж, няма да има интерес да прави това", обясни още Ангелкова пред Нова тв.

Тя обеща още, че плажовете, на които няма 50% свободна зона, ще бъдат санкционирани.

Ще работи и 24-часов горещ телефон, на който туристите ще могат да сигнализират за нередности на плажа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интересно ми е до кога ще сме свидетели на плажни чадъри и шезлонги направо във морето?Естествено няма място игла да пуснеш на пясъка,а който иска да върви просто по ивицата ,трябва ДА ПРЕСКАЧА НЯКАКВИ ТЕЛА РАЗПОЛОЖЕНИ НАПРАВО ТАМ!ТО БИВА АЛЧНОСТ И БЕЗРЕДИЕ ,АМА ТОВА ГОНИ ТУРИСТИТЕ!!Длъжен си да миришеш краката на съседа по хавлия!ДОКОГА БЕ ,МИНИСТЪРКЕ,ЩЕ СЕ ИЗЛАГАМЕ ПРЕД ЧУЖДЕНЦИТЕ?АЗ ЛИЧНО НИКОГА НЕ БИХ СИ ДАЛА ПАРИТЕ ЗА ПОДОБЕН ,,ЛУКС,,!
34
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тя обеща още, че плажовете, на които няма 50% свободна зона, ще бъдат санкционирани.Ще работи и 24-часов горещ телефон, на който туристите ще могат да сигнализират за нередности на плажа.И КОЙ Е Е ТЕЛЕФОНЪТ?Прочети още на: dnes.bg/stranata/2016/06/01/shezlongite-i-chadyrite-shte-poevtineiat-ama-drug-pyt.304227
33
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе бойко откъде ги намираш тези грозотии.от фидосова до сега не се спря.волен поне ги избира красавици.каквато държавата такива и политиците.грозна история...
32
0
 
4
 
! Отговори
РОССИЯ преди 7 години
чадърите са много скъпи 5 лв купувам всяка година за 20 лв два чадъра искарвам 20 дни и ги оставям на плажа някои да ги вземе.това е без човечност два шазлонга и чадър 15 лв всеки ден за 20д 300 лв после плачат че морето ни няма летуващи.облекчиха визите за руснаци но влака е много скъп .едната страна облекчиха а от другата затрудниха и това го прави нашето правителство.за анталия турция за руснаци 7дни 500 е.ключени са билети за самолета отиване и връщане и хотел и закуска и обед у нас няма
31
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нека да подходим научно:Плащаме концесия 1 000 000 лв за средно голям плаж дълъг 400м и широк 15. Половината го оставяме свободен, остава 3000 м2. Един шезлонг заема да кажем 3 м2 с отстоянията, за сезон от 60 дни, или от тези 3м2 всекидневно би трябвало да се изкарва 16лв67ст. Като сложим цена на шезлонга 80лв, цена на труда на хората които събират таксите, цената отива към 20лв. Ако приемем, че само 30% от шезлонгите са заети, ето ти цена 60лв.
30
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Разката между Бг и Гр е 1:15В Бг идват 1 млн туристи, а в Гр идват 15 млн туристи
29
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
32-ри, да не си попаднал на обява за берачи на маслини?
28
9
 
4
 
! Отговори
До 28 преди 7 години
И аз ги слушах тези легенди, докато не отидох на чуждото море. Първа дестинация Гърция, от тук избирахме хотела, страхотни снимки веднага резервации всичко. Пристигаме оказало се че сме в бунгала, имало хотел като на снимките но бил с 20 стаи и те са заети, останалото са бунгала. Тоалетна и баня общо 1квм.м. ако искам тв. още 10 евро, ако искам и климатик, 10 евро още на ден, между другото височината на душа в банята кутийка бе на 1м. смятай как сме се гънали, за да си измием главите.
27
0
 
6
 
! Отговори
харесвам преди 7 години
Много ме кефи. Иначе да, за министър не става.
26
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много сме зле
25
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не ме касае, на нашето море не ходя от 2007-***. Няма и да отида.Хау!
24
1
 
12
 
! Отговори
Някой преди 7 години
Аз не мога да разбера как все още има почиващи по бг черноморието. Какъв е този мазохизъм да плащате такива зверски цени за да се къпете в човешки фекалии, да Ви говорят на "ти", че дори и да Ви крещят разни хора които често нямат завършен и 8- ми клас . Преди 9г. за пръв път ми мина и на мен през ума да погледна цените и условията "навън". От тогава до сега не съм припарвал до родното ни черноморие и няма сила на този свят която да ме закара отново там "на почивка". "Греда" уцелих само веднъж.
23
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стига с тия концесии. Отговорността за поддържането на плажа - на самите курорти. И без това събират курортна такса. Част от нея може да е за поддържането на плажа.
22
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Имах интересен случай миналото лято. Отивам на централния плаж в Слънчев бряг. Опъвам кърпата в един промеждутък на два платени чадъра, на 25 метра от водата, от двете ми стари има по 2 метра разстояние до самите чадъри. Мина 1 час слънцето се завъртя, сянката на единият чадър се преместила и лекичко закачила петата на крака ми. Идва един мускулест *** и ми крещи да се махам или да плащам...щото съм използвал сянката на платения му чадър. Как да обяснявам на ***,че слънцето мести сянката?
21
0
 
13
 
! Отговори
МИЛА преди 7 години
КАКО АНГЕЛИНКЕ,АМИ ЧЕ ЗИМЪСКА ТИ ДРУГО ХОРТУВКАШЕ-КАК ТАЗИ ГОДИНА ШЕЗЛОНГИТЕ И ЧАДЪРИТЕ ЩЕ СА ПО-0ЕФФФФФФФФФФФФФФФТИНИ,КАК И ХРАНАТА И ОБСЛУЖВАНЕТО ЩЕ СА ПО-ДОБРИ!А СЯ КО ПРАЙМ-ЧАКАМЕ ДОГОДИНА ДО АМИНА!АМА ДОГОДИНА Я ИМА АДИОТИ ДА ИДАТ НА НАШЕТО МОРЕ,Я-НЕ.ВСЕ ЕДНО ДА ЧМАКАШ ПИСМО ОТ УМРЯЛ!
20
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На всеки плаж има 50 % свободно място за плажуване. НО, то винаги е на 20 метра навътре в плажната ивица, почти до капанчетата. Там морето не се чува, а само чалгата от капаните. Там и морето не се вижда, защото напред има по 10 реда чадъри и шезлонги, претъпкани с хора. Все едно си опънал кърпата в средата на Сахара. За да е още по-весело, патрулират пъдари, които гонят всеки неплатил, кой е дръзнал да легне на 3 метра от платен чадър. Това е то, родния плаж под концесия.
19
1
 
13
 
! Отговори
... преди 7 години
Не да се санкционират, а да се отнема концесията. Кой ще плашат с хиляда лева?
18
0
 
14
 
! Отговори
Пишман туристъ преди 7 години
Тоя конь,да земе една котва,да се качи на Аспаруховия мост и да скача поне 3 пъти
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Na nikoi ne mu se raboti. Tursii se hem leko hem dohodno
16
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
отдавна в тази държава всички цени растат нагоре собствениците на хотели,магазини и заведения гонят европейски стандарт единственото,което намалява спрямо европейските цени са българските ни доходи