Лекували Митьо Очите като всеки друг пациент

Лекарите в Бургас са смутени от интереса към случая
15 юни 2016 09:33,
64
Лекували Митьо Очите като всеки друг пациент
Снимка: архив, Bulphoto

Никой не е оказвал натиск върху лекарите, борещи се за живота на Димитър Желязков - Митьо Очите. Това коментира д-р Здравка Инджова от болницата в Бургас.

Още по темата

От лечебното заведение са категорични - за тях няма значение дали лекуват обикновен човек или наркобос. Лекарите обаче признават, че се чувстват смутени от огромния медиен интерес към пациента им.

"Иначе абсолютно поведението ни е такова, каквото при всеки пациент. Ние сме имали и подобни пациенти, много по-тежки, които, разбираемо, не са били интересни за медиите и не са получавали такава гласност", коментира д-р Инджова.
 
По данни от болницата до понеделник лечението на Димитър Желязков струва 21 890 лева. За вторник разходите са  още 850 лева. Най-скъпи са медикаментите за регулиране на кръвосъсирването. Флаконът е 2300 лева, като за пациента са използвани 7 опаковки.
 
Според лекарите, непосредствената опасност за живота му е отминала. За това важен фактор е здравият организъм на Митьо Очите. До часове лекарите ще направят опит да върнат пациента към самостоятелно дишане и в съзнание
 
По думите на лекарите на Желязков предстои дълъг период на възсатоняване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
2
 
! Отговори
Плували корабче преди 7 години
Да бе,да,като всеки друг.Как да признаят обратното...100 пъти ве,че да бе умрял ако беше човек от народа.Толкова вярно,колкото и че ние сме равнопоставени в нато и ес и доброволно влезли там ,като че много са питали народа за това
49
0
 
2
 
! Отговори
Алекс 14 преди 7 години
Тази д-р Инджова вярва ли си?Или си изработва допълнителния доход,който далеч надхвърля основния?Въпроси с повишена трудност...
48
0
 
4
 
! Отговори
void преди 7 години
Лекували го като всеки друг пациент... Не ги е срам - медиите пишат че му преляли 100-тина банки кръв, а когато лекуваха майка ми се налагаше да молим познати да дарят.. Жената почина а тази мутра още диша - човек, който никога нищо не е дал на обществото но е взел много и ще излезе от там с планове да вземе още повече. Лекувайте си го, ама поне кажете че си е платил, не сме ***.
47
1
 
7
 
! Отговори
Бургазлия преди 7 години
МНОГО ЛЪЖЕ тая д-р Инджова. За баща ми с часове съм чакал да КУПЯ от *** пред болницата две бележки за ДВЕ БАНКИ кръв, за да му ги прелеят и му се вдигне гемоглобина. И така всеки 2-3 седмици. Никой не го беше грижа за един пенсиониран инженер, най-добрият специалист в България по корабни радиолокационни системи. Е, един носител на Нобелова Награда като Очите е друго нещо...ДОКОГА ЩЕ ГИ ТЪРПИМ ?
46
4
 
0
 
! Отговори
Анон преди 7 години
Да погледнем в големите черни очи на Очите и да осъзнаем че и той е човек като
45
5
 
2
 
! Отговори
Иван К преди 7 години
Изспускате момента, че е Очите е също данъкоплатец, само че неговите "осигоровки" са платени в милиони левове....
44
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Je suis Mityo The Eyes !
43
0
 
11
 
! Отговори
държава мащеха преди 7 години
Като чета подобна новина пак се разстроих.Баща ми не открадна една стотинка,осигуряваше се и тука,за да можело да е спокоен.....и лежи сега някъде из моргите,а посолството даже и не се касае,ор външно оък ми обясн7ха,че не жило тяхна работа да се занимават с умрели....а за това долно ,мръсно животно ,буквално в мозъчна кома от простотия 100 банки кръв....от осигуровките ми,от осигуровките на онкоболната ми майка,от данъците на мъртвия ми баща....гнус ме е от цялата държава
42
0
 
9
 
! Отговори
държава мащеха преди 7 години
Майка ми беше подложена на тежка онкооперация-платихме си я,не защото не беше осигурена,нямаше медикаменти за 2300лв банката за нас,простолюдните....преди три дни баща ми,който си плащаше осигуровки и данъци на деня и часа,почина в чужбина....отношението на посолството ни в съответната държава е БЕЗ КОМЕНТАР.Репатрацията я поемаме ние,но от страната ,в която татко почина се свързаха с нас ,за да изкажат съболезнования и да ни уведомят ,че на майка се полагат помощи,нищо че инцидента не е трудов.
41
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хахаха поредната лъжа! А кой ще плаща тези скъпи лечения? Или на гърба на данъкоплатеца о, няма проблем да се стрелят всеки ден ! А обикновен човечец до сега къде ли да е стигнал ?
40
0
 
19
 
! Отговори
Аз преди 7 години
Това просто не е вярно! И всеки сблъскал се със здравната ни система го знае! Огромна вина имат и журналистите отразявайки час по час състоянието му все едно е национален герой!
39
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Имам син на 2 годинки,разболя се точно в Бургас,посетихме спешен център в болница в Меден Рудник и ми взеха 7 или 8 лева,не се сещам за преглед на дете на 1,5 годинки беше тогава.Видя му гърлото,измери му температурата и отсече: 8 лева.Скапана държава.
38
0
 
15
 
! Отговори
интересно преди 7 години
A , ако се оправи , ще му бъдат ли повдигнати обвинения за престъпленията , които е вършил - трафик и разпространение на дрога , трафик на хор , рекет и т.н
37
0
 
9
 
! Отговори
бай иван преди 7 години
Je suis Ochite!
36
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само да знаете че лекарите които лекуват ококорения, са заплашвани с уволнение, ако изнесат каквато и да е информация за състоянието на милиционерина под прикритие, и цената на неговото лечение, която до момента гони седемстотин хиляди. Една журналистка,намери оня ден чук в пощата си, след публикация за престъпника. Командировани са светила от ВМА, да бдят над него, след като докторите от Пловдив и Стара Загора, не са могли да се справят. Та тая да не лъже толкова много.
35
0
 
14
 
! Отговори
бай иван преди 7 години
преди да генерализираме и плюем по лекарите, нека уточним, че има и много свестни и способни сред тях, които проявяват много човечност. аз благодарение на такива съм още жив.за съжаление, обаче, те са малцинство сред купищата алчни бизнесмени петнящи думата лекар.
34
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лицемери!!!! Малки, лъжливи, крадливи, нагли, лицемерни човечета...
33
0
 
24
 
! Отговори
ined преди 7 години
Господин Желязков от коя партия ще се кандидатира за президент?
32
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДО СЕГА СЪМ ДАРЯВАЛ МНОГО ПЪТИ КРЪВ БЕЗВЪЗМЕЗДНО, НО ОТ СЕГА НАТАТЪК НИКОГА ПОВЕЧЕ, ЩОМ СЕ ПРЕЛИВА НА ТАКИВА ***!
31
0
 
27
 
! Отговори
бай иван преди 7 години
Всички лекари, доценти и професори лекуващи Митю да провесят по една табелка "Je suis Ochite" в знак на съпричасност!