5-годишно пострада при инцидент в смолянска забавачка

Родителите обвиняват учителката, ще подадат жалба
16
5-годишно пострада при инцидент в смолянска забавачка
Снимка: архив, БулФото

5-годишно дете е пострадало, след като негов връстник го ударил с метален предмет по главата.

Инцидентът е станал вчера следобед в двора на детско заведение в кв. "Устово" в Смолян, предаде кореспондент на БНР.

Родителите на пострадалото момче ще подадат жалби до община Смолян и Регионалния инспекторат по образование.

Те обвиняват учителката Снежана Тодорова, че не е взела адекватни мерки след инцидента и не е извикала Бърза помощ. Според Тодорова обаче, тя е действала, както е редно.

"Това се случва в 17 часа, когато си взимат децата. Взех раненото дете, майката идва в този момент при чешмата, грабва го и тръгват ядосани. Знам, че се реагира веднага, щях да извикам Бърза помощ, Как ще го оставя", коментира учителката.

Бащата Андриян Георгиев обяснява ядосан защо е дал детето си на детска градина: "Защото държавата ме задължава да го дам на детска градина. Ние даваме за материали, за вода, за паркет, за юргани в групата. Оставям здраво дете, просто искам да си го взема здраво".


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: Смолянинцидент с дете
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
майка на 3 деца преди 7 години
До Анонимен 4 Ами те няма да ги има така или инъче след 10 години, когато повечето от тях ще са пенсионери и няма кой да учи и "гледа" децата ви. Трябва краката да им целувате, не да ги плюете, защото това е най- нископлатената , отговорна и затормозяваща професия, която вие и два дена не бихте могли да работите. И 1000 лв са малко за техния труд, а те вземат наполовина и са принудени да търпят невъзпитаните ви деца и още по- невъзпитаните им родители. Бог да закриля българския учител!
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Задължително да направят детските градини само за работещи- не може групите да са по 25/30 това е жестоко към хората които работят. Родителите да спират децата си когато виждат че групите са огромни или да подписват декларация, че това е на тяхна отговорност. Питам се защо само 25 деца, защо например не са 30 или 35- бащата не се интересува от бройката на децата той иска наказана детска учителка- вътре на столовете, с ръцете на коленете, до като ги вземат родителите- иначе не става.
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 12 Колко жени не работят и децата са им на градина, единици, масата работят и едва свързват двата края, и стига с това, че МОЛ-а е пълен и количките също. И аз пазарувам 1 път в седмицата и количката ми е пълна, после само хляб и мляко купувам, е какво от това. МОЛ-а е мол, колко хора има няма общо, един работят на смени, през нощта. Еле пък в Смолян, там в най-големият МОЛ-а са били.
9
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Когато с дете се случи нещо лошо се показва съчувствие към родителите, но учителките се сатанизират въпреки че отговарят за 30 деца.
8
1
 
8
 
! Отговори
ан преди 7 години
системата ни беше супер ,но се намериха разни адвокатчета,кухи *** и калинки та я разсипаха и сега се чудим какза сведение западната система в детските градини е по зле многократно от нашатастига сте оплювали всичко и да не е хубаво да пострада някой но се случва,а отглеждането и възпитанието на деца е най трудното нещоще ви видя с колко процента ще качите заплатите като след 5 години няма да има 1 свястен учителновите с евростипендиите не знаят таблицата за умножение и ще ви бъда
7
0
 
18
 
! Отговори
Иван преди 7 години
Една учителка на 30 деца? и робот да сложат пак няма да може да смогне да обърне внимание на всички сополанковци....... и това че държавата задължава да се дават деца на градина е пълна глупост, познавам поне двадесет деца които си седят у дома ,нооо нали моловете трябва да бъдат пълни с майки и татковци ;)
6
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
от април ни убеждават юни,юли и август да си гледаме детето в къщи,че в сборна група нямало да му е добре. пари се дават за тоалет.принадлежности,телевизор,килимче....били им много 25 деца,а в 17 ч. ги гледаш -седнали зад някое бюро,а децата и предиобед и следобед гледат ДЕТСКО по ТВ. аз не бих търпяла да ми пискат 25 деца,и за това не съм станала детска учителка. но те се пенсионират с 400 лв,а аз -с 270. но все мрънкат.
5
7
 
19
 
! Отговори
Лоа преди 7 години
Тези родители вместо да обърнат повече внимание да детето си, на възпитанието му, на дисциплината, тръгнали да обвиняват и да прехвърлят отговорности. Учителката физически няма възможност да обхване с поглед 25 деца едновременно. А вие да бяхте научили детето си, че не може да се катери по мебелите за всяка своя приумица. След като детето ви е невъзпитано и не може да се държи адекватно, гледайте си го вкъщи
4
26
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези самозабравили тьотки по ясли и градини, трябва да се вкарат в пътя. Само реват за пари, това нямало,онова нямало,далавери с допълнителните дейности и нищо не ги интересува. Ами тогава и вас да ви няма. Заразмятвали едни списъци, кой,кога щял да посещава заведението, да си уредят отпуските и крещят като ненормални. А уникалната комбинация е с милиционериин. Тези са най-нагли.
3
8
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
неприятно е, но децата на тази възраст си посягати да се вини детската градина за това е прекалено
2
14
 
61
 
! Отговори
СЪПРУГ преди 7 години
И аз оставям на работното й място здрава жена - детска учителка и искам да се прибере вечер здрава, а не съсипана от родителски претенции и капризи. Като не ви харесва в детските градини, гледайте си отрочетата с частни гувернантки или се събирайте групово и си ги отглеждайте по къщите. ***!
1
15
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Оставяли здраво дете и просто искали да си го вземат здраво.Е, не става така, по-сложно е. Сега е демокрация и всичко е позволено.