Български и румънски катаджии по пътя до морето

Екипите ще патрулират по Северното Черноморие през лятото
23 юни 2016 17:22, Анисия Иванова
7
Български и румънски катаджии по пътя до морето
Архив: Булфото

Съвместни екипи на пътна полиция от България и Румъния ще патрулират в пограничните райони през летния сезон, съобщиха от МВР.

Работата им започва от утре, 24 май, и ще продължи до 4 септември. Те ще извършват контролни проверки в пограничните райони на Видин-Калафат, Русе-Гюргево, Добрич-Негру Вода, Добрич/Албена/-Вама Вече и Силистра-Калараш.

С оглед очаквания интензивен трафик, целта е осигуряването на безопасността на движението през летния сезон на румънски туристи, които идват на почивка у нас и на български граждани, пътуващи към Румъния.

Проверките ще бъдат насочени към контрол на скоростните режими, неправилното изпреварване, шофирането след употреба на алкохол, валидността на документите на водача, наличието на задължителните застраховки, техническата изправност на превозните средства.

Пътните полицаи ще следят и за недопускане на пътници с нередовни документи за пребиваване, както и на контрабандни стоки.

Осъществяването на съвместната дейност е основана на взаимния позитивен опит и традиционни отношения, както и на базата на подписани договори през 2010 г. със северната ни съседка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
1
 
! Отговори
Щирлиц преди 7 години
А по магистрала Струма?Итам е една писта..
2
0
 
1
 
! Отговори
prob4o преди 7 години
от утре 24маи...
1
0
 
4
 
! Отговори
земи ма целия преди 7 години
Едните работят в евро ,другите в лева.