Сипи, дядо попе! Откриха казан за ракия в църква

Митничарите открили близо 3 т алкохол в храма в Поморие
23 юни 2016 14:33,
34
Сипи, дядо попе! Откриха казан за ракия в църква
Снимка: Агенция "Митници"

Незаконна дестилерия и близо 3 тона нелегален алкохол разкри мобилна митническа група вчера в манастира "Св. Георги" в гр. Поморие, съобщиха от Агенция "Митници". В светата обител проверяващият екип е извършил контролна покупка, при която на митнически служител е продадена бутилка с 0,700 л. алкохол без български акцизен бандерол.

При последвалата проверка митническите служители откриват в помещение на манастира, пригодено за търговия с високоалкохолни напитки, 281 бутилки с поморийска отлежала гроздова ракия, както и 2 450 литра наливен алкохол. Открити са и два нерегистрирани казана за варене на ракия.

За случая е уведомен разследващ митнически инспектор от митница Бургас за образуване на досъдебно производство и сезиране на прокуратурата. Работата по случая ще установи дали ракията е била незаконно произвеждана и продавана само на поклонници, или е била пласирана и по заведения по Южното Черноморие.

Сипи, дядо попе! Откриха казан за ракия в църква

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
0
 
! Отговори
Човек преди 7 години
Почти всяко семейство е приготвило ракия за отлежаване за специален случай!
24
0
 
2
 
! Отговори
УЖАСЕН преди 7 години
ИНСПЕКТОРИТЕ ДА САНКЦИОНИРАТ РАЗПРОСТРАНЕНИЕТО НА НАРКОТИЦИ В КРЪЧМИТЕ.ОТРОВИХА НИ ДЕЦАТА!!!ЗА ВСИЧКО ИМАТ ИНФОРМАЦИЯ, НО НИ ЗАМАЗВАТ ОЧИТЕ.
23
0
 
2
 
! Отговори
Боже пази България преди 7 години
оставете църквите и манастирите да се самоиздържат освободете ги от данъци и въведете вероучението в противен случай от България ще остане само територия обитавана от престъпници и всякаква ***
22
0
 
0
 
! Отговори
тигъра преди 7 години
И те душа носят и им трябват парички.
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до ШерюТова ракийката си е чиста светена вода. Гони злите сили. Всъшност даже бих имал повече доверие на ракийката отколкото на светената вода.
20
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Що не влезнат в някоя дискотека в студ.град?
19
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някой знае ли какво работи попа?В смисъл брои ли се за работа безбрежното излежаване на сянка в някой манастирски двор в знойните горещини, замезването с осолена шарена сланинка получена като мирянски дарове по време на църковните празници и прилежно прибрани в хладата манастирска изба и наредена редом с другите сухи мезелъци, жуленето на пивка ракийца рано следобед. Всичкото това зачита ли се за трудов осигурителен стаж?
18
0
 
8
 
! Отговори
Браво бе, преди 7 години
всичко оправиха в тази скапана държава,та опряха до манастирската ракия!
17
0
 
2
 
! Отговори
Мунчо преди 7 години
Ха, ха.....!
16
0
 
7
 
! Отговори
Попадиин преди 7 години
Браво на попа!Ще вари ракия за да може да пее! Що не минат по ресторантите и баровете,90% от алкохола е ментак ,ама баровците си плащат ине ги пипат.Горкия поп ,попадията ще го напусне сега!
15
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някой да познава поп трезвеник?
14
4
 
7
 
! Отговори
Реалист преди 7 години
Църквата е отрелена от държавата ! По Конституция !!! Защо да и плаща данъци ?
13
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"при която на митнически служител е продадена бутилка с 0,700 л. алкохол без български акцизен бандерол."Естествено, проблемът е, че не са снасяли такса "спокойствие" на държавната мафия.
12
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А войводите забраняват радикалния ислям. Алкохолизирания клир кой ще го забрани?
11
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Че то църквите от векове варят ракия и вино бе!
10
3
 
12
 
! Отговори
Нафърфорий преди 7 години
Таз ракийка, чада мои не е за пиене, а за комкане ! Един вид за свещенодействие, а не за консумация.Извън шегата всички знаят, че църквите и манастирите на практика не са храмове, а търговски обекти, които бичат "черна борса".Ако някой е получавал редовен платежен документ за стока или услуга от "православен хрям" да каже. А не съм.
9
5
 
17
 
! Отговори
Истината преди 7 години
Истината е че попа е имал щерня с вода. Исуската минава и за майтап я превръща в ракия. Това е чудо, не данъчно престъпление!
8
1
 
23
 
! Отговори
vlady преди 7 години
Ракията е свещена и се произвежда с божията благодат и благословия.
7
1
 
27
 
! Отговори
нн преди 7 години
Големи откриватели. Преди 3 години бях в Поморийския манастир, видях и казаните, купих и ракия. Човекът който беше на казаните не беше свещеник. Хората не се криеха. Имат и лозя. Може да не са се регистрирали. Манастирите от край време си варят ракия. Нищо ново под небето. Пак беше лято и даже Волен Сидеров в момента беше на посещение в манастира.
6
4
 
3
 
! Отговори
666 преди 7 години
До православна-ПРАВОСЛАВЕН ВАМПИР !