22 общини събирали незаконна такса за имоти

Искали "предварително съгласие" за регулация на земи
25 юни 2016 11:07, Александър Попов
2
22 общини събирали незаконна такса за имоти
Снимка: Булфото, архив

22 общини в страната са събирали незаконна такса „предварително съгласие“, която е за промяна на предназначението на земи от общинския поземлен фонд, пише "Монитор". Така всеки, който е имал земеделска нива, която е искал да вкара в регулация е трябвало веднъж да плаща такса за "предварително съглсие", а след това и такса за вкарване на имота в регулация.

След проверка на Върховна административна прокуратура, държавните обвинители са поискали от съда обявяване на 17 общински наредби за нищожни, заради събирани незаконните такси.

От ВАП обявиха, че ако съдът приеме становището им, то тогава ще се наложи всички общини да връщат със задна дата незаконно прибраните пари, които възлизат на милиони.

Сред общините, които са прибирали незаконната такса са Хасково, Силистра, Сливен, Созопол, Несебър, Кубрат, Момчилград, Стамболийски, Родопи, Велинград, Трън, Лозница, Гълъбово, Баните, Завет, Марица, Попово.

От ВАП се обосноваха с това, че таксата е противоречи както на Конституцията, така и на Закона за местните данъци и такси.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
5
 
! Отговори
Антон преди 7 години
Кои са другите 5 общини!!!???