Водолази все още издирват Петър от Пловдив

Момчето е в неизвестност, след като бе завлечено от течението
26 юни 2016 07:39,
1
Водолази все още издирват Петър от Пловдив
Снимка: Dnes.bg

Водолази и полицаи продължават с издирването на 19-годишния Петър Вълчев от Пловдив, който беше завлечен от водите на река Марица в сряда вечерта, научи Dnes.bg.

Още по темата

Последно е претърсван районът под моста на бул. "Васил Априлов" в града. До момента няма и следа от момчето, което изчезна на 22 юни. Претърсени са над 10 декара от речното дъно. Оглеждат се и бреговете на реката.

Петър е влязъл в реката с приятелката си Деси да се разхладят. Било плитко, но в един момент попаднали в подводна яма и течението ги завлякло. Момичето успяло да се хване за клон, но Петър не успял. Оттогава е в неизвестност.

В петък и в събота следобед роднини и приятели на момчето го издирваха със собствени сили и средства. Техни близки обиколиха част от реката заедно с кану, но отново без резултат.

"Гражданите на Пловдив да бъдат много внимателни, когато влизат във водоеми", призова Цвятко Дешев, говорител на пожарната в Пловдив пред Dnes.bg.

"На места, където е забранено къпането, хората рискуват живота си и последствията могат да бъдат непредсказуеми", допълни Дешев.

Той обясни, че шестима водолази търсят момчето, правейки гмуркания във водите на реката. Търсенето се извършва със съдействието на полицията.

"Не губим надежда да намерим момчето. Да се надяваме, че ще го намерим живо", заяви още Дешев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: пловдивиздирванеПетър
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ей, хора с природата шега не бива! Бъдете внимателни, защото макар и сигурно в момента да не е супер пълноводна, Марица си е река и то сериозна и къпането в нея не е като да се изкъпеш в някой селски поток. Пък и никога не знаеш колко ями и подводни течения има. Гледаш плитко и в следващия момент се завлякло на някъде. Не е като в басейн. Така, че не рискувайте и като решите, че ви се плува платете няколко лева и идете на басейн. Няма ями, няма течения, а и водата е относително чиста.