Юли: Дъжд и буря до 10-и. После – време за море!

Температурите ще са над обичайните за месеца - 38°-40°
27 юни 2016 10:44,
6
Юли: Дъжд и буря до 10-и. После – време за море!
Снимка: архив Булфото

През юли ще има горещини и много слънце, но и дъжд, и прохлада. До 10-и времето ще е неустойчиво и ще редува хубаво и лошо време, сочи месечната прогноза.

Още тази седмица ще замени жегата с период на захлаждане. Днес от северозапад започва да навлиза по-хладен и влажен въздух. Той ще е причина за краткотрайните валежи с гръмотевици над Западна и Централна България. Възможни са и градушки. Температурите ще паднат с 3-5 градуса, съобщи синоптикът от TV-MET Симеон Матев, цитиран от "24 часа".

Във вторник максималните температури вече ще са 26-31 градуса. В сряда ще се понижат с още 2-3 градуса и максималните температури ще са 24-29 градуса. Ще има разкъсана облачност. Повече облаци ще има над Южна и Източна България, включително и по Черноморието. Там ще превалява и прегърмява. Силни валежи ще има в Добруджа и по Черноморското крайбрежие (33 литра на квадратен метър).

Силно вълнение по Черноморието се очаква в сряда, допълни шефът на синоптичната фирма Петър Янков.

Времето ще се стабилизира в четвъртък. Ще е предимно слънчево, но в следобедните часове на места в Източна България и по планините ще има временни заоблачавания с условия да превали и прегърми. Температурите ще тръгнат нагоре и максималните ще са между 28 и 33 градуса.

Силни гръмотевични бури се очакват на 1 юли в цялата страна. В средата на първото десетдневие на юли (4, 5 и 6) времето няма да се промени. На фона на слънчевото време главно в планините се очакват превалявания. Температурите ще останат обичайните за сезона - между 30 и 37 градуса. Малко по-ниски температури и условия за превалявания и прегърмявания ще има до 10 юли.

По-значителни ще са валежите в Северна България. Ще има и слънчеви часове - основно преди обед.

След 10 юли ще последва дълъг период на стабилно време до края на месеца - с много слънце и температури от 32 до 37 градуса. Ако има дъждове, те ще са около 15 юли.

Симеон Матев обобщи, че като цяло юли ще е с температури над обичайните норми. В по-голямата част от страната пък месечната сума на валежите ще е близка до нормите.

Вероятно валежи над месечната норма ще има на места в Северна България и около планините. Най-горещите периоди ще са през второто и третото десетдневие. Живакът ще удари 33-38-ото деление. Ще има точки до и над 40 градуса. Това са едни от горещите дни в годината по нашите ширини.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Митьо Пищова преди 7 години
До Анонимен 4Таман пуснаха нагледен снимков и видео материал и я свалиха... пак изпусна !!!
3
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
мене ми се чини, че нема нищо симпатично в мутро-чалгарският български прованс
2
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименОсвен меките на чалгата Несебър-Слънчев бряг-Равда и Созопол-Китен-Приморско има и други курорти, доста по-симпатични!
1
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Юли: Дъжд и буря до 10-и. После време за море!Това ако се отнася за българското море, КОЙ ГО ИНТЕРЕСУВА, освен ЧАЛГАРИТЕ?