Тапи по магистралите ще ни мъчат лятото, че и есента!

Ремонти започват с пълна сила по "Хемус", "Тракия", "Марица"...
27 юни 2016 08:52,
21
Тапи по магистралите ще ни мъчат лятото, че и есента!
Снимка: архив, Bulphoto

Тапи по магистралите в страната ще мъчат шофьорите месеци наред. Летните ремонти започват с пълна сила, като за някои срокът на приключване е до края на годината, показва проверка в графика на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

Магистрала "Хемус" ще бъде едно от най-големите предизвикателства за пътуващите. От днес там започва неколкомесечният ремонт на тунела "Витиня".

Тръбата за Варна ще е затворена до декември, а трафикът ще минава двупосочно в тръбата за София, пише "Труд".

Преди да стигнат до него обаче, шофьорите ще трябва да преодолеят и тапата в посока Варна при виадкут "Елешница". Той ще е в ремонт до 30 ноември, а движението между 14-и и 15-и км ще е двупосочно в посока София.

Още 10 км по-нататък в посока към морето има и активизирало се свлачище, заради което до края на юли колите ще се движат в активната и изпреварващата лента. В обратната посока за столицата пък чак до края на октомври движението ще е двупосочно между тунел "Топли дол" и тунел "Ечемишка" отново поради ремонт.

Магистрала "Тракия", която води право до морето, също ще е ограничена от ремонти. По план те трябва да бъдат само през юли. По нея водачите ще трябва да се съобразяват с възстановителните дейности на виадукт при 20-и км. Движението от 18-и до 23-ти км ще е двупосочно в платното за София с една лента в посока Бургас и една лента за София до 6 юли. През почивните дни схемата ще се обръща. Двупосочно заради ремонт ще е и движението при 136-и км на магистралата до 17 юли.

Проучвателни дейности пък ще затрудняват трафика по магистрала "Струма". В посока към Кулата между 23 и 24 км скоростта е ограничена до 80 км/ч, а от АПИ предупреждават за повишено внимание.

В първите две седмици на юли ограничения ще има и в части по магистралите "Марица" и "Люлин". По пътя за Турция шофьорите трябва да бъдат внимателни между 4-ти и 7-и км в посока Димитровград. Същото важи и при 8 км в посока София на другия скоростен път.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
видимо невидим преди 7 години
Лошите британци, мразещи ЕС, са виновни за всичко!
14
2
 
5
 
! Отговори
Shark преди 7 години
то тези ремонти са всяка година. Нарочно работя некачествено за да ремонтират после и да смучат пари.
13
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ей тез ремонти голяма работа, тъкмо го приключиш и почваш отначало.
12
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До анонимен 13 . Другарю ти не взимай отношение по въпроса с магистралите , а изпълнявай опорната точка на СДС-арката Нинова , че асфалт не се яде .
11
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има мостове и проблеми от 40 години през които никой нищо не ремонтираше. Основно БКП-БСП крадеше парите и обещаваше на бабите светло бъдеще и всичко да е безплатно . Да ама не .
10
0
 
4
 
! Отговори
зяпнал преди 7 години
"Движението от 18-и до 23-ти км ще е двупосочно в платното за София с една лента в посока Бургас и една лента за София до 6 юли. През почивните дни схемата ще се обръща.".........Много ми напомня любимия израз на взводния ни командир в казармата - "Ти се смееш и аз се смея, но после ще си разменим ролите" ... ???!!!
9
1
 
7
 
! Отговори
PMG преди 7 години
При тези цени на самолетните билети е по-изгодно да отидеш до испания или италия отколкото да им карам със скъпия бензин по блокираните пътища, Айде много ви здраве
8
2
 
12
 
! Отговори
Бащицата преди 7 години
Как всяко лято се правят ремонти на ключови транспортни възли?! Как всяко лято цените на бензина/ газа/ дизела се повишават... За мен 2 те нещата вървят идеално свързани и някой печели доста (прилично)... и то не е от закуски.
7
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Първите пет коментари са смислени, а шестия е на човек недоволстваш защо първите пет основателно критикуват начина за провеждане на ремонтите. Бих го нарекъл мрънкащ, но по-вероятно е член на ГЕРБ.
6
18
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
5 коментара преди мен и нито един смислен...Единственто о, което разбрах от тхя е, че отново някой не е доволен от нещо, но не става ясно от какво...Аман от мрънкала!
5
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цяла София е РАЗКЪРТЕНА.Всичко е в прахоляк като една огромна строителна площадка.Но всичко си има причина.Все пак идват ИЗБОРИ и трябва да се УСВОЯВАТ кинти за да има с какво Цецо-лъжецо да плаща на ПРОДАЖНАТА пас*мина ****истанска.
4
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Инертни материали", новото злато на 21-ви век трябва да се изразходва защото и Баце душа носи и трябва да ЛА*ПА ЯКО..........За кокошка няма прошка.......
3
1
 
18
 
! Отговори
Сп???нс преди 7 години
що едно хубаво нещо не взеха от Европа, преди седмица време минаха да очистят канавките от треволяка в 22,20ч , за да не пречат на хората ,и по същата причина асфалтират централните улици и сметоизвозват през нощта.....В България все още нарязват улицата , на другия ден мажат с катран и до седмица време сипват две кофи асфалт .... Само вижте фирмите спечелили търговете за ремонт , все на "наши" хора
2
6
 
15
 
! Отговори
Елемаг преди 7 години
Има един клип в тубата,как китайците правят цял мост на магистрала за 24 часа.Хубав с асфалт,както си му е реда.За какво ти е магистрала,че когато трябва да се ползва нямаш възможност?Че и винетка са ти нахакали отгоре.Всичко идва от софиянци и тяхното погрешно гласуване 26 години.Ноо,наближава и за тях "exit" по български.Всичко ще си дойде на мястото!!
1
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В бойколандия всичко е мъчително, но идват избори!