Около 16% от учениците в Каварна са пробвали наркотик

За всеки било лесно да си го купи, сочат данни от анкета
4
Около 16% от учениците в Каварна са пробвали наркотик
Марихуана. Снимка: архив, БулФото

Около 16 на сто от учениците в община Каварна са пробвали някакво наркотично вещество, съобщават от кметската управа обобщените данни от анкета сред учащите от седми до единадесети клас.

Проучването е проведено в Средното общообразователно училище "Стефан Караджа", Основно училище "Йордан Йовков" и Професионалната гимназия по земеделие "Климент Тимирязев". За всеки ученик е лесно да си купи наркотици, посочват 75% от анкетираните, предаде БТА.

Около 46 на сто от учениците заявяват, че познават хора, които предлагат наркотични вещества.

Пред младежката публика в Каварна бе представен спектакълът "Спасителят" от Валентин Балабанов, информират от пресцентъра на общината. Постановката, която показва драматичната история на 18-годишно наркозависимо момиче, е на театралната формация "Улична банда".

Спектакълът е създаден със съдействието на Националния център по наркомании и Министерството на образованието и науката и гостува в Каварна по покана на общината и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: Каварнанаркотици
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Напълно съгласен преди 7 години
Сигурен съм, че всеки ученик, когото са анкетирали, съвсем честно си е отговорил. Може да се е разхождал и с някакъв лозунг дори.
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Morala na koito gi zahranva obshtestvoto....parvencite ni v parlaments...televiziata I tn. Vie kakvo o4akvate? Geiparadi I 4algaria, tova koeto ostana !
1
3
 
2
 
! Отговори
Добрата новина преди 7 години
Следователно, около 84% не са пробвали наркотик!